سرنوشت میوه های تنظیم بازار شب عید چه شد؟

سرنوشت میوه های تنظیم بازار شب عید چه شد؟

ایزو وب: سازمان تعاون روستایی سال قبل چند صد تن میوه خریداری کرد تا در آستانه شب عید این میوه ها را بمنظور تنظیم بازار و جلوگیری از افزایش قیمت ناشی از افزایش تقاضا وارد بازار کند ولی بتازگی این سازمان در اطلاعیه ای این میوه ها را به مزایده گذاشته و سوال اینجاست که آیا این میوه ها کلا وارد بازار نشد؟



به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، اسفند سال قبل گزارشی در رسانه ها منتشر گردید که در آن نشان می داد سازمان تعاون روستایی که موظف به خرید و ذخیره سازی میوه شب عید و عرضه آن با قیمت های تنظیم بازاری در ایام پایانی سال است، سیب و پرتقال شب عید را ۲۰ تا ۳۰ درصد گرانتر از نرخ بازار خریداری و ذخیره کرده است. یعنی در صورتیکه سازمان تعاون روستایی می توانست پرتقال را کمتر از ۱۰ هزار تومان و سیب را حدود ۱۲ هزار تومان در ماه های قبلش خریداری کند، پرتقال را با قیمت ۱۳هزار و ۹۰۰ تومان و سیب را نیز حدود ۱۴ هزار تومان خریداری نموده و علاوه بر برهم خوردن بازار در آن زمان میوه ها نیز با قیمت های بالاتری به دست مصرف کنندگان می رسید.

موضوعی که با واکنش اسماعیل قادری فر - مدیرعامل سازمان تعاون روستایی روبه رو شد و این مقام مسئول اعلام نمود که برمبنای مصوبه شورای قیمت گذاری جلساتی با حضور نمایندگان دستگاهها تشکیل دادیم و از پنج استان تولیدکننده سیب و سه استان شمالی گیلان، مازندران و گلستان بعنوان تولیدکننده پرتقال بمنظور کارشناسی و کشف قیمت طی نامه هایی درخواست کردیم که قیمت خودشان را به ما اعلام کنند. قیمت های متوسط پرتقال را در آبان و آذر یعنی زمانی که محصولات روی درخت بودند حدود ۹۰۰۰ تومان برمبنای کیفیت در مازندران، حدود ۷۵۰۰ تومان در گلستان و حدود ۸۵۰۰ تومان در گیلان تعیین کردند. بدین سبب قیمت پایه میوه درجه یک با احتساب سود باغدار تعیین شد.

وی همین طور توضیح داد که قیمت ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان برای پرتقال و ۱۴ هزار و۵۰۰ تومان برای سیب بعنوان قیمت های خرید میوه عنوان شده، در صورتیکه این قیمت ها بهای تمام شده میوه با احتساب هزینه های سردخانه، سورت، شست وشو، بسته بندی و... است و میوه ها با قیمت ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان به دست مردم خواهد رسید.

صحبت های مدیرعامل سازمان تعاون روستایی البته همان موقع با انتقادهایی از طرف عضو هیات مدیره اتحادیه بارفروشان و مدیرعامل سازمان مرکزی میوه و تره بار همراه شد؛ بطوریکه علیرضا متبحری - عضو هیات مدیره اتحادیه بارفروشان اعلام نمود که سازمان تعاون روستایی میوه ها را از روی درخت خریداری نکرده بلکه بصورت شسته شده، سورت شده و بسته بندی دریافت کرده است و نیازی به محاسبه این هزینه ها نیست و قیمت پرتقال باید نهایتاً ۱۰ هزار تومان باشد.

ایوب فصاحت- مدیرعامل سازمان میادین و میوه و تره بار - نیز در واکنش به این صحبت ها اعلام نمود که قیمت ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان پرتقال و ۱۴ هزار تومان سیب باید قدری متعادل تر می شد و بایستی در تعیین قیمت ها دقت بیشتری صورت می گرفت.

او همین طور افزود که اگر قیمت نهایی پرتقال و سیب شب عید به ۱۶ هزار تومان برسد ۲۰ تا ۳۰ درصد بالاتر از بازار تعیین شده است.

ابهامات به وجود آمده و شفاف نبودن قیمت میوه های خریداری شده تنظیم بازاری، پای دستگاه های نظارتی را هم به این مساله باز کرد؛ بطوریکه رئیس قوه قضاییه با بیان این که گران خریدن میوه شب عید از طرف سازمان تعاونی روستایی، موضوعی است که تقریباً هر ساله رخ می دهد و باید بررسی شود که این مساله تبانی بوده یا آنکه سهل انگاری صورت گرفته است، اظهار داشت که این قبیل اتفاقات قابل پیشگیری است؛ بدون تردید ۳۰ درصد گران تر از قیمت واقعی خریدن محصولات از ناحیه سازمان تعاونی روستایی، موضوعی قابل تأمل است. چنانچه در موضوع خرید بالاتر از قیمت میوه از ناحیه سازمان تعاونی روستایی جرمی واقع شده باید برخوردهای قانونی لازم صورت گیرد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور هم اعلام نمود که طی بررسی ها و تحقیقات جامع صورت گرفته، مشخص شد که این میوه ها حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد بالاتر از قیمت بازار خریداری شده اند. همین طور ابلاغیه خرید این میوه ها، دیرهنگام و در اواخر آذرماه از طرف وزارت جهاد کشاورزی به سازمان تعاونی روستایی ارسال شده است؛ ضمن این که این میوه ها در دی ماه و از واسطه ها خریداری شدند و همین بی توجهی ها منجر به گرانی این خرید شدند. همین طور سهل انگاری و بی توجهی در این مساله مشهود و مشخص است و در این خصوص که عمد یا تبانی در این قضیه وجود داشته یا خیر، باید ضابطین ورود کنند و نیاز به بررسی های قضایی بیشتری وجود دارد.

اخیرا اما مشخص شده که سازمان تعاون روستایی در مزایده عمومی می خواهد میوه های تنظیم بازاری شب عید را که تا حالا در سردخانه های تحت کلید خود نگهداری می شد به بالاترین قیمت و بصورت نقدی به فروش برساند. یعنی میوه هایی که قرار بود شب عید به دست مردم برسد حالا پس از گذشت دوماه مقرر است در مزایده فروخته شود.

حالا سوالاتی که در اینجا پیش می آید این است که چرا سازمان تعاون روستایی سال قبل میوه ها را 20 تا 30 درصد گرانتر از نرخ بازار خریداری نموده بود که به سبب قیمت بالا نتواند در زمان مناسب عرضه نماید و این میوه ها بر روی دستش بماند؟ آیا این میوه ها برای تنظیم بازار شب عید نبود که حالا به مزایده گذاشته شده و آیا این کار قانونی است؟ آیا این میوه ها این همه مدت در سردخانه ها بوده و عرضه نشده؟ این اقدام سازمان تعاون روستایی یعنی خرید مقادیری میوه و هزینه بسیار برای آن چه سودی برای مردم داشت؟

پیگیری های خبرنگار ایسنا از مسئولان سازمان تعاون روستایی برای توضیح در مورد این مساله و وضعیت میوه های تنظیم بازاری شب عید منجر به نتیجه نشد و کسی از این سازمان تا به این لحظه پاسخگوی خبرگزاری ایسنا نبود.





منبع:

1401/02/05
15:38:19
5.0 / 5
701
تگهای خبر: بازار , تولید , سازمان , سود
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
ایزو وب
ISO Web