مجری طرح توسعه گلخانه های كشور عنوان كرد:

وجود 15 هزار هكتار گلخانه در سطح كشور

وجود 15 هزار هكتار گلخانه در سطح كشور

ایزو وب: به قول مجری طرح توسعه گلخانه های كشور، ۸۵ درصد گلخانه های ایران به كشت محصول خیار اختصاص یافته و این در شرایطی است كه گلخانه ها می توانند پاسخگوی نیازهای مواد غذایی، كاهنده مصرف انرژی و كاهنده مصرف آب باشند.


به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، ولی الله بنی عامری سه شنبه دوم بهمن در كنگره ملی هیدروپونیك و تولیدات گلخانه ای در شیراز با تصریح بر اینكه سیمای كشاورزی كشور تغییر كرده و باغبانی حجم بیشتری نسبت به زراعت در كشور را به خود مختص كرده است، اضافه كرد: امروز باغبانی نسخه بهتری برای كشاورزی در كشور است.
وی اظهار نمود: حجم صرفه جویی آب در بیشتر از ۳۱ هزار هكتار گلخانه برابر با ۴.۶ میلیارد متر مكعب آب براورد شده است.
مجری طرح توسعه گلخانه های كشور همین طور اعلام نمود كه ۱۵ هزار هكتار گلخانه در سطح كشور وجود دارد كه از این میزان یك هزار و ۵۴۰ هكتار گلخانه هیدروپونیك معادل ۱۰ درصد، ۲ درصد گلخانه كشت سبزی و صیفی، ۳۳ درصد كشت گل و ۳۲ درصد باز به كشت توت فرنگی اختصاص یافته است.
بنی عامری اظهار داشت: طبق طرحی كه به هیات دولت نمایش شد توسعه میوه های گرمسیری در مناطق جنوبی كشور و در چابهار صورت خواهد گرفت و بر طبق این طرح ۱۹ هزار هكتار با اعتباری بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد اعتبار به این طرح اختصاص خواهد یافت.
به قول وی، با انتقال كشت خیار و گوجه فرنگی به سطوح كنترل شده و گلخانه ها شاهد ذخیره ۳ هزار میلیارد متر مكعب آب در سطح كشور خواهیم بود.
رئیس انجمن علمی كشت های بدون خاك كشور باز در ادامه این كنگره اظهار داشت: با عنایت به مشكلاتی كه در كشور در زمینه تامین آب وجود دارد باید رویكرد كشاورزی كشور به سمت كشت در گلخانه و مناطق كنترل شده پیش رود.
حمیدرضا روستا اضافه كرد: خاك دارای مواد مغذی به میزان كافی در كشور وجود دارد اما مشكل اصلی ایران تامین آب است كه برای رفع این مشكل به سمت كشت هیدروپونیك حركت كرد.
وی اشاره كرد: با كشت به روش هیدروپونیك میتوان شاهد رشد در برداشت محصولات از ۳۰ الی ۱۰۰ درصد باشیم كه البته برای كشت در گلخانه ها به روش هیدروپونیك باید بتوان از فناوری جدید و تجهیزات مناسب در ساخت گلخانه ها بهره برد.
رئیس انجمن علمی كشت های بدون خاك كشور با اشاره به اینكه الان تنها ۱۰ هزار هكتار گلخانه در كشور وجود دارد، اشاره كرد: اگر می خواهیم به برنامه ریزی مشخص شده در سطح زیر كشت گلخانه ها به میزان ۵۰ هزار هكتار برسیم باید نه تنها مشكلات این حوزه را برطرف نماییم بلكه باید تجهیزات مورد نیاز گلخانه های نوین را هم فراهم نماییم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد كشاورزی فارس باز در ادامه این كنگره اظهار داشت: با عنایت به این كه استان فارس ۱.۳ درجه افزایش دما داشته و در حال تغییر اقلیم است، اما سالانه بالغ بر ۱۰ میلیون تن تولیدات زراعی و باغی دارد.
حسین پژمان افزود: استان فارس در تامین امنیت غذایی كشور سهم ۱۰ درصدی دارد و سالانه بالغ بر ۳ تن محصولات باغی و بالغ بر ۶ تن محصولات زراعی تولید می كند.
وی عنوان كرد: رشد گلخانه ها از سال ۹۲ تا سال ۹۷ رشد ۴۲۰ درصدی داشته و به ۵۲۳ هكتار رسیده است كه از این میزان ۴۷ هكتار از گلخانه های هیدروپونیك است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد كشاورزی فارس اشاره كرد: برمبنای برنامه ریزی كلان باید در فارس 7هكتار گلخانه احداث شود كه تابحال تنها ۵۲۳ هكتار گلخانه در فارس به وجود آمده است.
پژمان با اشاره به سه چالش پیش روی توسعه گلخانه ها در كشور تصریح كرد: معرفی فناوری های جدید و احداث شرایط استفاده از این تكنولوژی های نو در گلخانه ها، عدم توسعه تحقیقات در زمینه كشت در گلخانه ها و پیاده سازی علم و عملی كردن آن همچون چالش هایی است كه پیش روی توسعه گلخانه ها است.

دبیر: زهرا حبیب پور


1397/11/02
14:26:41
5.0 / 5
2153
تگهای خبر: تجهیزات , تكنولوژی , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
ایزو وب
ISO Web