مهم ترین اولویت اوپك پلاس چیست؟
ایزو وب: اوپك پلاس سرگرم بررسی افزایش تولید در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ است، برای اینكه بازار نفت درپی مجموعه ای از اختلالات عمده، گرفتار كمبود عرضه شده است.
به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، شماری از اعضای اوپك پلاس یكشنبه هفته جاری در شهر جده عربستان سعودی دیدار كردند و به بحث درباره برنامه های این گروه تا آخر سال پرداختند. دیدار كمیته فنی قبل از نشست ژوئن تولیدكنندگان اوپك و غیراوپك در وین انجام گرفت كه طی آن سیاست تولید برای نیمه دوم سال ۲۰۱۹ نهایی خواهد شد.
با این حال در جده اوپك و شركایش چندین سناریو را بررسی كردند. ظاهراً عربستان سعودی و چند تولیدكننده دیگر اوپك می خواهند پیمان كاهش تولید ادامه پیدا كند در حالیكه روسیه مایل است این محدودیت ها تسهیل شود.
عربستان سعودی و روسیه دو گزینه را بررسی می كنند كه هر دو شامل تولید بالاتر است. گزینه اول شامل تسهیل محدودیت عرضه گروهی از ۱.۲ میلیون بشكه در روز به تنها ۹۰۰ هزار بشكه در روز است.
گزینه دوم، كاهش نرخ بیش از اندازه پایبندی به این پیمان نفتی است. عربستان سعودی بیشتر از میزانی كه توافق كرده، تولیدش را كاهش داده است و تحریم های آمریكا ضد ایران و ونزوئلا محدودیت عرضه اوپك را تشدید كرده است. گزینه مذكور به معنای افزایش تولید به میزان ۸۰۰ هزار بشكه در روز خواهد بود.
در حالی كه گزینه دوم امكان دارد به عرضه بیشتر به بازار منجر شود، اما همچنان می توانند رسماً محدودیت عرضه در سطح ۱.۲ میلیون بشكه در روز را حفظ كنند.
مقامات كشورهای تولیدكننده نفت خلیج فارس با پیشنهاد برای تسهیل محدودیت عرضه از ۹۰۰ هزار بشكه در روز به ۱.۲ میلیون بشكه در روز مخالفت كرده اند. سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی به روزنامه وال استریت ژورنال اظهار داشت: تصور نمی كنم تسهیل محدودیت عرضه گزینه خوبی باشد. این تولیدكنندگان ترجیح می دهند نرخ پایبندی به توافق را به ۱۰۰ درصد كاهش دهند.
اگر یك ثانیه فكر كنید، اختلاف نظر میان روسیه و عربستان سعودی منطقی است. سعودی ها ترجیح می دهند كاهش تولید را ادامه دهند اما اگر قرار باشد با تغییری موافقت كنند، ترجیح می دهند این تغییر، كاهش نرخ پایبندی بیش از اندازه به توافق باشد. این مسئله منطقی به نظر می آید چونكه عربستان سعودی تولیدش را بیشتر از میزان توافق شده كاهش داده است و موافقت با این گزینه، به سعودی ها اجازه می دهد از افزایش تولید سود ببرند. در مقابل، روسیه می خواهد محدودیت عرضه از ۹۰۰ هزار بشكه در روز به ۱.۲ میلیون بشكه در روز تقلیل پیدا كند كه فضای بیشتری را برای بالا بردن سطح تولید فراهم می آورد.
با این حال این گروه هنوز درباره چیزی به توافق نرسیده است و تنها كاری كه در این مقطع می تواند انجام دهد، صبر كردن به مدت یك ماه دیگر است. خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی اظهار نمود: با عنایت به آمار متضاد، پیچیدگی اوضاع و وضعیت متغیر مهم می باشد كه تصمیمات شتاب زده نگیریم. دورنمای بازار نفت با عنایت به ضعیف شدن دورنمای تقاضا و تهدیدهایی كه در بخش عرضه وجود دارد، كاملاً مبهم است.
قیمت های نفت امسال بیشتر از ۳۰ درصد رشد كرده كه نشان داده است پیمان كاهش تولید اوپك پلاس در محدود كردن میزان عرضه در بازار موفقیت آمیز بوده است. اما دو مبحث مهم شامل اختلالات عرضه و احتمال كندی رشد اقتصادی وجود دارد.
تحریم های آمریكا ضد ایران و ونزوئلا به اختلالات شدید عرضه در بازار منجر شده و زمینه را برای جهش بیشتر قیمت هموار كرده است.
با این حال جنگ تجاری آمریكا و چین امكان دارد افت رشد اقتصادی را تسریع كند كه چنین اتفاقی به وقوع پیوسته است. سفته بازان بدبینی فزاینده ای پیدا كرده اند و طبق آمار اخیر، به فروش قراردادهای خرید پرداخته اند كه نشانه بدبینی فزاینده در سراسر اقتصاد جهانی است.
در این بین، بعضی از آمار گیج كننده است. سطح ذخایر نفت كه به شدت كاهش پیدا كرده بود، در ماه های اخیر تغییر چندانی نداشته و در آمریكا رشد هم كرده است. این آمار به شكل روشنی تولیدكنندگان نفت خلیج فارس را كه می ترسند در صورت موافقت با افزایش تولید، قیمت ها یك مرتبه دیگر ریزش پیدا كند نگران كرده است.
با این حال شاخصهای دیگر خوش بینانه تر هستند. بعنوان مثال بازار فیزیكی گرفتار محدودیت عرضه به نظر می آید و بعضی از قیمت های پایه در بحبوحه محدودیت عرضه، افزایش پیدا كرده اند.
وزیر انرژی عربستان سعودی به خبرنگاران اظهار داشت: كار بیشتری باید انجام بگیرد. برای نیمه دوم سال ترجیح ما این است كه مدیریت تولید نفت را برای كاهش تدریجی سطح ذخایر حفظ نماییم. عربستان سعودی فریب قیمت ۷۰ دلار هر بشكه نفت را نمی خورد و همچنان بازار را ضعیف می بیند.
حتی به نظر می آید روسیه هم موافق است كه افزایش تولید مشروط به وجود تقاضای قوی است. الكساندر نواك، وزیر انرژی روسیه در جده به خبرنگاران اظهار داشته بود: امروز ما گزینه های مختلفی را برای نیمه دوم سال ۲۰۱۹ بررسی می نماییم كه شامل تسهیل محدودیت عرضه است. اگر رشد تقاضا وجود داشته باشد، ما آماده ایم كه این مورد را بررسی نماییم.
بر اساس گزارش اویل پرایس، نتیجه این است كه اوپك پلاس گزینه هایی را برای افزایش تولید در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ بررسی می كند اما این گروه به علت ترس از تكرار ریزش قیمت ها مانند سال ۲۰۱۸، برای انجام چنین كاری تردید بیشتری خواهد داشت.
منبع: ایزو وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب