ریزش بورس های جهان

ریزش بورس های جهان

ایزو وب: بیشتر فاکتورهای مهم بورسی جهان قرمزپوش ماندند.


به گزارش ایزو وب به نقل از بلومبرگ، به دنبال بازگشایی تدریجی کسب وکارها در آمریکا و کم شدن انگیزه های احتیاطی، میزان فروش خانه های جدید در امریکا در دوازده ماه منتهی به فوریه با کاهش قابل توجه ۱۸.۲ درصدی نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به ۷۷۵ هزار واحد رسیده است که این رقم، کمترین رقم ثبت شده در هشت ماه اخیر شمرده می شود. بیشترین رکود مسکن در بخش غرب میانه اتفاق افتاده که فروش خانه ها ۳۷.۵ درصد کمتر از فوریه سال قبل شده است. متوسط قیمت مسکن نیز به ۳۴۸ هزار دلار افزایش یافت.
افزایش شمار قربانیان کرونا در اروپا سبب شده است تا محدودیت های کرونا در قاره سبز ادامه یابد و این مساله می تواند هشداری از دیرتر شدن بازگشت شرایط به حالت عادی خود باشد. بعد از آن که شمار قربانیان کرونا در اروپا از یک میلیون نفر هم گذشت، از آلمان خبر می رسد دولت آنگلا مرکل محدودیت های کرونائی خصوصاً در زمینه فعالیت کسب وکارها و رفت و آمد را تا اختتام ماه آوریل تمدید خواهدنمود. قبل از این نیز به سبب مشابهی، دولت فرانسه از قرنطینه پاریس و نواحی شمال این کشور به سبب افزایش شمار مبتلایان آگاهی داده بود.
تنش های کشورهای غربی و چین موجب نگرانی معامله گران از تحت تاثیر قرار گرفتن مناسبات تجاری دو طرف شده است. برای اولین بار از سال ۱۹۸۹ اتحادیه اروپا چهار فرد و یک نهاد دولتی چینی را به بهتان نقض حقوق بشر تحریم کرد که این اقدام با پاسخ متقابل چین و تحریم ۱۰ مقام اروپایی همراه شد. در میان افراد تحریم شده توسط چین نام رینهارد بتیکفر، رئیس کمیته امنیت و حقوق بشر پارلمان اروپا و همین طور مرکز مطالعات مرکاتور مستقر در آلمان دیده می شود.
بنظر می رسد موج سوم کرونا در اروپا در حال شروع شدن است. بعد از بی نظمی در برنامه واکسیناسیون حالا کشورهای مختلف در قاره سبز با افزایش شمار مبتلایان مواجه و ناچار به اعمال قرنطینه در بعضی از مناطق شده اند. در فرانسه که یکی از ۱۰ کانون اصلی درگیر با کرونا در اروپا شمرده می شود پایتخت و تعدادی از مناطق شمالی به دنبال مشاهده جهش جدید ویروس که به کرونای فرانسوی معروف شده است قرنطینه می شوند. در آلمان و لهستان هم شمار مبتلایان باردیگر رو به افزایش است که در لهستان نیمی از مبتلایان به کرونای نوع انگلیسی گرفتار شده اند.
شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری در آمریکا تا نیمه ماه مارس به ۷۷۰ هزار نفر رسید که این رقم بالاترین رقم هفتگی ثبت شده دو ماه اخیر و ۷۰ هزار نفر بالاتر از انتظار قبلی فعالان بازار بوده است. باتوجه به بالا باقی ماندن میزان شیوع ویروس کرونا در آمریکا کماکان بیشتر کسب وکارها در این کشور با حداکثر ظرفیت خود کار نمی کنند و همین مساله نیز تعدادی از کسب وکارها خصوصاً کسب و کارهای کوچک و متوسط را مجبور کرده است با هدف جلوگیری از ورشکستگی دست به تعدیل نیرو یا کاهش دستمزد کارکنان خود بزنند.
متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ ماه منتهی به فوریه بدون تغییر نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۰.۹ درصد رسید تا نرخ تورم باردیگر در راه رسیدن به سطح دو درصدی هدف گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه قرار گیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ بطور متوسط ۱.۳ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۱ درصد بیشتر شده است. باتوجه به فاصله داشتن نرخ تورم از سطح دو درصدی انتظار می رود بانک مرکزی اروپا به برنامه خرید اوراق قرضه خود ادامه دهد.
در آماری ناامیدکننده برای اقتصاد آمریکا، رشد بخش خرده فروشی در ماه فوریه منفی سه درصد بوده که این رشد ۱۰.۶ درصد کمتر از رشد ثبت شده این بخش در ماه قبل و کمترین رقم ماهانه ثبت شده از ماه آوریل سال قبل تا حالا بوده است. باتوجه به نقش بالای این بخش در رشد اقتصادی آمریکا انتظار می رود این آمار روی رشد فصلی بهار تاثیر به سزایی داشته باشد. بگفته دفتر سرشماری آمریکا، به جز بخش فروش سوخت، سایر بخش ها همچون بخش خودرو، لوازم منزل، فروشگاه های زنجیره ای، لباس فروشی ها، سالن های زیبایی و درمانگاه ها رشد منفی داشته اند.
تا حالا بیش از ۱۲۵ میلیون و ۱۲۱ هزار و ۵۷۳ مورد مبتلاشدن به کرونا گزارش شده است که در این بین دو میلیون و ۷۵۰ هزار و ۵۵۹ نفر جان خودرا از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۵۵۷ هزار و ۷۲ نفر، برزیل با ۲۹۸ هزار و ۸۴۳ نفر، مکزیک با ۱۹۹ هزار و ۴۸ نفر، هند با ۱۶۰ هزار و ۶۸۷ نفر و انگلیس با ۱۲۶ هزار و ۳۸۲ نفر بوده است.
آرتور هوگان - تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در موسسه نشنال سکیوریتیز کورپوریشن - اظهار داشت: حالا زمان آن رسیده است که توجه معامله گران و فعالان بازار به فاکتورهای بنیادی جلب شود. اخبار مربوط به ویروس امیدوارکننده تر از قبل هستند بااینکه هنوز تا خلاصی از آن فاصله بسیاری داریم اما می توانیم رد پای بهبود تدریجی در بخش های مختلف را مشاهده نماییم. باتوجه به حضور خوب و نیرومند سیاستگذاران پولی، بازارها کمتر نسبت به کافی نبودن سیاست های پولی و مالی برای پشتیبانی از رشد اقتصادی نگران اند.
بورس آمریکا
در وال استریت بیشتر شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند.
شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۷۴ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۲ هزار و ۶۶۳.۷۳ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۲۵ درصد ریزش تا سطح ۳۹۲۰.۳۱ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۸۷ درصد کاهش در سطح ۱۳ هزار و ۱۱۲.۱۳ واحدی بسته شد.
بورس های اروپایی
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۲ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۶۷۱۲.۸۹ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۰.۳۵ درصدی و ایستادن در سطح ۱۴ هزار و ۶۱۰.۳۹ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با پیشروی ۰.۰۳ درصدی در سطح ۵۹۴۷.۲۷ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۶۴ درصد بالا رفت و به ۸۴۴۳.۷۰ واحد رسید.
بورس های آسیایی
در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با کاهش ۲.۰۴ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۴۰۵.۵۲ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۲.۰۳ درصد پایین رفت و در سطح ۲۷ هزار و ۹۱۸.۱۴ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" ریزش ۱.۶۳ درصدی را تجربه نمود و در سطح ۴۹۲۸.۶۹ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۴۹ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۷۷۸.۷۲ واحدی به کار خود خاتمه داد. در میان دیگر فاکتورهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمت ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۴.۱۷ درصد افزایش به ۵۷.۹۸ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۴.۶۸ درصدی به ازای ۶۴.۱۱ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همین طور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۴۴ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۳۴.۶۹ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۰.۰۴ درصدی به ازای ۲۵.۲۴ دلار مبادله شد.




منبع:

1400/01/05
16:28:50
5.0 / 5
1126
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بانك , بورس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
ایزو وب
ISO Web