ادامه روزهای قرمز بورسهای جهانی

ادامه روزهای قرمز بورسهای جهانی

به گزارش ایزو وب بیشتر شاخصهای مهم بورسی جهان باز هم ریزش کردند.


به گزارش ایزو وب به نقل از بلومبرگ، همزمان با شیوع گسترده ویروس کرونا در انگلیس که منجر به توقف بخش بزرگی از فعالیت های اقتصادی شده، نرخ تورم سالانه این کشور تا آخر اکتبر با ۰.۸ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه منتهی به ماه قبل به ۴.۲ درصد رسید. این نرخ تورم بالاترین نرخ تورم انگلیس در ۱۰ سال گذشته به حساب می آید و بیشتر از همه در نتیجه افزایش کم سابقه حامل های انرژی و سوخت رقم خورده است. این تورم حتی ۰.۴ درصد از چیزی که پیش تر هم انتظارش می رفت بیشتر بوده است و کار بانک مرکزی انگلیس را نسبت به قبل دشوارتر خواهد ساخت.
متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ ماه منتهی به اکتبر با ۰.۳ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۴.۴ درصد رسید تا نرخ تورم باردیگر از سطح دو درصدی هدف گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه فاصله گیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به صورت متوسط ۴.۱ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۵ درصد بیشتر شده است. انرژی با تورم ۷.۱۲ درصدی و خدمات با تورم ۳.۸۶ درصدی پیشتاز گروههای مختلف بوده اند.
از طرفی اما رشد اقتصادی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سطح بالایی باقی مانده است. مرکز آمار اتحادیه اروپا گزارش اولیه خود از رشد اقتصادی کشورهای اروپایی در سومین فصل سال ۲۰۲۱ را منتشر نمود که بر این اساس متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو منطقه یورو و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به ترتیب ۲.۲ درصد و ۲.۱ درصد بوده است. این رشد در مقایسه با رشد سه ماهه قبل در منطقه یورو ۰.۱ درصد و در اتحادیه اروپا ۰.۲ درصد افزوده شده است.
با وجود پیشرفت واکسیناسیون، رشد اقتصادی خیلی از کشورهای جهان در سطح ناامیدکننده ای باقی مانده است. رشد منفی اقتصادی سومین اقتصاد بزرگ جهان همان گونه که پیش تر هم انتظار می رفت، از سر گرفته شد و بعد از یک رشد فصلی مثبت، رشد اقتصادی ژاپن به منفی سه درصد رسید. این رشد که ۰.۸ درصد کمتر از رشد پیشبینی شده قبلی توسط کارشناسان و ۳.۴ درصد کمتر از رشد دوره مشابه قبل است، بیشتر از همه به علت رشد منفی ۵.۵ درصدی مخارج سرمایه ای رقم خورد.
در هشداری آشکار برای اقتصاد آمریکا، شاخص خوشبینی به اقتصاد این کشور تا آخر ماه اکتبر به ۶۶.۸ واحد رسیده که این رقم ۴.۹ درصد کمتر از رقم ثبت شده در ماه قبل است. با عنایت به این روند انتظار می رود ورود جریان سرمایه های جدید به بخش های مختلف اقتصادی آمریکا کندتر شده و دولت مجبور شود به صورت مستقیم نقدینگی بیشتری به بازارها تزریق کند. کار بررسی لایحه پیشنهادی دولت برای تخصیص یک تریلیون دلار اعتبار در مجلس سنا بزودی شروع می شود.
مرکز آمار انگلیس در گزارشی اعلام نمود که در نتیجه کاهش محدودیت های کرونایی و پیشرفت در روند واکسیناسیون، اقتصاد این کشور در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر ۶.۶ درصد رشد کرده که این عملکرد باآنکه ۱۶.۹ درصد کمتر از رشد ثبت شده بازه منتهی به سه ماه قبل بوده اما این رشد اقتصادی یکی از بهترین ارقام رشد ثبت شده سال جاری انگلیس بوده است. رشد اقتصادی سه ماهه دوم سال انگلیس بالای ۲۰ درصد بود که بهترین رشد فصلی تاریخ معاصر این کشور به حساب می آید.
وضعیت تورم نسبت به ماه های قبل نه تنها بهتر نشده که حالا با اوج گیری قیمت انرژی و مسکن و همینطور نقدینگی موجود روز به روز شرایط وخیم تری را تجربه می کند. نرخ تورم بزرگ ترین اقتصاد جهان در ۱۲ ماه منتهی به اکتبر با ۰.۸ درصد افزایش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح ۶.۲ درصد رسید. این نرخ تورم که ۰.۴ درصد بیشتر از نرخ مورد انتظار قبلی و بالاترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در ۳۰ سال گذشته بوده است.
