با رفتن به دانشگاه شاغل نمی شویم!

با رفتن به دانشگاه شاغل نمی شویم!

به گزارش ایزو وب به اعتقاد یك كارشناس بازار كار، رفتن به دانشگاه و گرفتن مدرك باعث ایجاد شغل نمی گردد و دانشجویان پس از فارغ التحصیلی باید به جای كارجویی به كارآفرینان صاحب مهارت تبدیل شوند تا بتوانند به بازار كار راه پیدا كنند.



حاج اسماعیلی در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: طی سال های گذشته همچنان بر روش های قدیمی و سنتی برای توسعه بازار كار تاكید كردیم در صورتیكه این روش ها كارساز نبوده است. امروز برای توسعه بازار كار باید با محوریت كارآفرینی و توسعه بخش خصوصی عمل نماییم و برای افزایش ظرفیت های بازار كار برنامه داشته باشیم.

وی اظهار داشت: برنامه ریزی سبب می شود تا رویكرد ما درباب آموزش عالی و دانشجویانی كه در دانشگاه ها تحصیل می كنند تغییر كند چون آن چیزی كه حالا در دانشگاه ها تدریس می شود متناسب با نیازهای جامعه نیست پس باید روندی را در دانشگاه ها پیگیری نماییم و واحدهایی را آموزش بدهیم كه افراد پس از فارغ التحصیلی صاحب مهارت و سر منشأ ایجاد تحول در بازار كار باشند.

به گفته این كارشناس بازار كار دانشجویانی كه دانشگاه ها بعنوان نیروی كار تربیت می كنند این تصور را دارند كه با گرفتن یك مدرك دانشگاهی باید به دنبال استخدام در ادارات و سازمان های دولتی باشند در صورتیكه ظرفیت جذب فارغ التحصیلان در ادارات دولتی به شدت پایین است.

استخدام سالانه ۲۵ هزار نفر نا ممكن است!

حاج اسماعیلی با اشاره به اینكه نمی توانیم سالانه ۲۵ هزار نفر را استخدام نماییم، اضافه كرد: با وجود آنكه شاهد هدر رفتن خیلی از سرمایه های كشور به سبب ضعف نظام آموزشی كشور بوده و هستیم ولی خیلی از فارغ التحصیلان به این درك و فهم رسیده اند كه صرفاً تحصیل در دانشگاه نمی تواند برایشان شغل ایجاد كند چون ظرفیت ها در بخش دولتی برای استخدام آنها محدود است و ناچارند برای ورود به بازار كار مهارت كسب كنند.

وی درانتها بر لزوم پیش بینی معافیت های مالیاتی و بیمه ای برای پشتیبانی از كارآفرینان و واحدهای تولیدی اصرار كرد و اظهار داشت: اگر بخواهیم ظرفیت های بازار كار كشور توسعه یابد تنها بوسیله مشاركت حداكثری مردم و توسعه بخش خصوصی در بازار كار امكانپذیر است و در قالب كارهای تولیدی برای پشتیبانی از تولیدكنندگان باید معافیت های گوناگون پیش بینی شود.

به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، كارشناسان معتقدند خیلی از رشته های دانشگاهی بدون توجه به ملاحظات بازار كار و توجه به ظرفیت پذیرش در فهرست رشته های دانشگاهی قرار می گیرند و این امر سبب می شود تا دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی نتوانند شغل مورد نظر خودرا پیدا كنند. در صورتیكه بخش اعظمی از فارغ التحصیلان با چالش بی مهارتی در بازار كار مواجهند، آمارها نشان داده است ۴۰ تا ۵۰ درصد افرادی كه به قصد اشتغال وارد دوره های مهارتی می شوند، در راهیابی به بازار كار موفق ترند.




1398/04/14
15:03:22
5.0 / 5
1504
تگهای خبر: آموزش , بازار , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
ایزو وب
ISO Web