مهم ترین اخبار اقتصادی امروز ایسنا

ترس مدعیان شفاف سازی از انتشار حقوق دریافتی شان!

ترس مدعیان شفاف سازی از انتشار حقوق دریافتی شان!

به گزارش ایزو وب با وجود اینكه باید ۳۹۴۶ دستگاه اطلاعات خویش را در سامانه حقوق و دستمزد ثبت كنند، تابحال بیشتر از ۲۲۰۰ دستگاه در این رابطه وارد نشده اند. در این میان عدم همكاری دستگاه هایی كه مدعی بودند این سامانه باید راه اندازی شده و اطلاعات حقوق و دستمزد در آن ثبت گردد، جالب توجه است!


به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، گرچه از آغاز سال جاری و به تدریج امكان ثبت اطلاعات حقوق كاركنان در سامانه فراهم شده اما گزارشی كه جمشید انصاری - رئیس سازمان اداری و استخدامی - در ارتباط با آن اعلام نمود نشان چندانی از عملكرد دقیق برخی دستگاه ها و قوا به این تكلیف قانونی ندارد.
وی با اشاره به گزارشی كه به تازگی به دولت عرضه كرده است، اظهار داشت كه بخش قابل توجهی از اطلاعات ثبت شده در سامانه حقوق و دستمزد مربوط به قوه مجریه بود و دستگاه های دیگر همكاری چندانی نداشتند. بخصوص دستگاه هایی كه مدعی بودند این سامانه باید راه اندازی شده و اطلاعات حقوق و دستمزد در آن ثبت گردد. به دستگاه های نظارتی هم می گوییم چرا خودتان اطلاعات مربوطه را بارگذاری نمی كنید، می گویند كه مقاماتی كه باید این مورد را به ما ابلاغ كنند اعلامی نداشتند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به پیگیری های انجام شده برای ثبت اطلاعات حقوق و دستمزد اظهار نمود كه به تازگی مجلس هم در این رابطه اقدام نمود اما زیرمجموعه ها همچون مركز پژوهش ها و یا دیوان محاسبات تا كنون حتی اگر سامانه را نصب كرده اند اما اطلاعاتی بارگذاری نشده است. از جانب دیگر قوه قضائیه هم عملكرد چندانی نداشته و به غیر از چند اداره آن مجموعا اطلاعات حقوق و دستمزد خویش را ثبت نكرده اند.
رییس سازمان اداری و استخدامی همینطور ضمن عرضه گزارش عملكرد قانون منع بكارگیری بازنشستگان از ابقای پنج نفر بازنشسته در چهار وزارتخانه اطلاع داد و اظهار داشت: اسامی حدود ۳۲۶ بازنشسته ای كه از دولت رفته اند به دستگاه های مربوطه اعلام شده و اسامی افرادی كه مانده یا خارج می شوند هم پس از نهایی شدن اعلام خواهد شد.
گوشت همچنان گران است+ قیمت ها
قیمت گوشت قرمز در ماه گذشته به كیلویی ۸۵ هزار تومان هم در بازار رسید. در این رابطه معاون وزیر جهاد كشاورزی اعلام نموده كه گوشت وارداتی دست به دست می گردد و با دلالی گران تر از آن چیزی كه باید به دست مردم می رسد.
علی اكبر مهرفرد ابراز امیدواری كرده كه نظارت ها از جانب وزارت جهاد كشاورزی و دستگاه های نظارتی متولی بیشتر شود تا بازار گوشت قرمز نظیم شود.
در همین راستا بامداد امروز یك فروند هواپیمای ارتش حامل گوشت قرمز كه از قرقیزستان پرواز كرده بود، به علت نقص فنی در یكی از فرودگاه های كرج به زمین نشست، ولی متاسفانه از باند خارج و گرفتار آتش سوزی شد. در این حادثه اغلب خدمه هواپیما جان خویش را از دست دادند.
عیدی كارگران اخراجی و پاره وقت
بر مبنای ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه كارگران شاغل در كارگاه های مشمول قانون كار مصوب سال ۱۳۷۰ مجلس شورای اسلامی، كلیه كارفرمایان مكلفند به هر كدام از كارگران خود به نسبت هر یكسالی كه كار كرده اند، معادل ۶۰ روز آخرین مزد بعنوان عیدی و پاداش آخر سال بپردازند.البته مبلغ پرداختی نباید از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز كند و به باعث تبصره یك ماده واحده مذكور، مبلغ پرداختی به كارگرانی كه زیر یك سال در كارگاه مشغول كار بوده اند، باید به ماخذ شصت روز مزد و به نسبت ایام كاركرد در سال محاسبه شود.مبنای تعیین عیدی آخر سال مشمولان قانون كار هم حداقل دو برابر و حداكثر سه برابر مصوبه دستمزد شورای عالی كار است.
