وزیر نفت:
امضای ۶۵۰۰ میلیارد تومان قرارداد با شركت های داخلی
به گزارش ایزو وب وزیر نفت با تاكید بر اینكه صادرات نفت ایران هیچگاه صفر نخواهد شد، از امضای ۶۰ قرارداد به ارزش ۶۵۰۰ میلیارد تومان با شركت های داخلی اطلاع داد.
به گزارش ایزو وب به نقل از مهر، بیژن زنگنه وزیر نفت امروز (چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت) در آئین افتتاح بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به شعار سال ۹۸ در خصوص رونق تولید اظهار داشت: یكی از اقداماتی كه وزارت نفت در جهت اجرای شعار امسال مدنظر دارند، ادامه روند صادرات نفت می باشد كه بیشترین فشار دشمن روی آن است. البته این روند در گذشته هم ادامه داشت.
وی اضافه كرد: تلاش ما امسال این است تا خوراك واحدهای پالایشی و پتروشیمیایی را تأمین كرده كه با عنایت به افزایش تولید گاز اتان، پیش بینی می شود امسال برای اولین بار ظرفیت تولید واحدهای اولیفینی در حالت حداكثری قرار گیرد.
وزیر نفت با بیان اینكه امسال ظرفیت تولید گاز كشور از هزار میلیون مترمكعب در روز عبور می كند، تصریح كرد: امسال تأمین سوخت تمام واحدهای تولیدی و كارگاهی به صورت كامل انجام می شود البته سال قبل هم حتی در فصل زمستان هیچ گونه افت فشار و یا قطع گازرسانی به این واحدها را در نظر نداشتیم.
زنگنه به افتتاح ۱۸ طرح پتروشیمی جدید در سال ۹۸ و ۹۹ اشاره و خاطرنشان كرد: بدین سان ارزش محصول نهایی پتروشیمی كشور نسبت به سال ۹۲ كه ۱۹ میلیارد دلار بود، در سال ۱۴۰۰ به ۳۶ میلیارد دلار می رسد. البته این ارقام با در نظر گرفتن سال پایه ۹۰ است.
زنگنه اظهار داشت: میزان تولید پتروشیمی ها از ۲۷ هزار تن در سال ۹۲ به ۵۰ هزار تن تا سال ۱۴۰۰ خواهد رسید رقم درآمد هم از ۱۹ میلیارد دلار سال ۹۲ به ۳۶ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ خواهد رسید كه این رقم نه تنها تولید كشور را اضافه می كند بلكه درخواست برای كالا و خدمات مهندسی را هم بالا می برد كه همه درخواست خدمات مهندسی و كالا هم به شركت های داخلی ارجاع داده خواهد شد.
وی افزود: یكی از برنامه های امسال وزارت نفت كه البته در گذشته هم وجود داشت، ارتباط جدی تر و عملیاتی تر با استارت آپ ها به صورت همكاری دو طرفه است.
به گفته وزیر نفت، مجوز داشتیم تا ۶ میلیارد دلار برای تزریق سرمایه در حوزه بالادستی نفت استفاده نماییم كه از این میزان ۶، ۵۰۰ میلیارد تومان برای ۶۰ قرارداد با شركت های داخلی استفاده شد و ۲۳ قرارداد به ارزش ۳۴ هزار میلیارد تومان هم در دست داریم كه عمده جذب سرمایه آنها از راه بازار سرمایه داخلی است.
این عضو كابینه دولت دوازدهم، توسعه میدان های سپهر، جفیر، دالپری، پایدار غربی و شرقی و چشمه خشك را همچون برنامه های این وزارتخانه در سال ۹۸ دانست.
زنگنه با اشاره به اینكه برخی مطرح می كنند كه آیا امكان دریافت نفت به جای هزینه بازپرداخت پروژه ها و طرح ها برای افراد وجود دارد یا خیر؟ اظهار داشت: هم وزارت نفت و هم دولت با این اقدام موافقند كه بازپرداخت طرح ها و گروه هایی كه برای وزارت نفت انجام می شود به صورت نفتی پرداخت گردد.
وزیر نفت با تاكید بر اینكه صفر كردن صادرات نفت ایران گرچه آرزوی آمریكاست اما محقق نخواهد شد، توضیح داد: ایران با هیچ كشوری در منطقه دشمن نیست اما دو كشور همسایه ما با اتكا به ظرفیت تولید نفت خود بیانیه منتشر می كنند در حالیكه نسبت به ظرفیت تولید و ذخیره خود غلو می كنند. كارشناسان مستقل بازار به این مورد آگاهند كه این كشورها هنوز نتوانسته تأییدیه قابل قبولی برای ذخایر نفتی خود دریافت نمایند.
وی با اشاره به اینكه ایران هیچ گاه از نفت بعنوان ابزار سیاسی استفاده نكرده است، اظهار داشت: هر كس از نفت بعنوان ابزار سیاسی استفاده نماید باید تبعات آنرا بپذیرد. این در شرایطی است كه باید گفت بازار نفت با بیانیه اداره نمی گردد.
به گفته زنگنه، یكی از اقداماتی كه امسال صورت خواهد گرفت، استفاده از نقدینگی است كه در اختیار مردم است، چونكه می توان از این نقدینگی برای توسعه بیشتر صنعت نفت بهره برد.
وی، همینطور به ادامه طرح های گازرسانی امسال اشاره نمود و اظهار داشت: زمانی كه ما این طرح ها را شروع كردیم ۱۴ هزار روستای گازدار در كشور وجود داشت اما حالا هر روز ۹ روستا گازدار می شوند. بخش عمده تأمین بودجه هم از محل صرفه جویی فرآورده ها بوده كه رقم آن ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده است.این مقام مسؤول افزود: تداوم پشتیبانی از ساخت داخل با تمركز بر ۱۰ قلم كالا برای طرح های ای پی سی و ای پی جی را یازدهمین برنامه وزارت نفت در سال رونق تولید برشمرد و تصریح كرد: عمده كالاها الزاماً باید از داخل خریداری شود.وی در ادامه با اشاره به اینكه امروز به استفاده از روش ها و افكار جدید برای فروش نفت نیاز داریم اظهار داشت: هر سرمایه گذاری كه بتواند منابع مالی اجرای طرح ها را فراهم آورد در اولویت ما قرار دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب