کاهش ۴۰ درصدی خرید تضمینی گندم

کاهش ۴۰ درصدی خرید تضمینی گندم

ایزو وب: مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران از کاهش 45 درصدی خرید تضمینی گندم و ضرورت واردات فوری 4 میلیون تن آگاهی داد.



به گزارش ایزو وب به نقل از مهر، علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران، در تشریح روند تغییرات قیمت خرید تضمینی گندم گفت: در سال ۱۴۰۱ دولت قیمت خرید تضمینی گندم را ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کرد و برای تشویق کشاورزان هزار تومان هم به عنوان مشوق پرداخت گردید. قبل از این تصمیم، قیمت مصوب ۷ هزار و ۵۰۰ تومان بود و بازار آزاد حدود ۵ هزار تومان، بدین سبب این اقدام دولت افزایشی حدود ۵۰ درصدی نسبت به نرخ مصوب پیشین داشت که رضایت کشاورزان را به دنبال داشت.
وی اضافه کرد: در سالیان بعد، نرخ خرید تضمینی کمتر از نرخ تورم سالانه افزایش یافت؛ به عنوان نمونه، در سالی که قیمت گندم بین ۱۷ هزار و ۵۰۰ تا ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد، تورم حدود ۴۰ درصد بود اما افزایش قیمت تنها ۱۷ درصد اعمال شد. این وضعیت موجب شد قیمت مصوب پایین تر از هزینه تمام شده تولید قرار بگیرد و انگیزه کشاورزان برای فروش محصول به دولت کم شود.
ایمانی با اشاره به اینکه نتیجه این سیاست کاهش چشم گیر خرید تضمینی گندم بوده است، اضافه کرد: امسال تنها ۷.۷ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده که نسبت به ۱۲.۵ میلیون تن سال گذشته، کاهش ۴۰ تا ۴۵ درصدی را نشان میدهد.
مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران تصریح کرد: برای جبران این کمبود، دست کم باید ۴ میلیون تن گندم وارد شود که این امر با چالش هایی همچون تأمین ارز و انتخاب روش واردات روبرو است.
خلاصه اینکه در سالیان بعد، نرخ خرید تضمینی کمتر از نرخ تورم سالانه افزایش یافت؛ بعنوان نمونه، در سالی که قیمت گندم بین ۱۷ هزار و ۵۰۰ تا ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد، تورم حدود ۴۰ درصد بود اما افزایش قیمت تنها ۱۷ درصد اعمال شد. مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران خاطرنشان کرد: برای جبران این کمبود، دست کم باید ۴ میلیون تن گندم وارد شود که این امر با چالش هایی همچون تامین ارز و انتخاب روش واردات روبرو است.

منبع:

1404/06/18
16:11:27
5.0 / 5
16
تگهای خبر: بازار , تولید , قیمت , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ایزو وب
ISO Web