یك مقام مسئول اعلام كرد؛

كاهش 40 هزار تومانی قیمت چای خارجی

كاهش 40 هزار تومانی قیمت چای خارجی

به گزارش ایزو وب نماینده سازمان جهانی چای در ایران، با اشاره به كاهش 40 هزار تومانی قیمت هر كیلوگرم چای خارجی، اظهار داشت: قیمت چای ایرانی، طی 5 ماه گذشته حدود 100 درصد افزایش یافته است.



به گزارش ایزو وب به نقل از مهر، احمدرضا بخشی، نماینده سازمان جهانی چای در ایران، امروز یكشنبه ۲۱ مهرماه ۹۸، در نشستی خبری با خبرنگاران، با اشاره به اینكه نیاز سالانه كشور به چای، بین ۱۲۵ تا ۱۳۰ هزار تن است، گفت: البته این رقم نیاز به ارزیابی دقیق و بررسی بیشتر دارد كه ما می خواهیم این كار را انجام دهیم.
وی با تاكید بر ضرورت افزایش كیفیت چای داخلی افزود: در سال جاری، چای تولید داخل از كیفیت خوبی برخوردار بوده و نسبت به سال های گذشته، كیفیت آن افزایش یافته است؛ اما ما باید بیشتر روی این مساله كار نماییم و همین طور در تولید واریته های پرمحصول و با كیفیت، تمركز داشته باشیم.
این فعال بخش خصوصی اشاره كرد: وظیفه وزارت جهاد كشاورزی این است كه در این زمینه، كارهای پژوهشی انجام دهد كه منجر به بهبود سطح زیر كشت شود یا اینكه ارقام را تغییر دهد.
بخشی با اشاره به دلیلهای افزایش قیمت چای امسال اضافه كرد: دلیل افزایش قیمت چای خارجی، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات آن و اختصاص ارز نیمایی برای این منظور بود؛ در واقع واردكنندگان به جهت اینكه بتوانند ارز نیمایی را انتقال بدهند، هزینه زیادی صرف می كنند؛ ضمن اینكه به سبب تحریم ها سه هزینه مضاعف بر ما وارد می شود و گاهی واردكنندگان تا ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومان برای این منظور هزینه می پردازند.
وی اشاره كرد: بطور كلی ما موافق برداشتن ارز از واردات چای بودیم؛ چونكه این كار موجب شفاف شدن بازار و از بین رفتن رانت می شود.
بخشی با اشاره به اینكه در گذشته ما قادر بودیم چای را از تاجران سریلانكایی و هندی به صورت ضمانتی خریداری نماییم و شش ماه تا یك سال بعد، پول آنرا بپردازیم اظهار داشت: به خاطر تحریم ها هم اكنون قادر به انجام این كار نیستیم و باید پول نقد برای واردات پرداخت كنیم؛ این در شرایطی است كه كشورهای خارجی اعلام می كنند غذا و دارو شامل تحریم نمی شود؛ اما این مساله صحت ندارد؛ چونكه وقتی بانك مركزی و سیستم های بانكی تحریم هستند و ما نمی توانیم ارز انتقال بدهیم بدین سبب غذا و دارو شامل تحریم ها می شود.
كاهش ۴۰ هزار تومانی قیمت چای در هر كیلوگرم
نماینده سازمان جهانی چای افزود: با رصد كمیسیون تخصصی چای همكاری قوه قضاییه، تعزیرات و وزارت صمت موفق شدیم قیمت چای را طی ماه های گذشته تا حد زیادی كاهش دهیم؛ بطور مثال قیمت چای نیم كیلویی كه به ۷۵ هزار تومان رسیده بود تا ۵۰ الی ۵۲ هزار تومان كاهش پیدا كرد. به عبارت دیگر، قیمت چای در هر نیم كیلوگرم ۲۰ هزار تومان و در هر یك كیلوگرم ۴۰ هزار تومان ارزان گردید.
بخشی با اشاره به تغییر ذائقه مردم به سمت چای داخلی اظهار داشت: مشكلاتی كه برای واردات پیش آمد موجب شد مردم به مصرف چای داخلی گرایش پیدا كند و امسال در شمال كشور هیچ كارخانه ای نداریم كه نتوانسته باشد چای خودرا بفروشد؛ به نحوی كه حتی در سال جاری، با كمبود چای داخلی هم مواجه بودیم.
این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینكه قیمت چای ایرانی در ۵ ماه گذشته گاهی تا ۱۰۰درصد افزایش یافته است، اظهار داشت: قیمت چای های ۸ هزار تومانی به ۳۰ هزار تومان و قیمت انواع ۱۵ تا ۲۰ هزار تومانی به حدود ۵۰ تا ۸۰ هزار تومان رسیده است كه این مابه التفاوت ۱۰۰ تا ۱۵۰ درصدی به دست كشاورزان نمی رسد. در واقع كشاورزان به حقوق خود در تولید چای نمی رسند و برای همین است كه هر سال شاهد كاهش سطح باغات و افزایش ویلاها در شمال كشور هستیم.
وی افزود: قیمت منطقی چای ایرانی بسته به نوع آن باید بین ۱۸ تا ۲۲ هزار تومان باشد.
بخشی با اشاره به اینكه باید روی چای ایرانی كار نماییم و كیفیت آنرا در حد جهانی افزایش دهیم، اظهار داشت: این محصول باید مانند زعفران ایران باكیفیت بالا به بازارهای جهانی ارائه شود.
نماینده سازمان جهانی چای در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری مسابقه چای از ۲۳ تا ۲۵ مهر ماه در تهران اشاره نمود و اظهار داشت: این مسابقه طی سه روز برگزار می گردد و هدف ما ارتقاء سرانه مصرف چای و آموزش روش های جدید دم آوری و سرو آن به خانواده ها است.
بخشی با اشاره به اینكه نفر اول این مسابقات برای مسابقات جهانی سال آینده اعزام خواهد شد، اظهار داشت: امیدواریم با برگزاری این مسابقه بتوانیم سازمان جهانی چای را متقاعد نماییم كه دوره بعدی مسابقات در ایران اجرا شود.
به گفته وی، مسئولان وزارت جهان كشاورزی، سازمان غذا و دارو، سازمان چای، اتحادیه بنكداران، اتاق بازرگانی، اتحادیه كارخانجات چای شمال و اتاق اصناف همچون مدعوین این مسابقه هستند و مسابقات در حضور آنها انجام خواهد شد.
وی افزود: این مسابقه كه از ساعت ۱۰ بامداد تا ۱۷ بعدازظهر برگزار می گردد در چهار مرحله روش های دم آوری جفت سازی صنعت غذا و چای، ایجاد یك تركیب نوشیدنی بر پایه چای و تست چشایی یا حافظه چشایی انجام می شود.
به گفته بخشی، یكی از اهداف برگزاری این مسابقه احیا سنت ها و فرهنگ نوشیدن چای ایرانی است. بعنوان مثال فقط ایرانیان نبات را كنار چای مصرف می كنند و این می تواند بعنوان فرهنگ ایرانی در مراحل بعدی مسابقات به كشورهای دیگر معرفی شود.
نماینده سازمان جهانی چای افزود: كسانی كه در صنعت چای فعال می باشند همچون تولیدكنندگان یا كسانی كه تست چشایی قوی دارند می توانند در این مسابقه شركت نمایند.


منبع:

1398/07/21
14:34:57
5.0 / 5
1898
تگهای خبر: آموزش , آینده , اصناف , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
ایزو وب
ISO Web