حرکت به طرف اقتصاد رقابتی از مسیر رتبه بندی و ارزش گذاری کالا و خدمات

حرکت به طرف اقتصاد رقابتی از مسیر رتبه بندی و ارزش گذاری کالا و خدمات

ایزو وب: رییس سازمان ملی استاندارد ایران اصرار کرد که حرکت به طرف اقتصاد رقابتی از مسیر رتبه بندی و ارزش گذاری بر کالا و خدمات می گذرد.



به گزارش ایزو وب به نقل از مهر، فرزانه انصاری، رییس سازمان ملی استاندارد ایران در شروع این جلسه با اشاره به تعاریف متنوع از مفهوم کیفیت، به تفاوت های علمی و فنی میان مؤلفه های آن پرداخت و اظهار داشت: وظیفه نهادهایی چون سازمان ملی استاندارد، تعیین و تامین حداقل های مطلوب و در بسیاری موارد، فراتر از آن برای رفاه مردم است.
وی با تکیه بر ضرورت پیشرفت کیفیت کالا و خدمات در سطح کشور اضافه کرد: هدف گذاری های این سازمان مبتنی بر حداقل کیفیت نیست و مرز ما در این عرصه، ایمنی و سلامت انسان ها، محیط زیست و حیوانات است.
انصاری، اولویت دوم سازمان را درجه بندی کیفیت کالا و خدمات دانست و اشاره کرد: حرکت به طرف اقتصاد رقابتی از مسیر رتبه بندی و ارزش گذاری بر کالا و خدمات می گذرد.
دبیر شورای عالی استاندارد همین طور با اشاره به تکالیف قانونی سازمان در حوزه ارزیابی کیفیت، ایجاد و نظارت بر ساختارهای نظام مدیریت کیفیت در واردات و صادرات را یکی از محورها دانست و اشاره کرد: با وجود صراحت قانونی، برخی دستگاهها به اعطای جوایز کیفیت اقدام نموده اند که فاقد اعتبار قانونی هستند. در صورتیکه از سال ۱۳۸۲ تاکنون، جایزه ملی کیفیت از طرف سازمان ملی استاندارد و در قالب مشخص اعطا شده و تنها در ۴ دوره به دلایلی چون همه گیری کووید ۱۹ یا بازبینی در مدل، برگزار نشده است. امسال این جایزه با همکاری نهادهای مرتبط و با بهره بردن از پیشرفته ترین مدلهای جهانی، انجام خواهد شد.
در ادامه نشست، محمودرضا طاهری، معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به مهم ترین موضوعات مطرح شده در این نشست از تصویب ویرایش هشتم نظام نامه جایزه ملی کیفیت ایران، تعیین تعرفه ثبت نام سازمان های داوطلب برای نوزدهمین دوره جایزه، و همین طور تصویب مدل ارزیابی این دوره مبنی بر مدل تعالی سازمانی (EFQM) آگاهی داد.
وی با اشاره به دلیلهای استقبال محدود بخش خصوصی از جایزه ملی کیفیت، نبود مشوق های مؤثر و انگیزه بخش را یکی از موانع اصلی دانست و تاکید کرد: برای افزایش مشارکت و ایجاد انگیزه در بین تولیدکنندگان، لازم است مشوق هایی همچون معافیت های مالیاتی برای برندگان این جایزه، از طرف دولت و نهادهای مسئول درنظر گرفته شود. چنین حمایت هایی می تواند جایگاه جایزه ملی کیفیت را در بین بنگاه های اقتصادی ارتقا دهد و به فرهنگ سازی کیفیت در کشور شتاب ببخشد.
سپس انوشه رحمانی، معاون نظارت بر اجرای استاندارد، با ارائه تاریخچه ای از مدلهای ارزیابی کیفیت در ایران و جهان، پیشرفت کارآیی صنایع را از وظایف مهم سازمان دانست و بر اهمیت رتبه بندی نشان استاندارد و جایزه ملی کیفیت در این راه تاکید کرد.
وی همین طور نقش سازمان های مردم نهاد در آموزش و هدایت واحدهای تولیدی را مؤثر دانست و اظهار داشت: تقویت مهارت اظهارنامه نویسی می تواند مشارکت بنگاه ها در پروسه جایزه را افزایش دهد.
در ادامه، نمایندگان دستگاه های عضو، اتاق های تجاری و اعضاء هیات علمی به بیان دیدگاه ها و پیشنهاداتی همچون انتخاب لوگوی جایزه، چینش اعضاء کمیته فنی، اصلاح بندهایی از نظام نامه، الزام توجه به ملاحظات زیست محیطی، ایجاد کمیته برندینگ و تبلیغات، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، تعیین فاکتورهای سنجش کیفیت جایزه و اثربخشی آن، و تقویت رویکرد علمی پرداختند.


منبع:

1404/02/15
08:35:44
5.0 / 5
23
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , اقتصاد , تجاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ایزو وب
ISO Web