برای اطلاع از نحوه محاسبه عیدی كارگران پاره وقت، ساعتی، فصلی، اخراجی و مستعفی اینجا را بخوانید.
حاشیه های واگذاری هپكو تمامی ندارد
۱۰ سال است كه هپكو واگذار شده و به تازگی هم مدیرعاملش تغییر كرده است اما هر زمانی كه صحبت خصوصی سازی می گردد عده ای پای این شركت را هم وسط می كشند.
بعضی از نمایندگان مجلس در این روزها درباره قیمت گذاری هپكو و قیمت واگذاری آن واگذار صحبت می كنند اما سازمان خصوصی سازی در این مورد تاكید دارد كه قیمت واگذاری ها هیات واگذاری تایید می كند و این هیات را مجلس تعیین می كند و در صورتیكه این قیمت ها مورد تایید نماینده های مجلس نیست می توانند تركیب این هیات را تغییر دهند.
جزئیات بیشتر از این ماجرا را اینجا بخوانید.
ایرانی ها باید ۳۵ سال كار كنند تا خانه دار شوند
یك كارشناس تحلیل بازار اظهار نمود: شاخصی در دنیا تعریف شده است كه می گوید هر شهروند در نقاط مختلف دنیا بعد از چند سال با پس انداز یك سوم درآمد ماهانه اش می تواند صاحب خانه شود كه بر طبق این شاخص هر شهروند عربستانی بعد از ۸ سال و هر شهروند آمریكایی بعد از ۱۰ سال و هر شهروند ایرانی بعد از ۳۵ سال می تواند خانه دار شود كه البته این آمار برای كارگران شهر تهران بسیار بیشتر از ۳۵ سال است و به ۱۰۵ سال می رسد.
به قول احمد قدسی، سهم تقاضای سرمایه در بازار مسكن از سال ۱۳۶۵ تا سال ۱۳۹۵ از ۲۰ درصد به ۷۵ درصد رسیده است و همین مساله یعنی كسانی كه در این سالها خانه خریدند عموما نیاز واقعی به مسكن نداشتند و صاحب چندین و چند خانه هستند. در عین حال تعداد خانه های خالی در بازه زمانی سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ از ۶۰۰ هزار دستگاه به ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خانه خالی رسیده است كه برای بعضی از افراد سوداگران تا ۱۰۰ دستگاه خانه می رسد و بانك ها كه اعداد بسیار بزرگتری را در این میان از آن خود كرده اند.
پرونده مسكن مهر شهرهای جدید در سال آینده بسته می شود
امروز همینطور مدیرعامل شركت عمران شهرهای جدید اطلاع داد كه با عنایت به تمهیداتی كه در بودجه ۱۳۹۸ اندیشیده شده، سال آینده بجز واحدهایی كه دارای مشكل حقوقی و معارض هستند، بقیه واحدهای مسكن مهر در شهرهای جدید تكمیل و به متقاضیان تحویل می گردد.
به قول حبیب الله طاهرخانی، در نیمه اول سال ۱۳۹۸ پرونده مسكن مهر پرند و تا آخر سال آینده پرونده مسكن مهر پردیس بسته خواهد شد.
در همین راستا مدیرعامل شركت عمران شهر جدید پردیس هم اطلاع داد كه مترو ۴ سال دیگر به پردیس می رسد.
سید مهدی هدایت درباره تامین اعتبار مترو پردیس اظهار داشت: در تبصره ۱۹ لایحه بودجه ۹۸ بالغ بر۱۵۰۰ میلیارد تومان برای مترو پردیس دیده شده است، بخش دیگری هم از منابع وزارت راه و شهرسازی پیش بینی شده كه بتوانیم ظرف ۴۸ ماه این پروژه را به سرانجام برسانیم.
هوای ابری خودروسازان در بورس
تاثیر افزایش قیمت های خودرو در رشد سهم های این گروه چندان دوام نیاورد و فقط بعد از یك روز از انتشار این خبر، سهامداران برای فروش سهم های خودرویی در صف ایستادند.
امروز قیمت سهم های خودرویی در چرخشی ۱۸۰ درجه با افت فزاینده ای مواجه گردید و سهامداران برخی از سهم ها و به خصوص سهم های شاخص ساز این گروه برای فروش سهم خود در صف ایستادند و این مورد كفه عرضه را به شدت نسبت به كفه تقاضا سنگین كرد و سبب شد خودرویی ها در سومین روز كاری این هفته تلاش در كاهش شاخص های بازار سرمایه داشته باشند.



1397/10/24
19:44:04
5.0 / 5
1948
تگهای خبر: آینده , بازار , بانك , بورس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
ایزو وب
ISO Web