سرعت برنامه ها به شتاب گسترش بیابان ها می رسد؟
به گزارش ایزو وب، به قول کارشناسان بخش کشاورزی سرعت اجرای برنامه ها در حوزه خاک و آب در مقایسه با سرعت بیابان زایی در کشور ناچیز بوده و کمبود منابع مالی چالش این حوزه به حساب می آید.
به گزارش ایزو وب به نقل از مهر، فرسایش خاک، کاهش منابع آب های زیرزمینی، گسترش بیابان ها و زمینهای شوره زار، تهدید ریزگردها و… ضرورت تسریع اجرای برنامه های آبی و خاکی کشور را ضروری می کند. به قول رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور سرعت اجرای برنامه ها در حوزه خاک در مقایسه با سرعت بیابان زایی بسیار ناچیز بوده و کمبود منابع مالی چالش این بخش است.
کسری بودجه کشور سبب شده تا اعتبارات بخش های مختلف روند کاهشی داشته باشد و اجرای پروژه ها با صرف زمان زیادی به تأخیر افتد. هم اکنون بحران در کمین امنیت غذایی است و تقویت بنیه های خاکی و آبی کشور با اجرای مستمر برنامه ها شدنی است. در همین راستا معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در نشست با سرپرست دفتر امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور در دفتر معاونت در تهران، ضمن اشاره به اسناد بالادستی و تکالیف قانونی حوزه آب و خاک کشور؛ به تشریح برنامه های معاونت آب و خاک در جهت افزایش بهره وری و تأمین امنیت غذایی پرداخت و بر لزوم همراهی سازمان برنامه و بودجه در سرعت بخشیدن به این برنامه ها تاکید نمود. به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، صفدر نیازی شهرکی، کاهش بارندگی، کاهش بیلان آب های زیرزمینی و فرونشست زمین را همچون چالش های اساسی زیربخش آب و خاک برشمرد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه خاک کشاورزی هم چالش های فراوانی همچون فرسایش، شوری، کمبود ماده آلی و حاصلخیزی خاک وجود دارد، کانال های خاکی، روند کند مرمت و بازسازی قنوات، تکمیل نشدن شبکه های فرعی آبیاری، ایستگاه های پمپاژ نیمه کاره و پروژه های نیمه تمام در سطح کشور را از دیگر مسائل اساسی حوزه آب و خاک عنوان نمود.
اعتبارات از کجا تأمین می شود؟
سرپرست دفتر امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور هم در این جلسه، بر لزوم توجه و تقویت بخش کشاورزی بخصوص در زیر بخش آب و خاک اشاره نمود. محمد ابراهیم نیا همینطور به لزوم تدوین برنامه عملیاتی خاک کشاورزی با اولویت در اراضی آبی، اتمام طرح شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور در زمان مقرر بر مبنای منابع اعتباری تأمین شده از راه صندوق توسعه ملی، ایجاد ظرفیتهای لازم برای تقویت اعتبارات آب و خاک در تبصره های بودجه سال ۱۴۰۳ و افزایش اعتبارات فصول مطالعه و نظارت اشاره نمود.
وی در ادامه به اجرایی کردن اهداف پیشبینی شده در اسناد بالادستی همچون سیاست کلی نظام در برنامه هفتم، سند امنیت غذایی و سند سازگاری با کم آبی و مصوبات دور اول سفر ریاست جمهوری و هم بر تشکیل جلسات مشترک فصلی برای ارزیابی و پیشبرد برنامه ها تاکید نمود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب