در گزارش ایزو وب مطرح شد
درآمد صادرات برق و گاز ایران در آمریكایی ترین بانك عراق
به گزارش ایزو وب یك كارشناس اقتصادی اظهار داشت: برپایه توافقی در تیر ماه امسال، درآمد صادرات برق و گاز ایران به عراق در بانك تی. بی.آی كه آمریكایی ترین بانك عراق به حساب می آید، واریز می شود.
حسین حاجیلو در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به توافق اخیر ایران و عراق در تیر ماه سال جاری درباره انتقال و استفاده از در آمد حاصل از صادرات گاز و برق ایران، اظهار داشت: طبق توافقی كه بین ایران و عراق شكل گرفته است درآمد حاصل از صادرات برق و گاز ایران در بانك تی. بی.آی عراق كه آمریكایی ترین بانك عراق به حساب می آید، واریز می شود.
وی این بانك را تحت نفوذ وزارت خزانه داری آمریكا اعلام نمود و افزود: پذیرش این توافق از جانب ایران به معنای پذیرش نفوذ وزارت خزانه داری آمریكا بر درآمدهای صادراتی ایران است. حاجیلو اظهار داشت: بر طبق این توافق، ایران نمی تواند درآمد حاصل از صادرات برق و گاز خویش را به صورت نقدی دریافت كند، البته محدودیت های این توافق به این نقطه ختم نمی گردد بلكه باید گفت به پشتوانه این توافق، ایران با استفاده از این منبع درآمدی تنها مجاز به خرید موادغذایی و دارو است؛ محدود شدن تجارت ایران به غذا و دارو دقیقا هدف آمریكا از تحریم اقتصادی ایران است. قرار بود با توافق ایران و عراق، مسئله تحریم ها حل شود، اما نه تنها حل نشد، بلكه با دخالت آمریكا و مذاكرات ضعیف ایران، پذیرفتیم كه تحریم ها در عراق اجرا شود. این شرایط حتی بدتر از شرایط مطرح شده در اینستكس است.
حاجیلو با اشاره به نقش عراق در شرایط تحریم اقتصادی ایران، تصریح كرد: ایران در حالی چنین توافقی را پذیرفته است كه عراق برای تامین یك سوم برق خود احتیاج به برق و گاز ایران دارد. ایران برای گذر از دوران سخت تحریم، باید هرچه بیشتر اقتصاد خویش را به كشورهای همسایه گره بزند و اجازه دخالت آمریكا در روابط دوجانبه با همسایگان را ندهد. این مورد نیازمند این است كه اولا مسئولین كشور متوجه اهمیت همسایگان باشند، ثانیا دیپلماسی فعالانه و قدرتمند مالی و اقتصادی با همسایگان داشته باشند.
وی با تاكید بر اینكه آمریكایی ها با نفوذ بر سیستم بانكی عراق در حقیقت اختیار درآمدهای ایران را در دست گرفته اند، خاطرنشان كرد: متاسفانه در این توافق، آمریكا قیم عراق و ایران شده است و دو كشور تنها در حوزه هایی كه آمریكا اجازه دهد، می توانند مبادلات اقتصادی داشته باشند. در چنین شرایطی بهتر است ایران هر چه سریع تر از این توافق خارج شده و اراده ایران برای خرید كالا به رسمیت شناخته شود تا بتواند كالاهای مورد نیاز خود همچون كالاهای تحریمی مانند طلا و... را خریداری كند. همینطور یك بانك عراقی یا ایرانی غیر از بانك تی. بی.آی باید عهده دار تعاملات ایران و عراق باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب