یك آبزی پرور خوزستانی:

ارزآوری ماهیان گرمابی برای کشور معادل نفت می باشد

ارزآوری ماهیان گرمابی برای کشور معادل نفت می باشد

به گزارش ایزو وب خوزستان مدیرکل شیلات خوزستان اظهار داشت: سال جاری برای نخستین بار سهمیه نهاده ها و کود شیمیایی مورد مصرف در آبزی پروری مجزا از سازمان جهادکشاورزی استان و به صورت مستقیم از تهران دریافت می شود.



فتح الله ابوعلی با بیان این خبر اظهارکرد: شهرستان خرمشهر بزرگترین تولیدکننده ماهیان گرمابی در استان شمرده می شود و با تولید ۲۴ هزار تن ماهی گرمابی یک سوم تولیدات استان در حوزه ماهیان گرمابی را به خود مختص کرده است.

وی اضافه کرد: مجتمع پرورش ماهیان گرمابی شهید احمدیان خرمشهر در دو فاز طراحی شده است وعمده کارهای زیربنایی فاز یک این مجتمع اجرایی شده است و هم اکنون در بخش زهکش ها مشکلاتی وجود دارد.

ابوعلی با اعلان اینکه تکمیل فاز ۲ این پروژه بخصوص برق رسانی هم به سبب عدم تخصیص اعتبارات مصوب، چندین سال به طول انجامیده است، افزود: طی رایزنی های به عمل آمده در کارگروه رفع موانع تولید در استان، تخصیص اعتبارات ۱۰۰ درصدی اتمام این طرح مصوب شده است.

مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به مشکلات موجود در بخش صادرات ماهیان گرمابی، از نبود سیستم نظارتی قوی و وجود دلالان در کشور عراق انتقاد نمود و اظهار داشت: این مساله به صنعت آبزی پروری استان خسارت سنگینی وارد کرده است.

فعال شدن بازارچه شلمچه بعنوان مبدا صادرات آبزیان استان

وی، بر ایجاد تنوع صادرات در مقوله بازار هدف و معرفی گونه های جدید و همینطور فرآوری و بسته بندی محصولات شیلاتی تصریح کرد و اشاره کرد: توافق های اولیه به منظور فعال شدن بازارچه شلمچه بعنوان مبدا صادرات آبزیان استان انجام شده و نهایی شدن این مهم نیازمند دیپلماسی تجاری با کشور عراق است.

ابوعلی، همچون مزایای راه اندازی بازارچه محصولات شیلاتی در مرز شلمچه را حذف دلالان و واسطه ها، قیمت گذاری منطقی و... بیان کرد.

مدیرکل شیلات خوزستان بیان نمود: تنوع گونه ای یکی از مطالباتی است که به صورت مستمر درحال بررسی و پیگیری است. از سویی دیگر این یک حقیقت انکارناپذیر است که تیلاپیا سال ها است که از کشور عراق وارد منابع آبی استان شده است و اصطلاحا گونه بومی شمرده می شود.

وی در مورد تنوع گونه ای و پرورش ماهی تیلاپیا در استان اظهار داشت: حجم وسیع خسارت های وارده به آبزیان در استان در ارتباط با تنش های آبی و عدم تأمین حق آبه تالاب ها بوده است و ورود ماهی تیلاپیا تنها مقصر شرایط پیش آمده نیست، چونکه این ماهی در مقایسه با ماهیان بومی منطقه نسبت به تغییرات شرایط فیزیکوشیمیایی آب بسیار مقاوم است.

این مقام مسئول، با اشاره به این که الان تیلاپیای نیل در ۴ استان قم، یزد، خراسان جنوبی و سمنان به صورت پایلوت درحال پرورش است، اشاره کرد: انتظار می رود سازمان محیط زیست نسبت به این مورد کارشناسی عمل کند و حساسیت ها را کم کند.

