به همت فناوران دانش بنیان حاصل شد

افزایش دوام حرارتی و سایشی پره های توربین با نانوپوشش ها

افزایش دوام حرارتی و سایشی پره های توربین با نانوپوشش ها

ایزو وب: یكی از شركت های دانش بنیان بعد از تولید پره توربین های گازی با اضافه كردن فناوری نانو توانسته است عمر مفید این قطعات را در صنایع مختلف به دو برابر افزایش دهد.


به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، سجاد درویشی، قائم مقام مدیر عامل این شركت در تور رسانه ای ستاد نانو در جمع خبرنگاران با بیان این كه فعالیت این شركت از دهه ۷۰ شروع شده است، اظهار نمود: فاز اول فعالیت ما در حوزه طراحی و تولید برای صنایع خودروسازی بوده است كه به صورت مهندسی معكوس انجام می شده است.
وی با بیان این كه از دهه ۸۰ شمسی به سمت توسعه صنایع در رابطه با حوزه انرژی حركت كردیم، اشاره كرد: در این راستا طراحی و تولید پره توربین های گازی را در دستور كار قرار دادیم. این پره ها در صنایع نیروگاهی و همین طور همه صنایعی كه دارای ماشین های خودرو هستند، مانند صنایع حمل و نقل، ریلی و هوایی كاربرد دارند.
درویشی با بیان این كه تابحال ۱۵۰ نوع قطعه متفاوت در صنایع در رابطه با انرژی تبدیل به دانش فنی، تولید و نصب شده است، افزود: تابحال هر گونه محصولی كه ما هدف قرار دادیم، همچون تجهیزاتی بوده است كه وارداتی بوده و تولید محتوا توانسته از خروج ارز جلوگیری كند؛ این قطعات در رابطه با صنایع خودروسازی، نفت، نیروگاهی، راه آهن، صنایع هوایی و صنایعی كه نیازمند قطعات فلزات هایتك می شود، هستند.
این محقق با اشاره به روند تولید این محصولات دانش بنیان، تصریح كرد: در ابتدا بعد از تدوین دانش فنی بوسیله زنجیره تامین عملیات در رابطه با كار تولید، برون سپاری می شد؛ ولی با راه اندازی و تكمیل خطوط تولید، كلیه مراحل طراحی، ساخت و تولید پره های توربین در این شركت انجام می شود.
درویشی این شركت را شامل سه بخش ریخته گری، ماشین كاری و عملیات تكمیلی دانست و افزود: علاوه بر آن این شركت مجهز به چهار كوره ذوب ریخته گری است كه علاوه بر ریخته گری فلزات مرسوم تولید سوپر آلیاژها و ذوب های استیل و كبالت در این شركت انجام می شود.
این فعال حوزه تولید توربین های گازی با بیان این كه كشور سالانه به ۵۰۰ میلیون دلار قطعات یدكی در حوزه توربین های گازی نیاز دارد، اظهار داشت: در سال قبل كه سال بسیار سختی در حوزه اقتصاد بوده است، میزان تولید توربین های گازی در كشور ۲۵۰ میلیارد دلار بوده است؛ این توربین ها برای تولید برق مورد نیاز است.
درویشی با بیان نیاز كشورهای همسایه به دسترسی به توربین های گازی، اظهار داشت: در صورتیكه بازار كشورهایی چون تركیه، افغانستان، تركمنستان، عراق و سوریه برای تولید برق را در نظر بگیریم، كشور قابلیت تولید صد هزار مگاوات برق را دارد، ضمن آن كه امكان صادرات برای ما وجود دارد؛ ولی در سال قبل بنا به دلیلهای مختلف ۲۵۰ میلیون دلار بازار در این صنعت در كشور به وجود آمد.
وی با بیان این كه مابقی نیازمندی های كشور واردات می شود، افزود: هدف گذاری ما برای فروش ۱۲ میلیون دلاری در سال است كه با امكان توسعه فناوری و رباتیك كردن خط تولید می توانیم میزان فروش خودرا به ۲۴ میلیون دلار افزایش دهیم.
بگفته درویشی، میزان فروش این شركت در سال قبل سه میلیون دلار بوده است.
او همینطور از استفاده از فناوری نانو در ساخت توربین های گازی آگاهی داد و اظهار داشت: نمونه خارجی این پرده ها با استفاده از پوشش تفلونی بوده است، این پوشش ها هر چند كه قدیمی هستند، ولی بسیار كاربرد دارند اما دوام گرمایی آنها ۱۵۰ سانتی گراد است.
درویشی افزود: با اعمال پوشش نانویی بر روی توربین های گازی دوام حرارتی این پره ها به بیشتر از ۵۰۰ درجه سانتیگراد ارتقا یافت، ضمن آن كه خواصی چون مقاومت سایشی و خرده ای در آن به وجود آمده است.
قائم مقام مدیر عامل این شركت بازارهای صادراتی هدف این شركت را كشورهای عراق، تركیه، تركمنستان، آذربایجان و پاكستان دانست و تصریح كرد: هم اكنون ما توانسته ایم مقدمات صادرات به كشور تركیه با ارزش ۲۵۰ هزار دلار را فراهم نماییم.
بگفته وی، كشور تركیه مقرر است با خرید این پره ها این محصول را به كشورهای عراق، سوریه و افغانستان صادر كنند.




منبع:

1398/10/30
16:08:14
5.0 / 5
1816
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تجهیزات , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
ایزو وب
ISO Web