وزیر راه و شهرسازی دستور داد؛

راه اندازی ۲۰۰هزار واحد مسكونی در شهرهای جدید تا ۱۴۰۰

راه اندازی ۲۰۰هزار واحد مسكونی در شهرهای جدید تا ۱۴۰۰

ایزو وب: مدیرعامل شركت عمران شهرهای جدید اظهار داشت: وزیر راه و شهرسازی به تازگی دستوری صادر كرده كه طبق آن شهرهای جدید مسئولیت عرضه ۲۰۰ هزار واحد مسكونی را تا سال ۱۴۰۰ برعهده دارند.



به گزارش ایزو وب به نقل از وزارت راه و شهرسازی، حبیب الله طاهرخانی در نشست با اعضای كمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی جهت بررسی مشكلات شهر جدید هشتگرد با تاكید بر اینكه سیاست تولید شهرهای جدید برای رفع مشكلات كلان شهرها در اسكان جمعیت رو به رشد كشور در اواخر دهه ۶۰ اتخاذ و به كار گرفته شد اظهار داشت: هدف اولیه از تولید شهرهای جدید مكان یابی مناسب و تولید شرایط و امكانات قابل قبول برای جمعیت سرریز كلانشهرها بود تا از بروز و توسعه حاشیه نشینی جلوگیری شود، در این راستا ۱۷ شهر جدید در آن زمان مكان یابی و عملیات اجرایی آن ها شروع شد.
وی با اشاره به اینكه متأسفانه این سیاست از ابتدا دارای مشكلات قابل توجهی بود اظهار داشت: هزینه تأمین زیرساخت ها در شهرهای جدید بسیار بالا و سنگین است، این درحالی است كه تمامی هزینه های مذكور از ابتدا بر عهده وزارت راه و شهرسازی نهاده شده است كه بنابراین فرآیند اجرا و تكمیل این شهرها را با كندی روبه رو كرده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی عدم چاره اندیشی در حوزه حمل و نقل این شهرها را یكی دیگر از مشكلات مجموعه سیاست تولید شهرهای جدید دانست و اظهار داشت: این مورد با مرور زمان سبب شد تا از اقبال مردم برای سكونت در این مناطق كاسته شده و از جذابیت شهرها كم شود.
مدیرعامل شركت عمران شهرهای جدید در این خصوص اضافه كرد: به صورت مثال شهر جدید هشتگرد در ابتدا یكی از بهترین شهرهای جدید كشور از لحاظ آب و هوایی و استقبال مردمی بود اما با گذشت زمان به علت مشكلات فراوان در تأمین آب پایدار شهروندان و معضلات مربوط به بخش فاضلاب از شدت آن كاسته شد، این در حالی بود كه با وجود مشكلات فراوان در شهرهای مذكور به ناگهان پروژه های مسكن مهر هم به سمت این مناطق هجوم آورده و مشكلات و مسائل را بیشتر از پیش كرد.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با تاكید براینكه مجموعه شهرهای جدید ظرفیت ویژه ای در جهت پیشرفت كلانشهرها و كاهش مشكلات آن ها از قبیل آلودگی، ترافیك و كیفیت پایین زندگی دارد اظهار داشت: اگر كمبودهای فعلی شهرهای جدید در تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی رفع گردد بطور قطع می توانند پاسخ مناسبی برای حل مشكل مسكن در سطح كشور داشته باشند.
وی با اشاره به رویكرد جدید شركت عمران شهرهای جدید در راه اندازی ۵۰ هزار واحد مسكونی با كیفیت در سطح كشور اعلام نمود: این رویكرد بر مدل مشاركت بخش خصوصی استوار بوده و آورده ما تنها زمین و پروانه ساخت آن است.
طاهرخانی افزود: خوشبختانه وزیر راه و شهرسازی هم به تازگی دستور تشكیل كارگروهی ویژه در حوزه مسكن را صادر كرده اند كه طبق این حكم شهرهای جدید مسئولیت عرضه ۲۰۰ هزار واحد مسكونی در این مناطق را تا سال ۱۴۰۰ برعهده دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه سخنان خود با تاكید براینكه اگر در حوزه مسكن سیاست درستی اعمال نشود بطور قطع با گسترش حاشیه نشینی مواجه خواهیم شد اظهار داشت: بدون شك شهرهای جدید این توان را دارند تا بخشی از عرضه مسكن در كشور را بر عهده بگیرند.
مدیرعامل شركت عمران شهرهای جدید در مورد مشكلات سایت مسكن مهر شهرهای جدید هم بیان كرد: تأمین قیر و افزایش قیمت مصالح ساختمانی از مهمترین مشكلات این حوزه به حساب می آید، متأسفانه خیلی از قراردادهای آماده سازی ما به علت كمبود قیر دچار مشكل و متوقف شده اند، از سویی دیگر مردم هم تحمل افزایش هزینه ها را ندارند بنابراین انتظار می رود كه دولت و نظام باید در رفع این مشكلات به مبحث ورود پیدا كنند.
این مقام مسئول اضافه كرد: در این راستا از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست كردیم تا در قانون بودجه سال ۹۸ این موارد را لحاظ كرده و امكان استفاده از منابع داخلی را تا رفع كامل مشكلات به ما بدهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این مطلب كه مجموعه شهرهای جدید سیاست استفاده از بخش خصوصی را در اولویت برنامه های خود قرار داده است اظهار داشت: هم اكنون عموما مراحل راه اندازی ساختمان ها تمام شده و تأمین خدمات باقی مانده است كه تحت سیاست تولید مراكز محله در سطح شهرهای جدید در حال اجرا قرار دارد، مراكزی كه تأمین خدمات انتفاعی و غیرانتفاعی را به صورت همزمان بر عهده دارند.

1397/08/17
21:42:00
5.0 / 5
1671
تگهای خبر: توسعه , تولید , خدمات , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
ایزو وب
ISO Web