خبر خوش برای بیماران PKU توزیع نان بدون پروتئین

خبر خوش برای بیماران PKU توزیع نان بدون پروتئین

ایزو وب: مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو از گسترش تولید و توزیع نان بدون پروتئین ویژه بیماران دچار فنیل کتونوریا آگاهی داد.



به گزارش ایزو وب به نقل از ایفدانا، عبدالعظیم بهفر با تشریح ابعاد تخصصی این اقدام اظهار داشت: بیماران PKU به سبب نقص آنزیم فنیل آلانین هیدروکسیلاز قادر به متابولیسم فنیل آلانین نیستند و افزایش این اسیدآمینه می تواند به لطمه های جدی عصبی منجر شود. رعایت رژیم کم پروتئین بخش حیاتی درمان این بیماران است و دسترسی به نان و سایر فرآورده های پایه بدون فنیل آلانین، یکی از نیازهای اساسی آنان بشمار می رود.
وی اضافه کرد: نان بعنوان غذای پایه در سبد مصرفی خانوار ایرانی، به سبب دارا بودن پروتئین و فنیل آلانین برای بیماران PKU قابل مصرف نیست. در سالهای قبل، تامین نان جایگزین یکی از مطالبات جدی خانواده ها بود و تولید این محصول تخصصی می تواند فشار خانواده ها را کم کند.
بهفر تاکید کرد: علاوه بر نان بدون پروتئین، برنامه ریزی برای تولید سایر اقلام کم پروتئین همچون ماکارونی و برنج ویژه نیز در دستور کار قرار دارد تا بیماران PKU بتوانند با حفظ ایمنی تغذیه ای، سهمی واقعی از سفره خانوار داشته باشند.
نان بدون پروتئین با فرمولاسیون اختصاصی و مواد اولیه کم فنیل آلانین تولید می شود و تحت کنترل کیفی دقیق سازمان غذا و دارو، میزان پروتئین و فنیل آلانین آن در محدوده مجاز بیماران PKU نگه داشته می شود. این محصول قسمتی از مداخلات تغذیه درمانی در مدیریت بیماری های متابولیک است و امکان تنوع بخشی به رژیم غذایی بیماران را فراهم می آورد.

منبع:

1404/11/19
10:46:55
5.0 / 5
78
تگهای خبر: بو , بیمار , بیماری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
لینک دوستان ایزو وب
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ایزو وب
ISO Web