آب و انرژی در هفته ای كه گذشت؛

افتتاح بزرگترین طرح آبرسانی کشور

افتتاح بزرگترین طرح آبرسانی کشور

به گزارش ایزو وب، افتتاح بزرگترین طرح آبرسانی خوزستان، سی و دومین نشست اوپک پلاس و نشست خبری شرکت توانیر و برق حرارتی از مهم ترین اخبار حوزه آب و انرژی در هفته اخیر بود.



به گزارش ایزو وب به نقل از مهر، افتتاح بزرگترین طرح آب رسانی خوزستان بعد از ۱۴ سال، افزایش ۲۰۰ هزار بشکه ای ظرفیت تولید نفت ایران تا آخر سال، ۵ برابر شدن وصول درآمدهای نفتی بر اساس گزارش دیوان محاسبات، سی و دومین نشست اوپک پلاس و نشست خبری برق حرارتی و توانیر از مهم ترین اخبار آب و انرژی در هفته اخیر بود.
افتتاح بزرگترین طرح آب رسانی خوزستان بعد از ۱۴ سال
با حضور رئیس جمهور طرح میان مدت غدیر در خوزستان راه اندازی شد. این طرح بلافاصله بعد از سفر ریاست جمهوری به خوزستان شروع شد و امروز به صورت رسمی به بهره برداری رسید. طرح جامع آبرسانی غدیر با هدف تأمین آب ۲۶ شهر و یک هزار روستای استان خوزستان اجرایی شد. این طرح آب آشامیدنی قریب به ۵۲ درصد جمعیت استان به میزان ۴.۷ میلیون نفر را تأمین می کند. آب طرح میان مدت آبرسانی غدیر که امروز راه اندازی شد از منابع رودخانه کرخه تأمین شده است و با تکمیل اجزای باقیمانده طرح منابع آب رودخانه دز جانشین منبع فعلی تأمین آن خواهد شد.
رئیس جمهور در این افتتاحیه گفت: اجرای این طرح در ۱۰ ماه به جای حداقل ۳ سال پیش بینی، این امیدواری را ایجاد کرد که میتوان اجرای طرح های در رابطه با رفع تنش های آبی کشور را با سرعت بیشتر انجام داد.
وزیر نیرو هم در این مراسم اظهار داشت: طرحی که پنج سال برای اجرای آن پیشبینی شده بود را با کمک دستگاهها و متخصصان مجموعه وزارت نیرو در ۱۰ ماه اجرایی کردیم.
به گفته وی، پروژه های گوناگونی برای دیگر نقاط خوزستان هم در نظر گرفته ایم که در کوتاهترین زمان ممکن به مرحله بهره برداری می رسد.
افزایش ۲۰۰ هزار بشکه ای ظرفیت تولید نفت ایران تا آخر سال
محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت با اشاره به این که ظرفیت تولید نفت در دولت سیزدهم در آخر سال گذشته به مقدار قبل از تحریم ها بازگشت، اضافه کرد: ظرفیت تولید نفت حالا ۳ میلیون و ۸۳۸ هزار بشکه در روز است.
وی افزود: تا آخر سال جاری با اقدام هایی که انجام شده، ظرفیت تولید نفت ایران به ۴ میلیون و ۳۸ هزار بشکه در روز بیشتر می شود.
۵ برابر شدن وصول درآمدهای نفتی بر اساس گزارش دیوان محاسبات
گزارش تفریغ بودجه چهار ماه نخست سال ۱۴۰۱ حاکی می باشد میزان وصول حاصل از صادرات نفت خام و میعانات گازی و خالص گاز صادراتی نسبت به زمان مشابه سال قبل افزایش بیشتر از ۴۸۱ درصدی داشته است. به عبارت دیگر، میتوان گفت منابع وصولی حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص گاز صادراتی در چهار ماه نخست سال ۱۴۰۰ حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان بوده که در چهار ماه نخست سال ۱۴ ۰۱ به حدود ۶۶ هزار میلیارد تومان رسیده است که از افزایش خیره کننده حدود پنج برابری حکایت دارد.
سی و دومین نشست اوپک پلاس / کاهش ۱۰۰ هزار بشکه ای تولید نفت
وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو ائتلاف اوپک پلاس با انتشار اطلاعیه ای در سی ودومین نشست خود باتوجه به شرایط کنونی بازار نفت و اجماع در رابطه با چشم انداز آن تصمیم گرفتند تولیدشان در ماه اکتبر ۲۰۲۲ روزانه ۱۰۰ هزار بشکه کم شود.
وزیر نفت در انتها این جلسه با تکیه بر این که بازار جهانی انرژی نیازمند افزایش عرضه نفت ایران است، اظهار داشت: ما همواره به عنوان یک تولیدکننده عمده نفت و فرآورده های نفتی در جهان آمادگی داریم به دور از سیاسی کاری به نقش خود در عرضه نفت و افزایش امنیت انرژی در جهان کمک نماییم.
اوجی با یادآوری این که روند بحران انرژی در سطح جهان بخصوص در منطقه اروپا درحال تشدید است و پیوسته، ابعاد تازه تری پیدا می کند، اظهار داشت: نمونه آن افزایش قیمت گاز طبیعی در بعضی از قطب های گازی اروپا به حدود ۷۰ دلار برای هر یک میلیون بی تی یو معادل قیمت نفت بیشتر از ۴۰۰ دلار به ازای هر بشکه است.
کنترل ناترازی مصرف گاز با بهینه سازی مصرف
مدیرعامل شرکت ملی گاز اظهار داشت: مساله ناترازی تولید با مصرف گاز در فصل های سرد در سالهای اخیر به عنوان مهم ترین مساله صنعت گاز کشور مطرح است، بدین سبب باید با مدیریت مصرف، این ناترازی را رفع نماییم.
احداث ۱۰ هزار مگاوات برق صنایع
آرش کردی در نشست خبری تشریح برنامه های شرکت توانیر با اعلان اینکه سال جاری برنامه ارتقا ۱۳۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاه های موجود را اجرا کردیم، اظهار داشت: همینطور تعمیر بموقع نیروگاه ها اجرایی شد که ۱۱۳ هزار مگاوات تا آخر اردیبهشت تعمیر نیروگاه ها به انتها رسید.
وی با اشاره به اتفاقی که سال جاری رخ داد و برق صنایع قطع نشد، اظهار داشت: سال قبل به دنبال افزایش قیمت برق، انرژی صنایع قطع شد که به افزایش قیمت فولاد و سیمان انجامید اما سال جاری به سبب مدیریت مصرف برق رخ نداد. سال جاری در بخش فولادی ۱۷ درصد و سیمانی ها ۱۳ درصد رشد مصرف برق داشتیم. متوسط مصرف برق صنایع بزرگ ما در تابستان سال جاری مثبت ۱۴.۵ درصد، صنایع کوچک مثبت ۴ درصد، خانگی منفی ۴۵ درصد و کشاورزی مثبت ۳ درصد و اداری منفی ۳۳ درصد رشد داشت.
مدیرعامل توانیر از آغاز راه اندازی نیروگاه های اختصاصی برق صنایع تا ۱۰ هزار مگاوات اطلاع داد.
رکورد تولید ۳۵ هزار مگاواتی در نیروگاه های حرارتی
مدیرعامل برق حرارتی در نشست خبری اظهار داشت: سال جاری ۳۴۸ میلیارد کیلووات ساعت معادل ۹۵ درصد برق کشور در واحدهای نیروگاهی حرارتی تولید شد که یک رکورد بود.
پیشاهنگ با اعلان اینکه در نیروگاههای برق حرارتی به راندمان ۳۹.۲ درصد رسیدیم که عدد قابل قبولی در سطح جهانی است، تصریح کرد: تابستان سال جاری را با آمادگی ۹۸ درصدی نیروگاههای حرارتی را سپری کردیم این در حالیست که رکورد جهانی این شاخص ۹۵ درصد است. همینطور ۹۳ هزار و ۶۴۱ مگاوات ظرفیت نیروگاهی از مهر ۱۴۰۰ تا تیر ۱۴۰۱ تعمیرات نیروگاهی داشتیم. واحدهایی در طول این مدت وارد مدار شدند که دو سال از مدار خارج بودند.
وی آخرین رتبه جهانی ایران در تولید برق حرارتی تا سال ۲۰۲۰ را هشتم دنیا دانست و اظهار داشت: در آن سال ما ۲۸۷ میلیون کیلووات ساعت تولید برق این رتبه را کسب کردیم در صورتیکه هم اکنون ۶۰ میلیون کیلووات ساعت دیگر به تولید برق کشور افزوده ایم و اساسا رتبه جهانی ما بهبود یافته است.


منبع:

1401/06/17
23:24:13
5.0 / 5
321
تگهای خبر: بازار , تخصص , تولید , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
ایزو وب
ISO Web