وزیر نیرو:
سرمایه گذاری در حوزه برق از سال 97 صفر شد
به گزارش ایزو وب، وزیر نیرو اظهار داشت: طی ۱۱ سال قبل با پیک تقاضا مواجه شدیم و عمده مشکل ما در اینجا است؛ از سال ۹۷ که سرمایه گذاری در حوزه برق، صفر شده است.
به گزارش ایزو وب به نقل از مهر، عباس علی آبادی وزیر نیرو بامداد امروز (دوشنبه) در پنجمین همایش صندوق توسعه ملی با محوریت «حکمرانی توسعه؛ صندوق توسعه ملی و رفع ناترازی ها» که در محل مرکز همایش های سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد، با عرضه گزارشی از وضعیت شبکه برق ایران اظهار نمود: جمعیت کشور در حوالی سال ۵۷ حدود ۳۶.۴ دهم میلیون نفر است و هم اکنون ۸۶.۲ میلیون نفر جمعیت است. سال ۵۷، ۷۰۲۴ مگاوات ظرفیت نیروگاهی داشتیم و هم اکنون با رشد ۱۳ درصدی همراه بوده است. این اعداد کاملا مستند است و مو درز آن نمی رود.
وی اظهار داشت: در دنیا ظرفیت نیروگاهی ۴ و نیم برابر شده اما این ظرفیت در ایران ۱۳ برابر شده و تولید برق در ایران ۲۲ برابر شده و اینها هم پول و ثروت است. آقای شریعتمداری ابتدای جلسه به ما گفت امیدوارم برق نرود. من از این جمله دلم سوخت که با توجه به این همه تلاش و ثروت، در چنین وضعیتی هستیم. ما به لحاظ فنی قدرت منطقه هستیم.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: کشور ما بسیار ظرفیت دارد. سرمایه گذاران به هیچ عنوان نگران نباشند. قدرت و بضاعت ما به قدری است که در منطقه به نام هستیم اما به لحاظ اقتصاد آن وضعیت خوبی نداریم. ۱۰۰ درصد جمعیت شهری ایران به برق دسترسی دارند. ما به روستا هم برق رسانی کردیم. امکان دارد کسری داشته باشیم و مبحث صحبت من این نیست اما مبحث صحبت من دسترسی به برق است.
علی آبادی تصریح کرد: ۱۳ درصد میزان ظرفیت نیروگاهی کشور هم اکنون برق آبی است و امروز پاشنه آشیل امروز ما شده است. بی آبی موجود ضربه خویش را به ما وارد کرد و نیروگاه های برقی ما از مدار تولید خارج می باشند چون آب نداریم.
وی افزود: چین ۳۲.۵ درصد ظرفیت نصب شده برق در دنیا را دارد و ما جایگاه هجدهم را داریم. متوسط رشد سالانه ظرفیت نیروگاهی در ایران ۲.۲ درصد است و متوسط جهانی این شاخص ۲.۵ درصد است و از لحاظ این شاخص، ایران با ۳.۹ درصد رتبه ششم جهانی را دارد.
وزیر نیرو بیان نمود: در فاصله سال قبل تا هم اکنون ۲۴۸ هزار ماینر غیرمجاز کشف کردیم. طرف اصلاً در ایران نیست و خانه اجاره می کند و ماینر می گذارد. ما روزانه اعداد عظیمی ماینر کشف می نماییم و تا این اشکالات برطرف نشود این مشکلات کماکان وجود دارد.
علی آبادی در مقایسه راندمان نیروگاه های حرارتی ایران و جهان، اذعان کرد: متوسط راندمان نیروگاه های حرارتی ایران، از کشورهای کانادا، آلمان، چین، هند، امارات، عربستان، فرانسه و … بالاتر بوده و در رتبه پانزدهم جهان قرار دارد.
وی با تکیه بر این که ما از نظر شدت مصرف انرژی وضعیت خوبی نداریم، اظهار داشت: بر اساس گزارش استاندارد بین المللی در بین ۴۶ کشور، ایران رتبه نخست در شدت مصرف بالای انرژی دارد. در ارتباط با مقایسه پایداری شبکه سراسری برق ایران و جهان، ما در ۲۲ سال قبل خاموشی گسترده نداشتیم. ما برخی از روزها به سفارش همکاران مجلس، اختیارات را به استان ها واگذار کردیم و بعضی از استان ها به سفارش ها عمل نکردند و ما داشتیم شبکه را از دست می دادیم اما هم اکنون خوشبختانه وضعیت را کنترل کردیم.
سرمایه گذاری در حوزه برق از سال ۹۷ صفر شد
وزیر نیرو با اشاره به اینکه شبکه هم اکنون وضعیت خوبی دارد، تصریح کرد: ما در این فصل گیرنده هستیم برای نمونه ما ۲۰ می دهیم و ۵۰۰ می گیریم. اخیراً در آمریکا در واشنگتن ۸ ساعت فروپاشی شبکه داشتیم. طی ۱۱ سال قبل با پیک تقاضا مواجه شدیم و عمده مشکل ما در اینجا است. از سال ۹۷ که سرمایه گذاری در حوزه برق، صفر شده است. بعضی از استان ها به سبب دما و برداشت های غیرمجاز و … افزایش تقاضای عجیب داشتند. مقام معظم رهبری در ملاقاتی که داشتیم تأکید داشتند روی بحث مصرف، مدیریت و کنترل داشته باشیم. علی آبادی تصریح کرد: ما در برخی از صنایع با این مشکل مواجه هستیم که کالای تولیدی آن بسیار کمتر از یارانه ای است که دریافت می کنند. مقایسه متوسط نیاز مصرف، سال قبل ۴۶ هزار مگاوات نیاز داشتیم و سال جاری این عدد به ۵۷ هزار رسیده است. ما داریم کار می نماییم و اگر مشکلی پیش نیاید، ما ماه آینده ۱۰۰۰ مگاوات به این مقدار اضافه می نماییم. این که گزارش آن عرضه نمی شود برای اینست که کار صورت گیرد بعد اعلام نماییم. جمع تأمین برق ما به نسبت گذشته از ۴۱۳۰۰ به ۴۷۵۰۰ رسیده است. برای انجام این کار ۱۴ مگا پروژه بوجود آمد و ۳۶ اقدام عملیاتی مدیریت مصرف برق در دوره اوج بار در سال ۱۴۰۴ داشتیم. وی افزود: ما پیشنهاد داریم در زمان اوج بار یخچال خانوار را حفظ نماییم و در مقابل برق را قطع نماییم. پیشنهاد دارم بسمت پر مصرف ها برویم چون که به نظر من پرمصرف ها در بین فقرا نیستند. وزیر نیرو بیان نمود: اتفاقی که افتاده به سبب مشکلات در صنعت برق به سبب سرمایه گذاری است که انجام نشده اما مصرف افزایش داشته است. این فاصله باید جبران شود و ما باید اقتصاد و صنعت را افزایش دهیم. باید سرمایه گذار را از بازگشت سرمایه مطمئن نماییم. هم اکنون محیط برای سرمایه گذاری امن است. وضعیت بسیار بهبود پیدا کرده و صندوق توسعه ملی از ما می پرسد که چرا متقاضیان نمی آیند. با اقدامات خوب دولت و تصویب مجلس، وضعیت به نحوی هشت که در صنعت برق سرمایه گذاری شود و بازگشت بسیار خوبی به لحاظ ارزی یعنی حدود ۱۳، ۱۴ درصد تحقق خواهد یافت.
منبع: ایزو وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب