یك استاد دانشگاه اعلام كرد:

شبكه بانكی در دیجیتالی كردن بانكها به دانشگاهها رجوع كند

شبكه بانكی در دیجیتالی كردن بانكها به دانشگاهها رجوع كند

به گزارش ایزو وب عضو هیات علمی دانشگاه تهران، با اشاره به اهمیت تحول دیجیتال در كشور اظهار داشت: نظام بانكی در بین صنایع كشور در حوزه تحول دیجیتال پیشرو بوده و ایران دیجیتالی رویایی دشوار؛ اما قابل تحقق است.


به گزارش ایزو وب به نقل از پژوهشكده پولی و بانكی، مهدی شامی زنجانی با اشاره به تعریف از تحول دیجیتال در كشور اظهار داشت: تحول دیجیتال، تحول كسب و كار است و این جمله كوتاه، كلید اصلی درك مفهوم تحول دیجیتال است و ایران دیجیتال رویایی است كه تحقق آن دشوار اما امكان پذیر است؛ در واقع زمانی كه صحبت از بانكداری دیجیتال یا سازمان دیجیتال می كنیم؛ یعنی نهادی كه ساخته و پرداخته شده تا در عصر دیجیتال بعنوان زمان نوآوری، پلتفرم، الگوریتم موفق شود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره وضعیت تحول دیجیتال در كشور گفت: بمنظور بررسی وضعیت تحول دیجیتال در كشور باید نگاهی به اكوسیستم نوین و تحول دیجیتال داشته باشیم؛ الان صنایع مختلفی حركت به سمت دیجیتالی شدن را آغاز نموده اند و در این میان نظام بانكی و پرداخت بعنوان بخش مهمی از صنعت مالی ایران توانسته تا قدم هایی بزرگ بردارد و در حوزه تحول دیجیتال پیشرو باشد.
وی افزود: در امتداد سند ملی تحول دیجیتال پژوهشی انجام شده كه نشان میدهد در كشور كه در قسمت نرم تحول دیجیتال، وضعیت بمراتب پایین تری نسبت به بخش سخت كه موضوعات فناورانه و تكنولوژی محور را شامل می شود، وجود دارد؛ مهمترین موضوعاتی كه در حوزه تحول دیجیتال با چالش هایی جدی در كشور روبرو می باشیم، سواد دیجیتال شامل سواد عمومی و سواد تخصصی بشمار می رود كه متاسفانه در ایران نقص ها و كمبودهایی جدی در حوزه سواد عمومی وجود دارد و این مساله را برای حركت به سمت هوشمندی و تحول دیجیتال به یك بحران بزرگ تبدیل نموده است.
این كارشناس حوزه تحول دیجیتال با بیان این كه رگولاتورها برای حركت به سمت تحول دیجیتال و اقتصاد هوشمند باید موانع را از میان ببرند و بجای قانون گذاری از روش قانون زدایی استفاده كنند، گفت: قانون و رگولاتوری موضوعی بسیار مهمست كه در حوزه تحول دیجیتال درباره مفاهیمی همچون اقتصاد پلتفرمی، رمز ارز و رمز ارزش با چالش هایی روبرو می باشیم و سیاست بهره برداری از آنها نعیین تكلیف نشده و بر همین مبنا نیاز است تا رگولاتورها درباب رفع موانع اقدامی جدی داشته باشند.
وی اضافه كرد: یكی از مهمترین موضوعاتی كه در حوزه تحول دیجیتال تا به امروز مغفول مانده و با سرعت پایینی در حال توسعه و پیشرفت است، هویت دیجیتال بشمار می رود كه دراین زمینه چالش هایی جدی وجود دارد و با استانداردهای دنیا فاصله بزرگی داریم.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره نقش كسب و كارهای نوین و فین تك ها در روند دگردیسی دیجیتالی اظهار داشت: باید از استارت آپ زدگی بیش از اندازه جلوگیری كنیم؛ واقعیت این است كه كسب و كارهای نوین می توانند برای صنعت بانكی باارزش باشند یا اینكه اصولا هیچ خاصیتی برای شبكه بانكی نداشته باشند كه این مساله بستگی به روش و پروسه بهره برداری از ظرفیت كسب و كارهای جدیدی همچون فین تك ها است.
شامی زنجانی اشاره كرد: استارت آپ ها به سبب چابكی، نوآوری، نیروی جوان و پویا بودن ساختارها می توانند نقش بزرگی را در حوزه تحول دیجیتال در كشور ایفا كنند و در این میان فین تك ها با همكاری و تعامل بانك ها قادر خواهند بود تا در شبكه بانكی تحولی را در راه بانكداری دیجیتال آغاز كنند كه تنها نیازمند بینش مناسب از طرف مدیران بانكی است.
این كارشناس و پژوهشگر حوزه تحول دیجیتال با اشاره به اهمیت تصمیمات قانونگذاران در راه تحول دیجیتال گفت: رگولاتوری در دنیا نگاهی از پایین به بالا دارد در صورتیكه نگاه رگولاتورها همچون بانك مركزی از بالا به پایین است؛ باید پیشنهادات از طرف بخش خصوصی و صنوف در حوزه پیشنهاددهی فعال شوند و تعامل شكل بگیرد تا صدای كسب و كارها شنیده شود و در نهایت برای قانونگذاری از نقطه نظرات آنها با در نظر گرفتن ملاحظات امنیتی استفاده گردد.
وی اضافه كرد: به بانك مركزی و مسئولین معاونت فناوری شبكه بانكی پیشنهاد می دهم بجای این كه بر خود متكی باشند، باید اهتمام كنند تا ارتباط مناسبی با صنف و نهادهای دانشگاهی به صورت مستقیم ایجاد شود تا از نظرات نوآورانه ای كه استفاده می شود در حوزه قانونگذاری استفاده كنند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران درانتها اشاره كرد: جامعه تحول دیجیتال كشور در حال شكل گیری است و افراد زیادی دراین زمینه در حال كاركردن هستند؛ باتوجه به این كه محور اصلی همایش بانكداری الكترونیك و نظام های پرداخت امسال دگردیسی دیجیتالی در نظر گرفته شده می توان انتظار داشت كه موضوعات و مباحث خوبی در زمینه تحول دیجیتال و حركت به سمت تحول نظام بانكی مطرح شود.


1398/11/04
15:58:21
5.0 / 5
1945
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , تخصص , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
ایزو وب
ISO Web