تاثیر بازار متشكل ارزی بر نرخ ارز

تاثیر بازار متشكل ارزی بر نرخ ارز

ایزو وب: شورای پول و اعتبار در هفته گذشته مقررات حاكم بر بازار متشكل ارزی را تصویب كرد و یك كارشناس بانكی شرایط معاملات در این بازار و شكل اداره آن در دنیا را تشریح نمود و اظهار داشت كه شكل گیری این بازار به ثبات نرخ ارز كمك می نماید.


حسن معتمدی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینكه بازار متشكل ارزی در واقع یك بورس است كه سازوكارها طوری در آن طراحی شده كه هم خرده فروشی و هم عمده فروشی را دربرمی گیرد، اظهار نمود: این طرح قبلا باز در چارچوب یكسان سازی نرخ ارز انجام شده است.
وی با اشاره به خاصیت های یك بازار متشكل ارزی، اظهار داشت: این بازار در واقع عملیاتی و سامانه ای است و یك سامانه برخط عملیاتی احداث میگردد كه این سامانه ارزی در واقع بین بانكی است و به افراد و معامله گران باز اجازه خرید و فروش ارز را می دهد.
این كارشناس بانكی با اشاره به اینكه در این بازار معاملات عمده و بزرگ بین بانك ها انجام می شود، اشاره كرد: در این میان خرده فروشی های ارز باز دست صرافی هاست و خود صرافی ها اگر بخواهند معاملات بزرگ انجام دهند، با بانك ها این معاملات را انجام می دهند.
معتمدی با اشاره به اینكه در این بازار باید سیاست ها به گونه ای باشد كه رقابت و مدیریت احداث شود، اظهار نمود: این بازار در این صورت می تواند به ثبات نرخ ارز كمك نماید و وارد چارچوب مشخصی خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت این بازار درجهت كمك به صادرات، واردات و تولید، اظهار داشت: صادركننده ها در این بازار می توانند ارز خودرا به راحتی بفروشند و طبیعتا واردكننده باز مشكلی برای تامین ارز خود نخواهد داشت و می توانند ارز موردنیاز خودرا از راه این بازار تامین كنند.
مدیرعامل پیشین بانك اقتصاد نوین با اشاره به اینكه با احداث این بازار در واقع به سمت یكسان سازی نرخ ارز می رویم، اظهار داشت: حدودا همه كشورهای دنیا نرخ یكسان ارز دارند و سهمیه ای كار نمی كنند و بازار متشكل ارزی حدودا در همه كشورهای دنیا وجود دارد و صرافی ها هم در این بازار كار معاملات ارزی خرد را انجام می دهند.
معتمدی با اشاره به اینكه با احداث بازار متشكل ارزی زیرساخت های آن باز احداث خواهد شد، اظهاركرد: در دنیا از سیستم هایی وجود دارد كه به شكل بازاری است و كشورها از آن استفاده می نمایند، بعنوان مثال یكی از این سیستم های برخط سیستم معاملات رویتر است كه آنرا می خرند و بانك ها و صرافی ها آنرا نصب می كنند و معاملات در این سیستم انجام میگردد.
به قول وی، در این بازار سیستم معاملات ارز و ریال و تسویه آن بر عهده بانك هاست و معامله گران بزرگ مثل كارگزاران بازار سرمایه باز باید وجود داشته باشند كه در اینجا این معامله گران بزرگ در واقع بانك ها هستند.
مدیر اسبق نظارت ارزی بانك مركزی اشاره كرد كه در این بازار معاملات اصلی توسط بانك ها انجام شده و سایر معامله كنندگان همچون صرافی ها باز نسبت به معاملات خرد ارزی اقدام می كنند.
به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، در ماه های گذشته رئیس كل بانك مركزی از احداث بازار متشكل ارزی آگاهی داد و سپس آن در هفته گذشته، شورای پول و اعتبار مقررات حاكم بر این بازار را تصویب كرد كه این مساله نشان از احداث این بازار در آینده نزدیك دارد.



1397/10/22
14:59:58
5.0 / 5
1930
تگهای خبر: آینده , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
ایزو وب
ISO Web