مدیركل صنایع تبدیلی و تكمیلی وزارت جهاد؛

سالانه ۴ میلیون تن به ظرفیت فرآوری محصولات كشاورزی افزوده می شود

سالانه ۴ میلیون تن به ظرفیت فرآوری محصولات كشاورزی افزوده می شود

ایزو وب: مدیركل دفتر صنایع تبدیلی و تكمیلی وزارت جهاد كشاورزی اعلام نمود: هر سال بطور متوسط ۴ میلیون تن به ظرفیت فرآوری محصولات افزوده می شود كه بیشتر از تكلیف برنامه ششم توسعه است.


به گزارش ایزو وب به نقل از وزارت جهاد كشاورزی، چنگیز اسفندیاری گفت: برمبنای برنامه ششم توسعه ظرف پنج سال باید ۱۲ میلیون تن به ظرفیت فرآوری محصولات كشاورزی افزوده شود و ما از برنامه جلو هستیم. وی استقبال سرمایه گذاران در حوزه صنایع تبدیلی و تكمیلی محصولات كشاورزی را از دلیلهای این افزایش دانست و اشاره كرد: بیشترین افزایش در حوزه نگهداری مانند راه اندازی سیلو، انبار، كشتارگاه طیور، فرآوری میوه، سبزی و صیفی و بازسازی نوسازی بوده است. اسفندیاری با بیان این كه در ۶ ماهه نخست امسال دو میلیون تن به ظرفیت فرآوری محصولات كشاورزی اضافه شده است، اظهار داشت: با این افزایش ۵۴ میلیون تن محصولات در این بخش فرآوری می شود. وی میزان فرآوری محصولات كشاورزی در سال ۹۶ را ۵۲ میلیون تن عنوان نمود و درباره میزان فرآوری در محصولات مختلف اشاره كرد: بطور میانگین در سال ۹۶ نزدیك به دو میلیون تن محصولات زراعی، حدود ۷۵۰ هزار تن باغی، ۱.۵ میلیون تن دامی و ۱۴۰ هزار تن محصولات شیلاتی فرآوری شده است. وی ایجاد، توسعه و پشتیبانی از صنایع تبدیلی و غذایی محصولات كشاورزی فسادپذیر در قطب های عمده تولید و روستاها، فعال سازی ظرفیت های نیمه خالی با سرمایه گذرای در كشت قراردادی محصولات كشاورزی در داخل، بازسازی و نوسازی واحدهای فرسوده موجود، توسعه باراندازها و واحدهای سردخانه ای كوچك در كنار مزارع و باغات و پشتیبانی از توسعه پایانه های صادراتی در قطب های تولید را از رویكردهای اصلی وزارت جهاد كشاورزی در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی برشمرد. اسفندیاری با تاكید بر فرآوری گیاهان دارویی اظهار داشت: هم اكنون تولید افزودنی های مواد غذایی، بسته بندی ها، تولید فرآورده های مختلف از محصولات پسته، زعفران و زرشك تمایل به همكاری و سرمایه گذاری داریم. وی اظهار داشت: برخی برندهای معتبر خارجی در حوزه فرآوری لبنیات در سال های اخیر به سبب جذاب بودن صنایع غذایی در ایران سرمایه گزاری نموده اند كه البته بحث تحریم روند این نوع سرمایه گذاری ها را كند كرده است. مدیركل دفتر صنایع تبدیلی و تكمیلی وزارت جهاد كشاورزی توسعه كمی و كیفی سردخانه ها، سیلوها و انبارهای كشور را از كارهای شاخص در دولت تدبیر و امید دانست و اشاره كرد: ظرفیت سیلوها، انبارها و سردخانه ها از دو میلیون تن در سال ۹۲ به ۴.۵ میلیون تن رسیده و بزودی یك میلیون دیگر به این ظرفیت اضافه می شود كه نقش اساسی در نگهداری محصولات و كاهش ضایعات خصوصاً در شرایط تحریم دارد. وی ادامه داد: طی این مدت دو میلیون تن به ظرفیت نگهداری گندم و غلات باز اضافه شده است. اسفندیاری، ارزش صادرات محصولات كشاورزی و صنایع غذایی را بطور متوسط در سال ۶.۵ میلیارد دلار اعلام نمود و اظهار داشت: در سبد صادراتی كشور در ۱۰ سال قبل شیرینی و شكلات، لبنیات، زعفران، رب گوجه فرنگی، روغن نباتی، آب میوه، كنسانتره، ماكارانی، چای، شیرین بیان، خوراك دام، طیور و آبزیان با مجموع سهم ۶۵ درصدی، بیشترین اقلام صادراتی صنعت غذا را به خود اختصاص داده اند. وی گفت: مقصد صادراتی صنایع غذایی به بیشتر از ۱۲۰ كشور سراسر جهان بوده و كشورهای همسایه آسیای میانه، كشورهای حوزه خلیج فارس و اسپانیا، آلمان و لهستان از عمده مقاصد صادراتی هستند.

1397/12/25
21:59:32
5.0 / 5
65
تگهای خبر: توسعه , تولید , سود , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
ایزو وب
ISO Web