گزارش ایزو وب؛

سهمیه آب هندیجان نادیده گرفته شد

سهمیه آب هندیجان نادیده گرفته شد

ایزو وب: برخی مسئولان شهرستان هندیجان مدتهاست که به دنبال راهکاری برای پایداری آب آشامیدنی هستند چون سهم آب این شهرستان به سبب استفاده بی رویه آب در بالادست نادیده گرفته شده است.



خبرگزاری مهر، گروه استانها - یونس عبادی: سهم آب شهرستان هندیجان به سبب استفاده بی رویه آب در بالادست نادیده گرفته شده است؛ آبی که بعنوان حق تعیین شده بود اما توسط مدیران بالادستی و غیربومی گاهی بصورت موقت با هزاران منت رهاسازی می شود.
مدتهاست که برخی مسئولان شهرستان هندیجان به دنبال راهکاری برای پایداری آب آشامیدنی هستند چون در سالهای اخیر خشک سالی به وجود آمده و رودخانه زهره هندیجان نیز بنا به دلیلهای متفاوت بیش ازپیش خشک شده است.
سال ها پیش کانال شهید رجایی راه اندازی و مقرر شده بود تا از آب شربی که از سد کوثر برای سهم شهرستان هندیجان رهاسازی می شود، سهمیه آبی نیز به این کانال ها سرازیر بشود تا زمینهای کشاورزی را در این منطقه آبیاری کنند.
مهم آنست که حق آبه رودخانه زهره هندیجان در نظر گرفته شود چون این رودخانه بیشتر خالی از آب یا غیرقابل استفاده است که دراین زمینه بارها تبلیغات زیادی در خصوص رهاسازی آب صورت گرفته که در نهایت کشاورزان و دامداران هندیجانی با این گفتار درمانی متضرر شدند.
اکنون با نادیده گرفتن حق آبه کشاورزان و وعده افتتاح سد چمشیر ۲ در استان بوشهر، رودخانه زهره هندیجان به نابودی کشیده خواهد شد و این رودخانه در جغرافیا شهرستان بهبهان نفس های آخرش را خواهد کشید.
یکی از کشاورزان هندیجانی به خبرنگار مهر می گوید: رودخانه زهره درحال خشک شدن است و دلیل آن برداشت مستقیم آب در بالادست از سمت زیدون و امیدیه است؛ همین طور نداشتن سردهنه سازی در نهرهای زیدون آب زیست بوم و اکوسیستم رودخانه زهره را به نابود کشانده و اراضی و باغات هندیجان نفس های آخر را می کشند.
سهمیه آب هندیجان نادیده گرفته شد
چاروسایی بیان می کند: برای رهاسازی آب از سد کوثر قرار بوده که ۵۰ میلیون مترمکعب در مرداد و شهریور امسال رهاسازی شود اما فقط ۲۰ میلیون مترمکعب در مردادماه رهاسازی شد و الان که اواخر مهرماه است کماکان آبی رهاسازی نشد.

