اولین پرواز یک هواپیما با پروانه های درون بال

اولین پرواز یک هواپیما با پروانه های درون بال

ایزو وب: شرکت «هورایزن ایرکرفت»(Horizon Aircraft) با دستیابی به پروازی پایدار با تأکید بر بال و با بهره گیری از طراحی پروانه های درون بال با نمونه اولیه ای موسوم به «Cavorite X7» تاریخ ساز شد.


به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، این هواپیما تبدیل به نخستین هواپیمای «الکتریکی عمودپرواز»(eVTOL) شد که با این فناوری به پرواز درآمد. نکته قابل توجه این است که این هواپیما به عنوان یک هواپیمای معمولی طراحی شده است که قابلیت برخاست و فرود عمودی مانند هلیکوپتر را دارد.
به نقل از نیواطلس، این سامانه با داشتن 14 فن یا پروانه تعبیه شده داخل بال ها کار می کند. پنج پروانه در هر بال اصلی و یک جفت در هر بالَک جلویی قرار دارد.
این شرکت یک مکانیسم هوشمندانه و ثبت شده طراحی نموده است که به سطوح بال اجازه می دهد برای بلند شدن عمودی بوسیله فن های باتری دار باز شوند و با انتقال «Cavorite X7» رو به جلو با بال، بسته شوند. در این حالت هواپیما با یک موتور توربین گازی و پروانه رانشی عقبی به پرواز ادامه می دهد.
با بهره گیری از این سامانه، توربین ها بازهم سامانه فن پرمصرف را در طول پرواز شارژ می کنند و در هنگام رسیدن به مقصد، باتری کاملی در اختیار خواهید داشت.
یکی از نکات مهم این است که توانایی شارژ در حین پرواز به مفهوم برگشت سریع تر است. این توانایی چه در ماموریت های نجات و چه در جابجایی افراد در سراسر شهر و بازگشت آنها مفید می باشد.
باتری های پر در مقصد به شما این امکان را می دهند که بطور معمول در هر جایی که یک بال با طول 15 متر و بدنه با طول 11/6متر جا شود، فرود بیایید.
این هواپیما می تواند در بیشتر سکوهای «H1» تا «H3» مانند ناو هواپیمابر، سقف بیمارستان ها و پیست اسکی فرود بیاید. تنها شرط لازم، فراهم بودن فضای کافی در محدوده فرود و رعایت محدودیت وزنی سکو است.


هواپیما «Cavorite X7» نام خودرا از ماده ضد جاذبه خیالی در کتاب «اولین مردان در ماه»(The First Men in the Moon) اثر «اچ. جی. ولز»(H. G. Wells) گرفته است.
این هواپیما با حداکثر وزن ناخالص 2500 کیلوگرم برای حمل شش مسافر به همراه یک خلبان طراحی شده است و می تواند تا 680 کیلوگرم بار را برای برخاست عمودی یا 815 کیلوگرم را برای بلند شدن از باند فرودگاه حمل کند.
این هواپیما می تواند به عنوان یک هواپیمای معمولی عمل کند. این هواپیما همین طور قادر به تحمل تمام شرایط آب و هوایی مانند یخبندان است.
برخلاف بیشتر تاکسی های پرنده، هواپیمای «Cavorite X7» برای عملکرد بهینه در سرعت و نمسافت طولانی تولید شده است.
شرکت سازنده این هواپیما می گوید: این هواپیما برای سرعت 463 کیلومتر در ساعت با برد 800 کیلومتر مناسب خواهد بود. این سرعت حدود پنج برابر بیش از رقبای دیگر آنست.


چرا فن ها در بال ها قرار دارند؟

«براندون رابینسون»(Brandon Robinson) مدیرعامل این شرکت و خلبان سابق «جنگنده F-18» نیروی هوایی آمریکا می گوید: ما می خواستیم یک هواپیمای معمولی را برداریم و زیاد در آن دست نبریم. این هواپیما باید در سریعترین زمان به حالت بال بَرِ معمولی خود برمی گشت. وقتی بلند شدن یک بالگرد را تماشا می کنید، متوجه می شوید که آنها 150 متر بصورت عمودی بالا نمی روند، بلکه خیلی سریع به حرکت رو به جلو تغییر می کنند.


استفاده از بال ها برای بلند کردن هواپیما در هنگام حرکت رو به جلو بسیار کارآمدتر از استفاده از فن ها یا پروانه هاست. طراحی بال رو به جلو، کنترل هواپیما را در سرعت های پایین بهبود می بخشد که برای انتقال از حالت شناور به حالت پرواز با بال بسیار اهمیت دارد.
این هواپیما به سبب طراحی خاص خود، دارای قابلیت «برخاست و فرود کوتاه»(STOL) است. یک باند فرودگاه به طول 305 متر می تواند برای فرود «Cavorite X7» بس باشد. این موضوع، می تواند آنرا تبدیل به محبوب ترین هواپیمای جهان کند.
سامانه 14 پروانه ای این هواپیما از قابلیت اطمینان بالایی برخوردارست و طراحی آن بصورت بخش بندی شده انجام شده است.
این هواپیمای بدون سرنشین توانسته با 30 درصد فن های خاموش نیز به پرواز درآید. هر فن از نظر الکتریکی، حرارتی و مکانیکی ایزوله شده است، این یعنی از کار افتادن یک فن سبب از کار افتادن کل هواپیما نمی گردد. همین طور فن های الکتریکی برای عملیات شهری خیلی کم صداتر هستند.
این شرکت در وب سایت خود اعلام نموده است که هواپیمای «Cavorite X7» با پیشرفت و بهبود فناوری باتری می تواند بطورکامل برقی شود.
«رابینسون» اظهار داشت: از نظر صدور گواهینامه، چیزی که من در مورد طراحی خود دوست دارم این است که می توانیم با کارشناسان «اداره فدرال هوانوردی»(FAA) صحبت نماییم و بگوییم که این یک هواپیمای معمولی است. هیچ گاه نیازی نیست عمودپرواز باشد. بخش عمودپرواز این هواپیما فقط یک لایه ایمنی اضافی و خودکار است. اگر سرعت شما بسیار کم شود، بجای این که هواپیما گرفتار سانحه شود، بال ها باز می شوند و هواپیما معلق می ماند در نتیجه همه چیز در امان می ماند.



منبع:

1404/02/31
13:25:33
5.0 / 5
21
تگهای خبر: تولید , سایت , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ایزو وب
ISO Web