نتایج ورود بی رویه اتباع بیگانه بر فرصت های شغلی جوانان

نتایج ورود بی رویه اتباع بیگانه بر فرصت های شغلی جوانان

به گزارش ایزو وب كارشناسان اقتصادی با اخطار نسبت به نتایج ورود بی رویه اتباع بیگانه به كشور، اشغال فرصت های شغلی جوانان جویای كار توسط مهاجرین را همچون این پیامدها قلمداد می كنند.



به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، در طول سه دهه گذشته اشتغال اتباع بیگانه غیرمجاز به یكی از چالش های بازار كار ایران تبدیل گشته است. نمایندگان مجلس هم از دستگاه های متولی خواسته اند تا با عنایت به تحمیل هزینه های بسیار ورود غیرقانونی اتباع بیگانه به كشور، در جهت ساماندهی اتباع بیگانه در كشور اقدام گردد.

بر اساس قانون هر گونه به كارگیری اتباع خارجی در واحدهای كارگاهی ممنوع می باشد و كارفرمایان متخلف برابر قانون از یك روز تا ۹۰ روز حبس و پرداخت چند برابر دستمزد یك كارگر جریمه می شوند.

در حالی كه سال قبل جریمه بكارگیری اتباع غیرمجاز خارجی بابت هر روز اشتغال، یك میلیون و ۸۵۲ هزار و ۱۱۵ ریال بود، این رقم در سال ۱۳۹۸ به دو میلیون و ۵۲۸ هزار و ۱۳۵ تومان افزایش یافته است.

بر اساس اعلام اداره كل اشتغال اتباع خارجی وزارت كار، اعمال جریمه به میزان پنج برابر حداقل دستمزد روزانه به استناد بند (ج) ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت می باشد.

مرزهای كشور باید به دقت تحت كنترل و نظارت باشند تا اتباع غیر مجاز به شكل قاچاق وارد نشوند و اعمال سختگیری بیشتر از ورود بی رویه اتباع بیگانه به كشور جلوگیری می كند. با عنایت به مصوبه ۲۸ اسفند ماه سال ۱۳۹۷ شورای عالی كار كه حداقل دستمزد روزانه مبلغ ۵۰۵، ۶۲۷ ریال تعیین شد، جریمه بكارگیری اتباع غیرمجاز بابت هر روز اشتغال، ۲۵۲، ۸۱۳ تومان بوده و در صورت تكرار تخلف، میزان جریمه دوبرابر دریافت خواهد شد.

ابوالفضل فتح الهی رئیس كانون عالی انجمن های صنفی كارگران در گفت‬ وگو با ایسنا، می گوید: حضور اتباع بیگانه در كشور ناهنجاری هایی در جامعه بوجود می آورد كه اگر این مساله به صورت جدی در دستور كار قرار نگیرد، تبعات زیانباری برای كشور به دنبال خواهد داشت.

او تاكید دارد كه مرزهای كشور باید به دقت تحت كنترل و نظارت باشند تا اتباع غیر مجاز به شكل قاچاق وارد نشوند و اعمال سختگیری بیشتر از ورود بی رویه اتباع بیگانه به كشور جلوگیری می كند.

فتح الهی با اشاره به اینكه كارگران ایرانی نباید قربانی اتباع غیرمجاز شوند، از وزارت كشور، وزارت امور خارجه و وزارت كار خواست تا با همكاری مجلس، تكلیف لایحه ساماندهی اتباع بیگانه را روشن كنند و آنرا هرچه سریع تر به تصویب برسانند.

به قول رئیس كانون عالی انجمن های صنفی كارگران ورود غیرقانونی اتباع فاقد مجوز، هزینه های زیادی را به كشور تحمیل كرده و سبب شده ظرفیت اشتغال كشور گرفته شود و معضلاتی همچون اعتیاد و برخی صدمه های اجتماعی به وجود آید.

باوجود آنكه آمار دقیقی از تعداد اتباع بیگانه در كشور منتشر نمی گردد اما بر مبنای اظهارات مسئولان بیشتر از سه میلیون تبعه خارجی در كشور زندگی می كنند كه با عنایت به تردد و رفت و آمد مكرر مهاجرین افزایش این آمار دور از ذهن نیست. كارشناسان می گویند حضور اتباع خارجی در بعضی مشاغل باعث از بین رفتن فرصت های شغلی برای جوانان و كارجویان كشور شده و ورود بی رویه اتباع خارجی به كشور ضمن به هم ریختن بازار كار، آثار و نتایج اقتصادی و اجتماعی بسیاری برای جامعه به دنبال دارد.

به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، بر مبنای ماده ۱۲۰ قانون كار ایران اتباع بیگانه نمی توانند در ایران مشغول به كار شوند، مگر آنكه دارای روادید ورود با حق كار مشخص بوده و مطابق قوانین و آئین نامه های مربوطه پروانه كار دریافت كرده باشند. كارفرمایانی كه اتباع بیگانه فاقد پروانه كار یا پروانه كار منقضی شده را به خدمت بگیرند یا در كاری غیر از آنچه در پروانه كارشان ذكر شده به كار بگمارند، برابر قانون از ۹۱ روز تا ۱۸۰ روز حبس و پرداخت چند برابر دستمزد یك كارگر جریمه می شوند.

هرچند كه مبلغ جریمه به كارگیری اتباع غیرمجاز در سال ۱۳۹۸ افزایش یافته است اما كارشناسان بازار كار بر این باورند كه جریمه كارفرمایان متخلف در استفاده از اتباع غیرمجاز خارجی كارساز نبوده و وزارت كار باید پروانه این دسته كارفرمایان را باطل یا جریمه های سنگین تری وضع كند.




1398/01/23
13:18:56
5.0 / 5
1743
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , زندگی , مجوز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
ایزو وب
ISO Web