سخنگوی تعزیرات اعلام كرد
تشكیل ۶۶۸ پرونده احتكار در ۶ ماه اخیر
ایزو وب: سخنگوی تعزیرات حكومتی اظهار داشت: ۶۶۸ پرونده با مبحث احتكار به ارزش ۱۰ هزار میلیارد تومان در ۶ ماه نخست امسال تشكیل شده است.
به گزارش ایزو وب به نقل از صدا و سیما، سید یاسر رایگانی در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبكه دو سیما با اشاره به اینكه در این بازه زمانی ۴۹۶ پرونده مختومه شد، اضافه كرد: ۱۵۱ پرونده احتكار لوازم خانگی داشتیم كه بیشتر آن ماشین لباسشویی، اجاق گاز، یخچال، تلویزیون و یخچال فریزر بود.
وی اظهار داشت: بخش زیادی از این پرونده ها مربوط به نمایندگی ها نشان های خارجی بود كه در داخل، كار توزیع را بر عهده داشتند و بخشی هم در سطح عرضه بود.
رایگانی افزود: نماینده یكی از برندهای معروف آلمانی در استان البرز، شهر كرج ۳۰ میلیارد تومان لوازم خانگی را احتكار كرده بود و در اصفهان هم یكی از برندهای كره ای یك و نیم میلیارد تومان، در آذربایجان شرقی هم یك و نیم میلیارد تومان، لوازم خانگی را احتكار كرده بودند كه از نمایندگی های توزیعی برندهای خارجی بودند.
وی افزود: بیشتر مشكلات بازار لوازم خانگی مربوط به عرضه نكردن است و همینطور بارها مشاهده شده قیمت درج شده روی محصول با قیمتی كه به خریدار تحویل می گردد همخوانی ندارد.
سخنگوی سازمان تعزیرات حكومتی اضافه كرد: در مورد آزادسازی قیمت ها تجربه تلخی داریم و آن قیمت بلیط هواپیماست، متاسفانه بحث آزادسازی با رهاسازی اشتباه گرفته شد و به جای اینكه شركت های هواپیمایی در صدد عرضه رقابتی خدمات پروازی باشند، این آزادسازی قیمت بلیط ها به رهاسازی قیمت ها منجر گردید و این، كار رسیدگی را سخت می كند.
رایگانی با اشاره به اینكه وقتی كف و سقف قیمت ها معلوم نباشد رسیدگی تعزیراتی در آن حوزه، سخت می شود، افزود: در باره بلیط هواپیما، سال گذشته ۷۹ پرونده در بحث اربعین در سازمان تعزیرات سراسر كشور تشكیل شد.
وی اضافه كرد: اگر آزادسازی قیمت ها با رهاسازی آن اشتباه گرفته نشود خوب است اما معمولا روند رسیدگی به پرونده ها را مشكل می كند.
سخنگوی اتحادیه تولیدكنندگان لوازم خانگی هم با اشاره به اینكه آزادسازی قیمت ها به مفهوم افزایش قیمت ها نیست، اضافه كرد: قیمت ها بر مبنای دستورالعملی كه از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شده است با رعایت ضوابط سازمان پشتیبانی از مصرف كنندگان و تولیدكنندگان توسط تولیدكنندگان در سامانه ۱۲۴ سازمان اعلام می گردد.
حمیدرضا غزنوی افزود: ابتدای سال نظر دولت این بود كه بیش از ۹ و ۶ دهم (میزان تورم سال ۹۶) نباید افزایش قیمت داشته باشد اما امسال با عنایت به افزایش قیمت مواد اولیه، قطعات و ارز، تولیدكنندگان در فشار زیادی قرار گرفتند.
وی اظهار داشت: قیمت ها باید منطقی باشد و تولیدكنندگان بر مبنای ضوابط می توانند قیمت گذاری كنند این گونه نیست كه هر كسی به هر قیمتی كه خواست بتواند كالایش را بفروشد.
عضو هیئت مدیره انجمن ملی پشتیبانی از مصرف كنندگان هم با اشاره به مشكلات اقتصادی كشور اظهار داشت: این مشكلات باید مدیریت می شد و معتقدیم مدیریت مناسبی نشد.
محمد محمدی اضافه كرد: بی برنامگی، ناهماهنگی و ناتوانی مسئولان باعث شد تنش بازار بیشتر و مصرف كننده با گرانی بیشتر و كمبود مواجه شود.
وی افزود: اگر بر قیمت گذاری تولیدكنندگان لوازم خانگی نظارت نظام مند انجام نشود قیمت های متفاوتی شكل می گیرد و مشكلات، بیشتر می گردد.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی هم با اشاره به اینكه بخشنامه اخیر وزارت صمت در خصوص آزادسازی قیمت لوازم خانگی، حدود ۱۰ روز پیش صادر شد، اظهار داشت: هنوز اثر این بخشنامه در بازار قابل ارزیابی نیست و باید مدتی بگذرد.
محمد طحانپور اضافه كرد: تولیدكنندگان می گویند با عنایت به كاهش ۴۰ درصدی تولید، قیمت های قبلی برای آن ها به صرفه نیست.
وی افزود: آزادسازی قیمت ها به مفهوم رهاسازی قیمت ها نیست، قیمت ها باید معقول باشد و در سامانه ۱۲۴ ثبت گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب