مهم ترین پروژه زیرساخت ارتباطی کشور چیست؟

مهم ترین پروژه زیرساخت ارتباطی کشور چیست؟

ایزو وب: پروژه فیبرنوری منازل و کسب وکارها (FTTH)، مهم ترین پروژه زیرساخت ارتباطی کشور است و بگفته وزیر ارتباطات این پروژه زیرساخت توسعه کشور در دهه های آینده بوده و همه باید برای تحقق آن تلاش نماییم.



به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، فیبر نوری حالا بخش مهمی از تجهیزات ارتباطی زیرساختی در جهان را ایجاد کرده است؛ فناوری اصلی که طی سالهای قبل در بخش ارتباطات ثابت ایران کمتر به کار گرفته شده بود، اما در دولت سیزدهم مورد توجه ویژه دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته است.

شبکه زیرساخت کشور با سرمایه گذاری دولت، بیش از ۷۰ هزار کیلومتر فیبر را برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر فراهم نموده، اما در داخل شهرها هنوز شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمان های مسکونی و تجاری کشور با تجهیزات قدیمی هم وجود دارد که به شبکه مسی مشهور است؛ این شبکه به رغم گستردگی زیاد، توانایی کمی برای سازگاری با تکنولوژیهای جدید و استفاده از خدمات پهن باند دارد.

این در حالی است که برمبنای مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال ۱۴۰۴ باید ۸۰ درصد خانوارها و ۱۰۰ درصد کسب وکارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت برثانیه به پهن باند ثابت دسترسی داشته باشند و دسترسی ۲۰ میلیون خانوار و پنج میلیون کسب وکار تا سال ۱۴۰۴ به اینترنت پهن باند ثابت باید بر بستر فیبر نوری شکل گیرد.

در همین رابطه، عیسی زارع پور - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - در نشست با مدیران اپراتورهای فعال در پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها(FTTH)، با اشاره به این که این پروژه مهم ترین پروژه زیرساخت ارتباطی کشور است، اظهار داشت: این پروژه زیرساخت توسعه کشور در دهه های آینده است و همه باید برای تحقق آن تلاش نماییم.

وی با اشاره به این که این پروژه اولویت نخست سازمان تنظیم مقررات و وزارت ارتباطات است، اضافه کرد: هر مشکل و نارسایی در راه انجام این پروژه باشد بصورت روزانه بوسیله مجری طرح و مدیران سازمان تنظیم مقررات و در صورت نیاز اینجانب به عنوان وزیر ارتباطات پیگیری و رفع می شود.

وزیر ارتباطات به تبصره های قانون بودجه و مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات برای مشوق های اجرای این پروژه اشاره نمود و اظهار داشت: به همین دلیل وزیر کشور نیز به تمامی استانداران و شهرداری های کشور برای همکاری با این پروژه دستورالعملی را ابلاغ کرده است.

وی به عدم اطلاع مردم نسبت به انجام این پروژه و مزایای آن اشاره نمود و اضافه کرد: اپراتورهای فعال در این پروژه باید نسبت به اطلاع رسانی انجام این پروژه و مزایای آن برای مردم اقدام نمایند.

زارع پور در پاسخ به موضوع تامین مالی که از جانب تعدادی از مدیران اپراتورها عنوان شد نیز با اشاره به راه اندازی صندوق این پروژه برمبنای قانون بودجه امسال، اظهار داشت: با تصویب بخشنامه این حساب و واریز سهم هزار میلیارد تومانی وزارت ارتباطات و قسمتی از حق السهم دولت از درآمد اپراتورها، مشکلی از نظر تامین مالی این پروژه امسال وجود ندارد و با این مکانیزم ها این مشکل حل می شود.

وی اصرار کرد که باید با یک کار جهادی تا آخر سال جاری ۱۰ میلیون خانوار و کسب وکار تحت پوشش فیبرنوری قرار گیرند.

وزیر ارتباطات از مدیران اپراتورهای فعال در این پروژه خواست برنامه خود برای اتصال مدارس و دانشگاه ها به شبکه فیبرنوری را ارائه و تا پایان شهریور ماه این کار در شهرهای تحت پوشش صورت گیرد.

بر اساس همین گزارش، در ابتدای این جلسه صادق عباسی شاهکوه - مجری طرح شبکه فیبرنوری منازل و کسب وکارها گزارشی از روند انجام کار ارائه نمود. همین طور مدیران اپراتورهای فعال در این پروژه نیز گزارشی از پیشرفت پروژه در شهرهای محوله به خود ارائه داشتند و در ادامه به مطالبی مانند، حمایت ها و تامین مالی پروژه، مشکلات واردات تجهیزات، تعرفه های مراکز استانها، افزایش هزینه های ارزی و اصلاح مشوق های موجود اشاره کردند.





منبع:

1402/02/06
11:29:00
5.0 / 5
441
تگهای خبر: آینده , تجاری , تجهیزات , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
ایزو وب
ISO Web