«عبادی نسب» دیگر کشاورز هندیجانی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار نمود: رهاسازی آب از سد کوثر بموقع صورت نمی گیرد.
وی می گوید: مسئولان ذی ربط که اکنون قصد رهاسازی آب را دارند، مصادف شده با کشت کلزا در بالادست در زمینه زیدون شهرستان بهبهان که همین مورد سبب شده تا حق آب آشامیدنی هندیجان نادیده گرفته شود.
کشاورز هندیجانی از روستای چم مراد به خبرنگار مهر می گوید: مسئولان در این سال ها خدماتی را برای آب رسانی انجام نداده اند و حق آبه ما را نادیده می گیرند و جهاد کشاورزی شهرستان نیز هیچ نوع تلاش مضاعفی انجام نمی دهد
وی اضافه می کند: با وجود گذشت ۴۳ سال از انقلاب اسلامی هنوز روستاهای حاشیه جاده بدر برای آب آشامیدنی از آب رودخانه که زهاب زمین و فاضلاب است، استفاده می نمایند و این در حالیست که برای آب شوری که از رودخانه پمپاژ می شود و دارای املاح و بیماری است، قبض های هنگفتی برای کشاورزان صادر می شود.
این کشاورز بیان می کند: مردم با مشکلات زیادی مواجهند که از مسئولان می خواهیم نگذارند کشاورزان خسارت ببینند و بیکار شوند.
هیچ کسی پاسخگو نیست
نماینده نظام صنفی کشاورزان هندیجان در گفت و گو با مهر اظهار می کند: شهرستان هندیجان ۲۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی آبی دارد که سند آنها در سال ۱۳۴۲ صادر و از این مقدار بیش از ۱۹ هزار هکتار آن دارای پروانه بهره برداری از آب است که با راه اندازی سد کوثر هیچ حق آبه ای برای کشاورزان، دامداران و باغداران این شهرستان در نظر گرفته نشد.
«فتح الله الهیاری» می افزاید: طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری که در شهرستان برای بهبود و توسعه اراضی کشاورزی درحال راه اندازی است بر اثر کارشناسی های غلط و نبود مدیریت و نظارت کامل بر آن به حاشیه رفت.
نماینده نظام صنفی کشاورزان هندیجان بیان می کند: بیش از هشت هزار هکتار از اراضی مستعد و درحال کشت هندیجان در این طرح برمبنای کارشناسی ها و آمارهای غلط مدیران کشاورزی نادیده گرفته شده است.
وی با تاکید بر این که بارها اعتراض شده اما کسی پاسخگو نیست و همین موضوع سبب شده تا روستاها خالی از سکنه شود و ساکنان روستا نیز درحال مهاجرت به شهر باشند، اظهار داشت: امید است در دولت انقلابی و مردمی آیت الله رئیسی این طرح در شهرستان مورد بازنگری قرار گیرد و حق آبه کشاورزی هندیجان به آنها برگردانده و راه اندازی سد چمشیر ۲ متوقف شود.
وعده های مسئولان بر زمین مانده است
به گزارش ایزو وب به نقل از مهر، مدیریت آب در منطقه زهره و هندیجان و مشکلات آبی به سبب نبود سازه ذخیره ای بر رودخانه زهره و در زمینه استحفاظی استان و ضعف مدیریت کنترل و مدیریت آب بارها موجب ایجاد بحران و نارضایتی مردم این منطقه شد و این در حالیست که بندر دیلم در استان بوشهر، حق آبه کشاورزی آن تامین شده و هندیجان در آب آشامیدنی خود مانده است.
طبق گزارش ها ۵۰ میلیون مترمکعب سهمیه سال آب از سد کوثر است که ده ها میلیون مترمکعب آن در بالادست استفاده های نادرست و یا هدر می رود.
«قاسم سلیمانی دشتکی» استاندار سابق خوزستان در مسافرت اخیر خود به شهرستان هندیجان درباب مشکل آب این شهرستان گفته بود که «حفر چاه و انتقال آب از چاه های زیدون باید ظرف سه ماه آتی صورت گیرد».

حال سوال اینجاست باتوجه به درج این خبر در خردادماه سال جاری و ۱۵ طرح در زمینه آب رسانی چه اقدامی راستای اجرای مصوبات صورت گرفته انجام شده است؟
البته وعده هایی همچون حفر چاه و انتقال آب به حجم آبی هم هنوز زمین مانده و روستاهای ما در طول شبانه روز در خیلی از اوقات با ساعت ها بی آبی سر می کنند و کسی پاسخگو نیست.
در خصوص برداشت های بدون مجوز در راه خط لوله آب کارون از مسیر بندر ماهشهر به چم خلف عیسی و از چم خلف عیسی به هندیجان و مشکل لوله های فرسوده آنچه اقدامی صورت گرفته است؟
گزارش های زیادی مبنی برافت فشار آب، کمبود و مشکلات مختلف توسط شهروندان در زمینه آبفا اعلام شده و بارها این اقدامات مورد بی توجهی و نارضایتی مردم قرارگرفته که کماکان مردم این شهرستان را با این بحران ها مواجه کرده است.


منبع:

1400/08/01
10:54:42
5.0 / 5
688
تگهای خبر: توسعه , خدمات , سود , مجوز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
ایزو وب
ISO Web