مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات:

برای پشتیبانی از كالای ایرانی هیچ راهی موثرتر از صادرات نیست

برای پشتیبانی از كالای ایرانی هیچ راهی موثرتر از صادرات نیست

به گزارش ایزو وب مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات كشور اظهار داشت: فاصله بین عرضه و تقاضا را در صنعت تنها باید با استفاده از بازارهای بین المللی پوشش دهیم و برای پشتیبانی از كالای ایرانی هیچ راهی موثرتر از صادرات نیست.


به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، افروز بهرامی شب گذشته در مراسم تجلیل از صادركنندگان خراسان رضوی در اتاق بازرگانی این استان با اشاره به شعار «صادرات؛ تجلی پشتیبانی از كالاهای ایرانی»، اظهار نمود: زمانی كه شعار پشتیبانی از كالای ایرانی توسط مقام معظم رهبری عنوان شد، ما مطالعه ای انجام دادیم كه وقتی می گوییم پشتیبانی از كالای ایرانی، صحبت از چه حجم كالای ایرانی است و زمانی كه بخواهیم بررسی نماییم كه در سبد مصرف خانواده های ایرانی چقدر كالای ایرانی مصرف می شود، چه عددی بوده و چه حجم آن ایرانی و چه حجم آن خارجی است؟
وی ادامه داد: این مطالعه را انجام دادیم و با كل مخارج خانواده ها مقایسه كردیم و به این عدد رسیدیم كه ۲۰ درصد مصرف خانواده های ایرانی در سال در سطح كلان خارجی است و ما ۸۰ درصد كالای ایرانی مصرف می نماییم. پس چرا وضع صنعت ما اینگونه است و از ركود رنج می برد؟ این فاصله بین عرضه و تقاضا در صنعت ما است كه تنها باید با استفاده از بازارهای بین المللی آنرا پوشش دهیم و برای پشتیبانی از كالای ایرانی هیچ راهی موثرتر از صادرات نیست.
بهرامی با اشاره به اینكه صندوق ضمانت صادرات ایران ریسك های سیاسی و تجاری را پوشش می دهد، اظهار نمود: صادركنندگان با این ریسك‎ها مواجهند و تحقق هر یك از آنها می تواند وصول مطالبات آنها را با مشكل مواجه كند. ما در شرایط تحریم بسته های ویژه ای همچون بیمه نامه های خاص صادراتی، بیمه نامه های كل گردش و صادرات و خرید دین اسناد صادراتی طراحی كردیم.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات اظهار داشت: در شرایط موجود با عنایت به اینكه صادركننده های ما به صورت سنتی علاقه مند به فروش نقدی هستند، باآنكه كم ریسك‎ترین روش برای وصول مطالبات است اما به شكلی واگذاری بازار رقابت به رقبایی بوده كه اعتباری می فروشند. می توانیم این امكان را در اختیار صادركنندگان بگذاریم كه اگر بخواهند - بخصوص در شرایط حاضر اعتباری و مدت دار - در بازار ورود پیدا كنند و بفروشند. ما ریسك این كار را كه شش ماه بعد اگر خریدار پول شما را نداد، بیمه می نماییم.
وی افزود: خیلی از شركت های پتروشیمی به جهت اینكه بازار را از دست ندهند، قیمت ها را پایین آوردند كه میزان فروش خالص و سود سهامداران را كم كرده و آنها متضرر می شوند.
بهرامی بیان كرد: در بحث نقدینگی هم خرید دین اسناد صادراتی با نرخ های ارزان را انجام می دهیم. بحث ما بیشتر پشتیبانی از صادركنندگان است تا سودآوری. در مورد صدور ضمانت نامه های فنی- مهندسی هم بیمه نامه صادر می نماییم تا برای صادركنندگان در ارتباط با وصول مطالباتشان از كارفرما رفع نگرانی شود. برای سرمایه در گردش هم تسهیلاتی كه با استفاده از ما تخصیص پیدا می كند، بهره آن در بخش ریالی ۲درصد و در بخش ارزی یك درصد پایین تر از تسهیلات بانكی است.
وی افزود: حداقل ۲۳ یا ۲۴ صادركننده نمونه امروز، یك مرتبه به صندوق ضمانت صادرات كشور رجوع كنند. ما به آنان قول می دهیم بسته ویژه ای برایشان طراحی نماییم كه ناراضی از صندوق بیرون نروند.



1397/10/27
22:09:38
5.0 / 5
2496
تگهای خبر: بازار , بانك , تجاری , سهام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
لینک دوستان ایزو وب
ایزو وب
ISO Web