مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران:

۱۵ درصد بافت شهری تهران فرسوده است

۱۵ درصد بافت شهری تهران فرسوده است

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران نیاز سالانه تامین مسکن جدید در شهر تهران را 150 هزار واحد مسکونی عنوان نمود و اضافه کرد: بافت فرسوده پایتخت 9 هزار هکتار شامل 15 درصد عرصه های شهری است.



به گزارش ایزو وب به نقل از اقتصاد مقاومتی، کاوه حاجی علی اکبری در نشست «بازآفرینی بافت های فرسوده؛ موانع و راهکارها» با اعلان اینکه هم اکنون مسأله مسکن در کلان شهرها به یک بحران تبدیل گشته اظهار داشت: بطور خاص در شهر تهران نیاز به سالانه دست کم ۱۵۰ هزار مسکن جدید داریم و علاوه بر تامین این نیاز مسکن، لازم است به دست نیازمندان آن برسد؛ چونکه برمبنای اصل ۳۱ قانون اساسی دولت موظف است مسکن مورد نیاز مردم را تامین کند. این درحالی است که در سالهای اخیر به طور متوسط ۶۰ هزار واحد مسکن در تهران تامین شده است که ۹۰ هزار واحد کمتر از نیاز است.
وی اضافه کرد: از جانب دیگر جهش قیمت مسکن در شهر تهران سبب خارج شدن تامین مسکن از استطاعت خانواده ها بوده است. علاوه بر این میانگین مساحت هر واحد مسکونی در شهر تهران بالاتر رفته است. این شرایط مجموعاً باعث شده است بیش از ۴۰ درصد از خانواده ها فاقد واحد مسکونی هستند و در خانه های استیجاری زندگی می کنند و بعضاً تا ۷۰ درصد هزینه های خانواده های تهرانی صرف مسکن می شود.
۱۵ درصد از بافت شهری تهران نیاز به نوسازی و بازآفرینی دارد
حاجی علی اکبری اظهار داشت: تامین مسکن یکی از اجزا جدی نوسازی و بازآفرینی بافت های فرسوده است. بطور خاص در ایران معیار جدی تعیین بافت های فرسوده میزان دوام ساختمان ها در مقابل بلایای طبیعی و بطور خاص زلزله است. در پروسه نوسازی بطور طبیعی مداخله در امور مسکن مردم شکل می گیرد و هدف آن ساخت مسکن مقاوم در مقابل بلایای طبیعی است. از جانب دیگر عرصه های قابل سکونت رها شده نیز یکی از بخش های اصلی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری محسوب می شوند. هر کدام از این دوگونه، ۴۵۰۰ هکتار از زمینهای شهر تهران را به خود اختصاص داده اند که مجموعاً ۱۵ درصد از کل شهر را شامل می شود.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ضمن تاکید بر این که در شهر تهران جز بازآفرینی و کارآمدسازی بافت های فرسوده راه دیگری برای ساخت و تامین مسکن بیشتر برای مردم نداریم، اظهار داشت: در صورتیکه به این مهم توجه نشود، روز به روز بر میزان مستأجران و سهم مسکن از هزینه خانواده های تهرانی افزوده می شود. برمبنای برآوردهای من در بافت های فرسوده تهران امکان ساخت مسکن به میزان ۲۰ درصد بیشتر از میزان فعلی برقرار است.
دولت در مانع زدایی از بازآفرینی بافت های فرسوده کم کاری کرده است
علی اکبری در آخر با تاکید بر این که تقویت روند بازآفرینی بافت های فرسوده نیازمند مانع زدایی از طرف دولت می باشد، اظهار داشت: یکی از دلیلهای عقب ماندگی کشور و بطور خاص شهر تهران در بازآفرینی و نوسازی بافت های فرسوده، کم کاری دولت در مانع زدایی از روند این مهم می باشد. بطور خاص هم اکنون خیلی از خانه های موجود در بافت های فرسوده فاقد سند هستند و ساکنان آنها حتی امکان شروع فرآیندهای مربوط به نوسازی را ندارند.

1400/09/30
22:28:57
5.0 / 5
586
تگهای خبر: آینده , اقتصاد , زندگی , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
ایزو وب
ISO Web