تا آخر اکتبر، تورم انتظاری فعالان اقتصادی آمریکا با افزایش ۰.۴ درصدی نسبت به ماه قبل به ۵.۷ درصد رسید. افزایش انتظارات برای بالا ماندن تورم به کاهش اطمینان مصرف کنندگان منجر خواهد شد. پیشتر هم گروهی از اقتصاددانان آمریکایی در نامه مشترکی اخطار داده بودند که تداوم روند کاهش اطمینان مصرف کنندگان به شرایط اقتصادی این کشور سبب خواهد شد تا رشد اقتصادی به علت کاهش سرمایه های ورودی جدید کاهش قابل توجهی پیدا کند.
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی تابحال بیشتر از ۲۵۶ میلیون و ۳۰۵ هزار و ۷۳۱ مورد مبتلا شدن به کرونا گزارش شده است که در این بین پنج میلیون و ۱۴۶ هزار و ۱۹۲ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات در ارتباط با آمریکا با ۷۸۹ هزار و ۱۵۵ نفر، برزیل با ۶۱۲ هزار و ۱۷۷ نفر، هند با ۴۶۴ هزار و ۷۱۵ نفر، مکزیک با ۲۹۱ هزار و ۵۷۳ نفر و روسیه با ۲۶۰ هزار و ۳۳۵ نفر بوده است. (بروزرسانی تا ساعت ۱۲ ظهر به وقت گرینویچ)
دن اسپایسر - تحلیلگر بازار سرمایه در موسسه ای ان زد - اظهار داشت: سه ماهه سوم سال دارای جنبه های مثبت و جنبه های منفی بود و ما شاهد بودیم شرکتهای بزرگ شاخص اس اند پی ۵۰۰ یک رشد متوسط ۱۳ درصدی را در درآمد خود به نسبت فصل قبل ثبت کردند. از سوی دیگر ریسک های موجود بر سر راه بازار همچون تورم و اختلال در زنجیره تأمین طی این مدت نه تنها کمتر نشده اند بلکه بیشتر هم شده اند.
بورس آمریکا
در وال استریت همه شاخص ها ریزشی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند.
شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۱۷ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۵ هزار و ۸۷۰.۹۵ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۳۴ درصد ریزش تا سطح ۴۷۰۴.۵۵ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۴۵ درصد کاهش در سطح ۱۵ هزار و ۹۹۳.۷۱ واحدی بسته شد.
بورس های اروپایی
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۴۸ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۲۵۵.۹۶ واحد بسته شد.
شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش ۰.۱۸ درصدی و ایستادن در سطح ۱۶ هزار و ۲۲۱.۷۳ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با عقبگرد ۰.۲۱ درصدی در سطح ۷۱۴۱.۹۸ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۰۱ درصد پایین رفت و به ۸۹۰۳.۲۰ واحد رسید.
بورس های آسیایی
در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با صعود ۰.۱۹ درصدی تا سطح ۲۹ هزار و ۶۵۴.۶۴ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۱.۵۲ درصد پایین رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۹۳۴.۴۰ واحد بسته شد.
در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" ریزش ۰.۱۱ درصدی را تجربه نمود و در سطح ۴۸۳۲.۰۶ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۰۲ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۷۳۷۸.۳۰ واحدی به کار خود خاتمه داد.
در میان دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمت ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۱.۱۱ درصد افزایش به ۷۹.۱۳ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۱.۲۴ درصدی به ازای ۸۱.۳۱ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همینطور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا با کاهش ۰.۵۲ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۶۲.۰۳ دلار معامله شد. هر اونس نقره با کاهش ۰.۲۲ درصدی به ازای ۲۴.۹۱ دلار مبادله شد.




منبع:

1400/08/28
14:06:49
5.0 / 5
607
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بانك , بورس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
ایزو وب
ISO Web