اپلیکیشن های تناسب اندام، اختلال خوردن را می افزایند

اپلیکیشن های تناسب اندام، اختلال خوردن را می افزایند

به گزارش ایزو وب، بررسی محققان استرالیایی نشان داده است اشخاصی که به صورت منظم از اپلیکیشن های ردیاب سلامتی استفاده می نمایند، احیانا عادت های مشکل ساز در رابطه با غذا و تصویر بدن را می افزایند.


به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، محققان «دانشگاه فلیندرز»(Flinders University) در بررسی جدید خود نشان داده اند اپلیکیشن های تناسب اندام که وعده های غذایی و ورزش را ردیابی می کنند، می توانند خطر مبتلا شدن به اختلالات خوردن را بالا برند.
به نقل از تلگراف، اپلیکیشن های رژیم غذایی و تناسب اندام در سالهای اخیر به روش های محبوبی برای نظارت بر سبک زندگی و ایجاد یک سبک زندگی سالم تبدیل گشته اند. بیشتر از ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر دنیا از این اپلیکیشن ها استفاده می نمایند. محققان در این پروژه، ۳۸ پژوهش را بررسی کردند و دریافتند اشخاصی که به صورت منظم از اپلیکیشن های سلامتی و تناسب اندام استفاده می نمایند، احیانا عادت های مشکل ساز در رابطه با غذا و ورزش دارند.
«ایزابلا اندربرگ»(Isabella Anderberg) دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه فلیندرز و پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: ما دریافتیم بزرگسالان جوانی که از اپلیکیشن های رژیم غذایی و تناسب اندام استفاده می نمایند، در مقایسه با اشخاصی که از آنها استفاده نمی کنند، علایم بیشتری را از اختلال خوردن دارند. همچون این علایم میتوان به رژیم های غذایی مضر یا محدودکننده و افکار منفی در رابطه با تصویر بدن اشاره نمود. تمرکز بر محدودیت رژیم غذایی و کاهش وزن در این اپلیکیشن ها امکان دارد به رفتارهای محدودکننده یا اغراق آمیز منجر شود و این موضوع، نگرانی هایی را برای آن دسته از اشخاصی که نگرانی های در رابطه با وزن یا تصویر بدن خود دارند، بوجود می آورد.
وی ادامه داد: باآنکه بعضی از کاربران در رابطه با تجربه های مثبت مانند افزایش آگاهی و انگیزه گزارش داده اند اما نتایج گسترده تر برای سلامت روان به بررسی دقیق بخصوص در بین جمعیت های صدمه پذیر مانند نوجوانان نیاز دارد.
این پژوهش، همه پژوهش های پیشین را در گروههای اپلیکیشن ردیابی تناسب اندام، اپلیکیشن رژیم غذایی، اپلیکیشن ترکیب تناسب اندام و رژیم غذایی و اپلیکیشن رژیم غذایی و تناسب اندام به شکل جداگانه قرار داد.
اپلیکیشن «MyFitnessPal» که حدود ۲۰۰ میلیون کاربر در سراسر دنیا دارد و هم رژیم غذایی و هم نظارت بر تناسب اندام را عرضه می دهد، آن قدر رایج بود که دسته بندی خاص خویش را داشت. داده ها نشان می دهند ۷۱ درصد از کاربران این اپلیکیشن فکر می کردند که MyFitnessPal حداقل تا حدودی در اختلال خوردن آنها نقش داشته است.
در مقاله این پژوهش آمده است: به صورت کلی، نتایج نشان می دهند که هم اپلیکیشن های رژیم غذایی و هم اپلیکیشن های تناسب اندام امکان دارد با علایم متعدد اختلال خوردن مرتبط باشند.
محققان اضافه کردند که اپلیکیشن های تناسب اندام و رژیم غذایی به صورت کلی توسط افراد دچار اختلالات خوردن یا مشکلات ورزش بعنوان راهی جهت کمک به حفظ رفتارهای مشکل ساز استفاده می شوند. همچنین، محققان مسئولیتی را که توسعه دهندگان اپلیکیشن هنگام طراحی آنها بر عهده دارند، برای درنظر گرفتن تأثیرات روان شناختی برجسته کردند.
اندربرگ اظهار داشت: اپلیکیشن های رژیم غذایی و تناسب اندام بعنوان وسایلی برای بهبود سلامتی به بازار عرضه می شوند. با این حال، امکان دارد نتایج منفی ناخواسته را مانند ایجاد فشار برای رسیدن به اهداف، نگرانی در مورد تصویر بدن و تحریک احساس گناه در صورت عدم دستیابی به اهداف هم بهمراه داشته باشند. باآنکه شواهدی وجود دارد که نشان داده است این اپلیکیشن ها می توانند در افزایش فعالیت بدنی مؤثر باشند اما ما علاقه مندیم که بدانیم آیا آنها واقعاً امکان دارد برای بعضی از کاربران مضر باشند یا خیر.
پروفسور «ایوانکا پریچارد»(Ivanka Prichard) پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: هر چه مردم بیشتر به اپلیکیشن ها برای راهنمائی سلامت و تندرستی روی می آورند، باید بیشتر اطمینان حاصل کنند که سلامت روان را هم در اولویت قرار می دهند. یافته های ما بر اهمیت ارتقاء تصویر بدنی و رفتارهای ورزشی سالم در بین بزرگسالان جوان و آگاهی از خطرات بالقوه مرتبط با استفاده از اپلیکیشن های رژیم غذایی و تناسب اندام و نزدیک شدن کاربران به آنها با تمرکز بر بهبود سلامت خود تاکید می کنند. در دنیای رو به رشد فناوری، پژوهش هایی از این دست می توانند در شکل دادن پژوهش های آینده برای عرضه بهترین اطلاعات سلامتی و خودمدیریتی از راه اپلیکیشن ها به جمعیت گسترده تر مهم هستند.
گروه پژوهشی دانشگاه فلیندرز می گویند برای درک مزایا و خطرات در ارتباط با استفاده از این اپلیکیشن ها به بررسی های بیشتری نیاز است. اندربرگ اضافه کرد: با تکامل فناوری خودنظارتی و انتشار اپلیکیشن های جدید رژیم غذایی و تناسب اندام، خیلی مهم است که پژوهش برای کشف مزایای بالقوه و هرگونه پیامد ناخواسته مرتبط با استفاده از آنها ادامه یابد.
این پژوهش در مجله «Body Image» به چاپ رسید.




منبع:

1403/12/16
12:46:06
5.0 / 5
150
تگهای خبر: آینده , بازار , توسعه , ردیاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ایزو وب
ISO Web