در یك نشست بررسی شد؛

تاثیر مهار آب های حوضه دجله و فرات بر چالش های آبی کشور

تاثیر مهار آب های حوضه دجله و فرات بر چالش های آبی کشور

در یک نشست تخصصی کارشناسان بر بستر سازی و رایزنی جهت عقد پیمان های سیاسی و اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و محیط زیستی با کشورهای همسایه، منطقه و کشورهای ذی نفع در حوضه های آبریز مشترک تاکید نمودند.


به گزارش ایزو وب به نقل از مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری، نشست علمی-تخصصی با عنوان « مسائل و چالشهای آب کشور و راهکارهای مبتنی بر آمایش سرزمین» اجرا شد.
در ابتدای این جلسه سید محمد شفیعی، مدیر کل دفتر آموزش مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری درباب این جلسه اظهار داشت: باتوجه به موقعیت ویژه جغرافیایی کشور در کمربند خشک و نیم خشک جهان و همین طور روند جهانی تغییرات اقلیمی و کاهش منابع آب در دسترس، ضرورت توجه به موضوعات بعنوان یکی از موضوعات کلیدی شناخته می شود.
وی در ادامه اضافه کرد: این اهمیت زمانی دو چندان می شود که این منبع بعنوان پیشران اثرگذار بر سایر فعالیت ها مانند جمعیت، سکونت و فعالیت می باشد.
در همین خصوص شفیعی به این بحث اشاره نمود و اظهار داشت: عدم مدیریت صحیح ملی و فرا ملی در همکنش با عوامل طبیعی موجب ایجاد چالش های انسانی و مخاطرات طبیعی می شود.
در ادامه این جلسه ابراهیمی خوسفی، عضو هیئت علمی دانشگاه یزد به بررسی تاثیرات منطقه ای برنامه های مهار آب کشور های همسایه در حوضه های مشترک مرزی اشاره نمود.
ابراهیمی خوسفی به مهار آبهای حوضه دجله و فرات که یک تهدید اکوسیستم خلیج فارس شمرده می شود اشاره نمود و اظهار داشت: تالاب های منطقه میان رودان پیش از خشک شدن بعنوان یک سیستم تصفیه آب طبیعی برای آب رودخانه های فرات و دجله عمل می کردند و در حقیقت نقش فیلتر کردن آب پیش از تخلیه به خلیج فارس را بر عهده داشتند.
وی درباب راهبردها و سیاست های سند ملی آمایش سرزمین اشاره نمود و اظهار داشت: بستر سازی و رایزنی جهت عقد پیمان های سیاسی و اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و محیط زیستی با کشورهای همسایه، منطقه و کشور های ذی نفع در حوضه های آبریز مشترک و همین طور فعال سازی دیپلماسی آب در صفحه های مشترک آبریز مرزی با اولویت حوضه های مشترک مرزهای شرق و غرب، انعقاد و پیمان های منطقه ای محیط زیستی خصوصاً برای مهار و کنترل کانون های گرد وغبار که تنها چند مورد از این سیاست ها می باشد اشاره نمود.
در ادامه محمد همت، عضو هیئت علمی دانشگاه و مسئول مرکز راهبردی آب، انرژی و محیط زیست، با نگاهی به مسائل کلان آب کشور اظهار داشت: از مسائلی که میتوان به ضعف و عدم حل شدن این موضوعات اشاره نمود، عدم به کار گیری فناوری ها و دانش روز در بخش آب، عدم حکمرانی مطلوب برای مدیریت بهم پیوسته و بهره برداری اصولی از منابع آب کشور، مشکلات در تاسیسات آبی کشور، عدم رویکرد اقتصادی آب، برداشت و استحصال بی رویه آب از منابع زیر زمینی می باشد.
در ادامه نشست نیز چند تن از متخصصین و حاضرین در جلسه به بیان دیدگاه های کارشناسانه و فنی خود پرداختند.

1401/02/01
16:23:40
5.0 / 5
482
تگهای خبر: آموزش , آینده , اقتصاد , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
ایزو وب
ISO Web