دلیل رونق كسب و كارهای آی تی در دوران كرونا

دلیل رونق كسب و كارهای آی تی در دوران كرونا

مدیر رسته فناوری اطلاعات طرح ملی تكاپو با تشریح علل رونق كسب و كارهای آی تی در دوران كرونا، دلیل لطمه پذیری مشاغل خدماتی در این دوران را وابستگی این نوع كسب و كارها به حضور افراد دانست.


محمد عبده ابطحی در گفت و گو با ایسنا، در ارزیابی علت لطمه پذیری مشاغل خدماتی در دوران کرونا، اظهار نمود: کسب و کارهای خدمات به این علت بیشتر آزار دیدند که وابسته به حضور افراد در محیط کار بودند. مثلا آرایشگران کارشان وابسته به حضور افراد است ولی رعایت پروتکل های بهداشتی و منع تجمع ها در شرایط کرونا موجب شد تا ادامه فعالیت این کسب و کار گرفتار مشکل و رکود شود.
وی افزود: در حوزه آی تی دو دسته از کسب و کارها گرفتار چالش شدند؛ دسته اول کسب و کارهایی بودند که به کسب و کارهای لطمه دیده خدمات ارائه می کردند مثل شرکتی که به حوزه گردشگری سرویس می داد ولی به تدریج خود کسب و کار اصلی گرفتار رکود شد و در نتیجه کسب و کارهای متاثر از آن هم لطمه دیدند.
مدیر رسته فناوری اطلاعات طرح ملی تکاپوی وزارت کار اضافه کرد: دسته دوم کسب و کارهایی بودند که یا خدماتی ارائه می کردند که برای همه کسب و کارها کاربرد داشت یا می توانستند سرویس را در اختیار دیگران بگذارند که در شرایط کرونا ادامه حیات بدهند و این خدمات بوسیله کار راه دور یا همان دورکاری گسترش یافت و شرکتهای IT که زیرساخت و نرم افزار برای دورکاری ارائه می کردند در این فضا رونق گرفتند.
عبده ابطحی اشاره کرد: اگر کسب و کارهای آی تی محور توانستند در دوران کرونا به رشد و رونق برسند به این علت بود که پشتیبانی از کسب و کارهای دیگر را برعهده گرفتند و با ارائه خدمات خود زمینه تداوم فعالیت آنها را به وجود آورند، دلیل دیگر ماهیت حوزه IT است که انطباق آن با الزامات عصر جدید کمی سریعتر است. چون تیپ آدمهایی که در این عرصه کار می کنند و نوع فعالیتها تطبیق پذیر است و در مدت زمان کوتاهی می توانند خودرا انطباق بدهند.
بگفته وی، امسال برای نخستین بار در طول ۲۰ سال اخیر رشد ICT در تمام دنیا منفی شده و این مساله بیشتر در حوزه خدمات مربوط به سخت افزار اتفاق افتاده است با این وجود بعضی از حوزه های تجارت الکترونیک و حوزه های در رابطه با تکنولوژیهای جدید در این شرایط رشد قابل توجهی داشته اند.
عبده ابطحی درباره پشتیبانی از کسب و کارها خصوصاً کسب و کارهای اینترنتی در شرایطی همچون کرونا اظهار نمود: ما اصطلاحی به اسم اکوسیستم یا زیست بوم داریم و اگر می خواهیم کسب و کارها رونق پیدا کند باید رویکرد زیست بومی به آنها داشته باشیم و حمایت خودرا در این بخش متمرکز نماییم مثلا کسب و کارهای حوزه آی تی و دیجیتال فقط خود کسب و کار نیست بلکه یک زنجیره از فعالیت است و علاوه بر آن مجموعه ای از قوانین و مقررات، استانداردها و نهادهای پشتیبان و تامین مالی است که یک بسته کامل را شامل می شود و باید همه آنها را با هم دید.
وی افزود: در وزارت کار تلاش نموده ایم که برای توسعه کسب و کارها این دیدگاه را نهادینه نماییم که به بحث فعالیتها با رویکرد زیست بومی نگاه نماییم و به همین دلیل از سال قبل سعی کردیم چند نمونه از این نهادها را که ماهیت خصوصی دولتی داردشکل بدهیم.
بگفته مدیر رسته فناوری اطلاعات طرح ملی تکاپو، این نهادها کمک می کنند که نیازهای کسب و کارها احصاء شود چون سرعت تحولات در لایه کسب و کار بیشتر از سرعت قانونگذاری و سیستم های حمایتی است و برای انطباق این دو مساله باید در لایه سیاستگذاری، از جنس خود آنها به مشارکت گرفته شوند.



1399/05/18
15:35:54
5.0 / 5
1906
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
ایزو وب
ISO Web