سرعت برنامه ها به شتاب گسترش بیابان ها می رسد؟

سرعت برنامه ها به شتاب گسترش بیابان ها می رسد؟

به گزارش ایزو وب، به قول کارشناسان بخش کشاورزی سرعت اجرای برنامه ها در حوزه خاک و آب در مقایسه با سرعت بیابان زایی در کشور ناچیز بوده و کمبود منابع مالی چالش این حوزه به حساب می آید.



به گزارش ایزو وب به نقل از مهر، فرسایش خاک، کاهش منابع آب های زیرزمینی، گسترش بیابان ها و زمینهای شوره زار، تهدید ریزگردها و… ضرورت تسریع اجرای برنامه های آبی و خاکی کشور را ضروری می کند. به قول رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور سرعت اجرای برنامه ها در حوزه خاک در مقایسه با سرعت بیابان زایی بسیار ناچیز بوده و کمبود منابع مالی چالش این بخش است.
کسری بودجه کشور سبب شده تا اعتبارات بخش های مختلف روند کاهشی داشته باشد و اجرای پروژه ها با صرف زمان زیادی به تأخیر افتد. هم اکنون بحران در کمین امنیت غذایی است و تقویت بنیه های خاکی و آبی کشور با اجرای مستمر برنامه ها شدنی است. در همین راستا معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در نشست با سرپرست دفتر امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور در دفتر معاونت در تهران، ضمن اشاره به اسناد بالادستی و تکالیف قانونی حوزه آب و خاک کشور؛ به تشریح برنامه های معاونت آب و خاک در جهت افزایش بهره وری و تأمین امنیت غذایی پرداخت و بر لزوم همراهی سازمان برنامه و بودجه در سرعت بخشیدن به این برنامه ها تاکید نمود. به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، صفدر نیازی شهرکی، کاهش بارندگی، کاهش بیلان آب های زیرزمینی و فرونشست زمین را همچون چالش های اساسی زیربخش آب و خاک برشمرد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه خاک کشاورزی هم چالش های فراوانی همچون فرسایش، شوری، کمبود ماده آلی و حاصلخیزی خاک وجود دارد، کانال های خاکی، روند کند مرمت و بازسازی قنوات، تکمیل نشدن شبکه های فرعی آبیاری، ایستگاه های پمپاژ نیمه کاره و پروژه های نیمه تمام در سطح کشور را از دیگر مسائل اساسی حوزه آب و خاک عنوان نمود.
اعتبارات از کجا تأمین می شود؟
سرپرست دفتر امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور هم در این جلسه، بر لزوم توجه و تقویت بخش کشاورزی بخصوص در زیر بخش آب و خاک اشاره نمود. محمد ابراهیم نیا همینطور به لزوم تدوین برنامه عملیاتی خاک کشاورزی با اولویت در اراضی آبی، اتمام طرح شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور در زمان مقرر بر مبنای منابع اعتباری تأمین شده از راه صندوق توسعه ملی، ایجاد ظرفیتهای لازم برای تقویت اعتبارات آب و خاک در تبصره های بودجه سال ۱۴۰۳ و افزایش اعتبارات فصول مطالعه و نظارت اشاره نمود.
وی در ادامه به اجرایی کردن اهداف پیشبینی شده در اسناد بالادستی همچون سیاست کلی نظام در برنامه هفتم، سند امنیت غذایی و سند سازگاری با کم آبی و مصوبات دور اول سفر ریاست جمهوری و هم بر تشکیل جلسات مشترک فصلی برای ارزیابی و پیشبرد برنامه ها تاکید نمود.

1402/07/02
19:59:09
5.0 / 5
212
تگهای خبر: توسعه , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
ایزو وب
ISO Web