مدیرکل شیلات خوزستان در ادامه اضافه کرد: طرح پرورش ماهی سی باس به صورت آزمایشی هم مجوز محیط زیست را دریافت کرده و بحث بیوتکنولوژی و بومی سازی تکثیر این ماهی مدنظر است و امیدواریم در سال آینده این طرح اجرایی شود.

به گزارش ایزو وب به نقل از این اداره کل، ابوعلی با اشاره به نمایشگاه بین المللی شیلات که به تازگی در تهران برگزار شده بود، اظهار داشت: کشور عراق و سوریه خواهان مشارکت و همکاری آبزی پروان استان در برگزاری نمایشگاه های آبزی پروری این دو کشور امسال شدند.

وی از افزایش تنخواه جایگاه های سوخت از ۹۰ هزار به ۱۴۰-۱۵۰ هزار لیتر در این منطقه اطلاع داد و اظهار نمود: سال جاری برای نخستین بار سهمیه نهاده ها و کود شیمیایی مورد مصرف در آبزی پروری مجزا از سازمان جهادکشاورزی استان و به صورت مستقیم از تهران دریافت می شود و کود شیمیایی صدرصد مزارع مجاز استان در چارچوب ۶ هزار و ۵۰۰ تن کود اوره و ۵ هزار و ۲۰۰ تن کود فسفات برای سالجاری تأمین شده است.

ابوعلی افزود: تاکنون، ۱۵ هزار و ۱۱۵ تن نهاده میان پرورش دهندگان توزیع شده است که ۵ هزار و ۱۶۷ تن معادل یک سوم حجم کل استان، سهم شهرستان های آبادان و خرمشهر بوده است؛ سهمیه جدیدی هم جهت توزیع ابلاغ گردیده و همینطور طی رایزنی های به عمل آمده با واردکنندگان خوراک دام، تأمین ۳۸ هزار تن نهاده دیگر هم در دست پیگیری است.

دولت باید شرایط خرید تضمینی ماهیان گرمابی را فراهم کند

سعید بقایی، نماینده آبزی پروران استان هم با اشاره به لزوم وجود تنوع گونه ای ماهیان در امر صادرات و بازاریابی اظهار داشت: سازمان محیط زیست در مورد پرورش ماهی تیلاپیا در کشور مقاومت می کند و همکاریهای لازم را ندارد.

این آبزی پرور نمونه توضیح داد: هم اکنون سرتاسر رودخانه کارون و تالاب شادگان گونه مهاجم ماهی تیلاپیا (زیلی) پراکنده شده است و تنها راهکار این مساله مبارزه با تیلاپیا با بهره گیری از سایر گونه های تیلاپیا که تک جنس و اقتصادی هستند همچون Nile tilapia، Red Tilapiaو black Tilapia است.

وی اضافه کرد: الان ۱۵۰ کشور درحال پرورش ماهی تیلاپیا هستند؛ سازمان محیط زیست توانایی کنترل ماهی مهاجم تیلاپیای زیلی را ندارد و از پرورش گونه های اقتصادی و پرارزش این گونه هم ممانعت می کند.

نماینده آبزی پروران استان، بر ضرورت حمایت گسترده دولت در رشد و توسعه صنعت آبزی پروری تاکید و بیان نمود: ارزآوری ماهیان گرمابی برای کشور معادل نفت بوده است و دولت باید شرایط خرید تضمینی ماهیان گرمابی را فراهم و به سبد غذایی خانواده ها اضافه کند.

بقایی، راهکار برون رفت از دفع زه آب های مجتمع شهیداحمدیان را تکمیل طرح سیفون شهید رمضانی برای انتقال زه آب های کشاورزی غرب کارون به حوزه خلیج فارس و تالاب شادگان از جانب وزارت نیرو دانست و اظهار نمود: با این اقدام بخش بزرگی از مشکلات آبزی پروران و کشاورزان منطقه حل خواهد شد.





منبع:

1400/08/15
11:57:36
5.0 / 5
522
تگهای خبر: آینده , اقتصاد , بازار , تجاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
ایزو وب
ISO Web