سرافراز:
سیاست فیلترینگ موفق نبوده و هزینه استفاده از اینترنت را افزایش داده است
به گزارش ایزو وب، محمد سرافراز با تاکید بر ناکامی سیاست قطع اینترنت و فیلترینگ شبکه های اجتماعی، می گوید این رویکرد هزینه های اقتصادی و امنیتی استفاده از اینترنت را افزایش داده است. او بازبینی در حکمرانی اینترنت، توسعه خدمات با کیفیت و نظارت هوشمند را راهکار جایگزین محدودیت های الزامی می داند.
به گزارش ایزو وب به نقل از خبر آنلاین، سیاستهای محدودکننده اینترنت در سالیان گذشته، همواره با این وعده دنبال شده اند که دسترسی کاربران را مدیریت کنند و از نتایج استفاده از برخی پلت فرم ها بکاهند. با این وجود، گسترش استفاده از فیلترشکن ها و وابستگی کاربران به ابزارهای دور زدن فیلترینگ، پرسش هایی در رابطه با میزان اثربخشی این سیاستها و هزینه هایی که به کاربران تحمیل می کنند، به وجود آورده است. محمد سرافراز، رئیس پیشین سازمان صداوسیما و عضو شورای عالی فضای مجازی، هم با انتقاد از این رویکرد، باور دارد سیاست قطع اینترنت و فیلترینگ نه فقط موفق نبوده، بلکه مشکلات جدیدی در عرصه امنیت و جامعه بوجود آورده است.
او در جواب این پرسش که آیا سیاست قطع کردن کامل اینترنت، توانست به هدف خود برسد، می گوید: «سیاست قطع کل اینترنت یا فیلتر کردن رسانه های اجتماعی در هیچ زمینه موفق نبوده و مشکلات امنیتی و اجتماعی را بیشتر کرده و باعث شده اکثریت قاطع مردم از فیلترشکن استفاده نمایند. بنابراین هم مشکلات امنیتی برای شبکه ارتباطی بوجود آورده و هم هزینه های کاربر را برای خرید VPN افزایش داده است. VPNهای رایگان هم ممکنست کاربر را گرفتار بدافزار و یا تبلیغات مزاحم کند. فیلترشکن ها سرعت اینترنت را کند و مصرف باتری را می افزایند و برای کودکان خطرات فرهنگی دارند.»
سرافراز می گوید: « راهکار درست اینست که برای همه نیازهای مردم در حوزه های آموزشی، اقتصادی، بهداشتی، سرگرمی، اطلاع رسانی، رسانه های اجتماعی و پیام رسان های بومی در طراز جهانی ایجاد شود و مردم نه با زور و اجبار بلکه با اختیار و اشتیاق از آنها استفاده نمایند و به موازات آن با استفاده از فن آوری های نوین و هوشمند برای رسانه های اجتماعی خارجی نظارت صورت گیرد.»
اگر در نظام حکمرانی بازبینی نشود، هرج و مرج می شود
سرافراز، رئیس پیشین سازمان صداوسیما در جواب این پرسش که با چنین نگاهی چه آینده ای می توان برای فناوری کشور متصور شد، می گوید: « تعریف اعمال حاکمیت بر مرزهای جغرافیایی (زمینی، دریایی و هوایی)، مرزهای فرهنگی و فناوری های جهانی، گرفتار دگرگونی شده است. اگر در نظام حکمرانی بازبینی نشود، هرج و مرج می شود. همه زیان می کنند.»
محمد سرافزار، عضو شورای عالی فضای مجازی باور دارد تنها با داشتن نگاههای زیر می توان از این زیان جلوگیری کرد:
بهره برداری از تکنولوژی های جدید در بستر اینترنت مانند هوش مصنوعی که داده ها را پالایش می کند و مانند یک همراه به راهنمائی کاربران می پردازد. وضع مقررات شفاف برای بهره برداری از تکنولوژی های جدید و نظارت هوشمند در مدیریت آنها. آموزش های لازم به مردم جهت استفاده صحیح از اینترنت و رسانه های اجتماعی و مصون سازی آنها از خطرات و زیان های متعدد. فراهم کردن بستر برای ارایه خدمات در تمام زمینه ها با استفاده از رسانه های اجتماعی و پیام رسان های بومی توسط بخش خصوصی و خدمات هوش مصنوعی.
او در اخر می گوید: « هرچه میزان رضایت و اعتماد مردم به حکومت بیشتر شود، اعمال حاکمیت هم بهتر و آسان تر صورت می گیرد. کلید حکمرانی صحیح در اینترنت و در سایر مواد همین است.»
متن کامل این خبر را در «محمد سرافراز: حکمرانی اینترنت نیازمند بازبینی است/ همانطور که ایران را نمی توان مانند کره شمالی اداره کرد، استارلینک را هم نمی توان از بین برد»، بخوانید.
به طور خلاصه، با این حال، گسترش استفاده از فیلترشکن ها و وابستگی کاربران به ابزارهای دور زدن فیلترینگ، پرسش هایی در ارتباط با میزان اثربخشی این سیاست ها و هزینه هایی که به کاربران تحمیل می کنند، به وجود آورده است. کلید حکمرانی صحیح در اینترنت و در دیگر مواد همین است.
منبع: isoweb.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب