دیتالاگرهایی كه شرایط دمایی را برای كالاهای حساس به دما اندازه گیری می كنند

دیتالاگرهایی كه شرایط دمایی را برای كالاهای حساس به دما اندازه گیری می كنند

ایزو وب: پژوهشگران کشور بمنظور پایش کیفیت محصولات صنایع مختلف چون غذایی و دارویی از زمان تولید تا توزیع، برچسب های الکترونیکی را معرفی کردند که می تواند بسته به حساسیت محصول شرایط محیطی را پایش کند و گزارش آنرا به کاربر عرضه نماید.


به گزارش ایسنا دکتر زهرا کلاهدوز اصفهانی، مدیر عامل یکی از شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس امروز در مراسم معرفی دستاوردهای پارک فناوری پردیس که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: در این شرکت متخصصانی از حوزه های نانو فناوری، میکرو الکترونیک و مهندسی پزشکی حضور دارند تا با تحقیق و توسعه راهکارهایی برای حل چالش های کشور ارائه دهیم.
وی طراحی و ساخت ابزارهای هوشمند با عنوان "برچسب مانیتورینگ دما" را از دستاوردهای این شرکت نام برد و اشاره کرد: این محصول راهکاری هوشمند برای مانیتورینگ زنجیره تامین حساس به دما و سایر شرایط محیطی است که خدمات آن شامل حوزه های مختلف از صنایع غذایی و لبنی تا فرآورده های دارویی و واردات محصولات به کشور می شود.
بگفته وی این برچسب "دیتا لاگر" (برچسب مانیتورینگ دما) الکترونیکی کوچک و هوشمند است که شرایط دمایی و رطوبت کالا را از محل تولید تا مصرف دنبال می کند یعنی با این برچسب شرایط محیطی مانیتور می شود و بسته به حساسیت محصول دما را اندازه گیری خواهدنمود.
کلاهدوز، به بیان جزئیات این محصول پرداخت و توضیح داد: هم اکنون ۲۵ تا ۳۰ درصد از مواد غذایی در دنیا به سبب نوسانات دمایی تلف می شود که این میزان معادل ۸۱۳ میلیارد دلار خسارت است و به عبارت دیگر دو برابر مقدار غذایی که هیچ گرسنه ای در دنیا نباشد.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان، افزود: علاوه بر آن در حوزه فرآورده های دارویی چالش هایی در زمینه نگهداری آن وجود دارد، بطوریکه در بعضی موارد دارو تهیه و مصرف می شود، ولی اثری در بهبودی بیمار مشاهده نمی گردد که معمولا تصور بر این است که یا تجویز اشتباه است و یا درمان ها بی اثر و کمتر به این فکر می شود که ممکنست اشکالاتی در زنجیره سرد نگهداری مواد دارویی وجود داشته باشد.
بگفته وی برمبنای آمارها ۲۵ تا ۳۰ درصد از داروهای تولیدی سالانه دورریز می شود.
این محقق حوزه میکروالکترونیک با اشاره به شیوع ویروس کرونا در دنیا و تلاش پژوهشگران برای تولید واکسن، اظهار داشت: برمبنای اعلام شرکت های تولید کننده واکسن های کرونا، نگهداری این واکسن باید در دمای خاصی باشد و دمای ۱۰ درجه سانتی گراد کارایی آنها از بین می رود و واکسن وارد فاز مسمومیت خواهد شد و در صورتیکه به آن توجه نشود حدود ۵۰۰ میلیون نفر در دنیا واکسینه نخواهند شد.
کلاهدوز با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از چنین تلفاتی در صنایعی مانند غذایی و دارویی نیازمند روش های مانیتورینگ در زنجیره تامین هستیم، اظهار داشت: راهکار شرکت ما برچسب هایی الکترونیکی برای اعلام وضعیت نگهداری محصولات است که محصولات را از پروسه تولید تا توزیع آن در جامعه مصرف کنند، پایش خواهدنمود.
وی این محصول را مدیریت بکپارچه در کل پروسه تولید دانست که قادر به کاهش تلفات در زنجیره تولید، ایجاد ارزش افزوده برای کالاهای صادراتی و توسعه برندینگ بازار کالاهای داخلی است.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان تصریح کرد: در خیلی از موارد دعاوی در زمینه مقصر بودن تلفات در کالاهای وارداتی مطرح می شود که این محصول دانش بنیان می تواند قضاوت درستی از اینکه محصول در کدام مرحله گرفتار تلفات شده است، دارد.




منبع:

1399/12/12
21:24:07
0.0 / 5
973
تگهای خبر: بازار , تخصص , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
ایزو وب
ISO Web