وزیر كار در گفتگو با مهر؛
بدنبال راهكارهای متنوع برای جبران كاهش قدرت خرید كارگران هستیم
ایزو وب: وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی با اشاره به كاهش قدرت خرید جامعه كارگری اظهار داشت: باید در نشست های سه جانبه شورای عالی كار راهكارهای متنوع برای جبران عقب ماندگی دستمزد تا معیشت پیدا نماییم.
محمد شریعتمداری در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره برنامه عملیاتی وی برای جبران عقب ماندگی دستمزد كارگران از معیشت اظهار داشت: اصل مبحث این است كه حتما با عنایت به شرایط اقتصادی روز، ما باید به مبحث معیشت بر مبنای آنچه كه در قانون كار ذكر شده در نشست های سه جانبه در شورای عالی كار بپردازیم.
وی تصریح كرد: بررسی وضعیت معیشتی كارگران در شورای عالی كار كاملا مقبول است و من هفته آینده جلسه شورای عالی كار را با دستور كار بررسی راهكارهای جبرانی كاهش قدرت خرید كارگران برگزار خواهم كردم.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی اضافه كرد: اما اینكه بتوان در نشست هفته آینده شورای عالی كار فورا در مورد جبران فاصله دستمزد تا معیشت تصمیم گیری كرد بطور قطع غیر مقدور است و باید در نشست های سه جانبه این شورا راهكارهای متنوع برای افزایش قدرت خرید جامعه كارگری پیدا نماییم.
به گزارش ایزو وب به نقل از مهر، بر مبنای محاسبات نمایندگان كارگری به استناد آمار رسمی از متوسط افزایش قیمت اقلام خوراكی، دستمزد فعلی كارگران ۳۲ تا ۳۳ درصد هزینه معیشت خانوار را پوشش می دهد.
به اعتقاد نمایندگان كارگری عضو شورای عالی كار، قدرت خرید كارگران در سال ۹۱ پس از گذشت دو سال از اجرای قانون هدفمندی یارانه، به شدت كاهش پیدا كرد به طوریكه در آن سال دستمزد كارگران فقط ۳۷ درصد از هزینه های كارگری را پوشش می داد.
بر همین اساس علی خدایی، عضو كارگری شورای عالی كار هم روز یكشنبه گذشته در نشست مشترك نمایندگان تشكل های كارگری و كارفرمایی با وزیر تعاون، كار رفاه اجتماعی در این خصوص اظهار داشت: نهایتا بعد از چند سال در ابتدای سال ۹۷ در جلسات دستمزد شورای عالی كار توانستیم ۱۳ درصد از عقب ماندگی دستمزد نسبت به هزینه معیشت را جبران نماییم و بدین سان دستمزد سال ۹۷ توانست ۵۰ درصد از هزینه های زندگی یك كارگر را پوشش دهد.
به گفته این فعال كارگری، اما متاسفانه با عنایت به اتفاقات و مشكلات اقتصادی بوجود آمده امسال قدرت خرید كارگران كاهش پیدا كرد و هم اكنون دستمزد و درآمد یك خانوار ۳ نفره ۳۲ تا ۳۳ درصد از هزینه معیشت را پوشش می دهد.
با این حال هم اكنون عقب ماندگی مزد از معیشت به ۶۷ درصد افزایش پیدا كرده است؛ یكی از راهكارها و مطالبات نمایندگان كارگری كه در نشست شورای عالی كار امسال هم پیشنهاد آن عنوان شد، پیدا كردن یك راهكار عملیاتی برای جبران عقب ماندگی دستمزد تا معیشت در یك بازه زمانی سه تا پنج ساله است تا درآمد و هزینه كارگران برابر شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب