جزییات عرضه ارز پتروشیمی ها در بازار از ابتدای سال تاكنون

می خواهند كمر پتروشیمی را خم كنند !

می خواهند كمر پتروشیمی را خم كنند !

ایزو وب: دبیركل انجمن صنفی كارفرمایی صنعت پتروشیمی ضمن عرضه جزئیات عرضه ارز پتروشیمی ها در بازار از میزان هجمه ای كه به این صنعت وارد است، انتقاد نمود و اظهار داشت: می خواهند كمر پتروشیمی را خم كنند.


به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، احمد مهدوی در نشستی خبری كه بامداد امروز برگزار گردید با تاكید بر این كه در برهه حساس كنونی شفاف سازی ضروری می باشد، اظهار داشت: امروز كه در جنگ اقتصادی قرار داریم صنعت پتروشیمی از یك طرف از دشمن خارجی صدمه می بیند و از سوی دیگر عده ای دانسته یا ندانسته در داخل صحبت هایی می كنند كه سبب می گردد به این صنعت صدمه وارد شود. البته ما می گوییم این صحبت ها ناآگاهانه و بدون بررسی است.

وی با بیان این كه پس از صنعت نفت و گاز، صنعت پتروشیمی در كشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اظهار نمود: باید این صنعت را برای مبارزه با دشمن تقویت كرد. جنگ اقتصادی با شعار حل نمی گردد، بلكه با تولید، صادرات و بهینه استفاده كردن از منابع ارزی محقق می گردد. هم اكنون قسمتی از وقت مدیران صنعت پتروشیمی صرف پاسخ دادن به سوالاتی می گردد كه جواب آنها روشن است.

دبیر كل انجمن صنفی كارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان این كه عده ای قصد دارند كمر صنعتی كه در این شرایط ایستاده است را خم كند، اظهار داشت: این افراد هیچگاه موفق نخواهند شد. از زمانی كه معاون اول ریاست جمهوری سیاست های ارزی را با استفاده از صداوسیما بیان كرد شركت های پتروشیمی ارز خویش را با نرخ ۴۲۰۰ تومانی عرضه كردند. می توانیم برای صحت این حرف از بانك مركزی استعلام بگیریم.

مهدوی با اشاره به سامانه نیما اظهار داشت: شركت های پتروشیمی در سامانه نیما هم هماهنگ عمل كردند. البته انتقاداتی به این سامانه داشتیم و از نظر ما پاسخگو نبود. ما در آن زمان هم اعلام كردیم احیانا این سامانه مورد سوء استفاده قرار بگیرد.

هركس هرجا چیزی كم آورده اعلام نموده تقصیر پتروشیمی ها است

دبیر كل انجمن صنفی كارفرمایی صنعت پتروشیمی با انتقاد از افترا هایی كه به صنعت پتروشیمی زده می شود، اظهار نمود: هركس هرجا چیزی كم آورده است اعلام نموده تقصیر پتروشیمی ها است.

جزییات عرضه ارز پتروشیمی ها به بازار

وی در ادامه با اشاره به آمارهایی كه از عرضه ارز پتروشیمی ها در بازار موجود است، اظهار نمود: از تاریخ ششم مردادماه تا ۱۹ شهریورماه یعنی از زمانی كه بسته جدید ارزی ارائه شد كل ارزی كه در بازار ثانویه عرضه شد یك میلیارد و ۴۶۷ میلیون و ۹۳۲ هزار یورو بود كه سهم پتروشیمی ها از این مقدار یك میلیارد و ۷۶ میلیون و ۸۵۹ هزار یورو یا به عبارت دیگر ۷۳ درصد است.

مهدوی با اشاره به تذكر رییس جمهور در مورد عرضه ارز صادرات غیرنفتی، افزود: سهم ۷۳ درصدی پتروشیمی ها پیش از تذكر رییس جمهور ۸۲ درصد بود به صورت كلی سایر صادركنندگان غیرنفتی ۳۹۱ میلیون یورو ارز عرضه نموده اند.

دبیر كل انجمن صنفی كارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به راه اندازی سامانه نیما، اظهار داشت: زمانی كه سامانه نیما در شانزدهم اردیبهشت ماه افتتاح شد تا زمان معرفی بسته جدید ارزی یعنی زمانی كه پتروشیمی ها باید ارز صادراتی خویش را با نرخ ۴۲۰۰ تومانی عرضه می كردند، یك میلیارد و ۸۴۴ میلیون و ۴۵۰ هزار یورو ارز توسط شركت های پتروشیمی ارائه شد و از زمان اعلام سیاست تك نرخی شدن ارز تا عملیاتی شدن سامانه نیما یعنی طی ۲۰ روز پتروشیمی ها ۱۸۱ میلیون یورو ارز فروختند. همینطور از ابتدای سال كه سیاست ارزی اعلام گردید تا زمانی كه ارز تك نرخی شد یعنی طی ۲۱ روز پتروشیمی ها ۲۱۹ میلیون یورو ارز عرضه كردند.

مهدوی افزود: به عبارت دیگر پتروشیمی ها از ابتدای سال تابحال سه میلیارد و ۳۲۱ میلیون و ۲۲۷ هزار یورو یعنی حداقل چهار میلیارد دلار ارز به بازار عرضه نموده است كه نسبت به سال قبل روند درستی را طی كرده است. باید این مورد را در نظر بگیریم كه به علت شرایط تحریم در حال واردات خیلی از قطعات و تجهیزات مورد نیاز خود هستیم.

دبیر كل انجمن صنفی كارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان این كه ارزی كه توسط شركت های پتروشیمی عرضه شده از ارز سایر صادركنندگان ارزان تر بوده است، افزود: در صورتیكه بازار ثانویه عرضه و تقاضا است و سه ماه حكم نشده است كه با چه قیمتی می توانیم ارز خویش را به فروش برسانیم.

وی با بیان این كه شركت های پتروشیمی می توانند ۲۵ درصد از درآمدشان را صرف پرداخت بدهی و سایر هزینه های خود كنند، اظهار نمود: براین اساس ما حدود ۷۰ تا ۷۲ درصد ارز خویش را به بازار عرضه كردیم و مابقی رابرای هزینه های خود بهره برده ایم. البته هرچه زمان بگذرد میزان ارزی كه به بازار عرضه می نماییم بیشتر خواهد شد، چونكه دیگر قطعات و تجهیزات وارد نخواهیم كرد.

دبیركل انجمن صنفی كارفرمایی صنعت پتروشیمی اظهار داشت: قبل از این دولت اعلام نمود شركت های پتروشیمی مجاز هستند پنج درصد از ارز خویش را صرف هزینه هایی مانند كرایه، بازاریابی و غیره كنند. ما مجوزی از دولت دریافت كردیم كه ۳۰ درصد از درآمد خویش را صرف هزینه هایمان نماییم كه وزیر نفت گفت باید بررسی كنم كه این ۳۰ درصد در كجا مصرف می گردد. در نهایت قرار شد ۲۵ درصد از درآمدمان را صرف هزینه هایمان نماییم.

به گفته مهدوی، میانگین قیمت یورویی كه توسط شركت های پتروشیمی به فروش رسید ۸۹۹۵ تومان و یوروی سایر صادركنندگان ۹۳۱۰ تومان بود. به صورت كلی میانگین موزون قیمتی كه در بازار ثانویه معامله شد ۹۰۷۹ تومان بود.

وی در ادامه با اشاره به آمار گمرك در سال ۱۳۹۶، اظهار داشت: برپایه آماری كه از جانب گمرك اعلام شده است شركت های پتروشیمی در سال ۱۳۹۶، ۳۹ میلیون تن معادل ۱۴.۵ میلیارد دلار صادر كردند. درحالی كه برخی محصولاتی كه توسط شركت های پتروشیمی عرضه نمی گردد مانند LPG در گمرك به نام شركت های پتروشیمی كد می خورد بنابراین آمار پتروشیمی ها در سال ۱۳۹۶ حاكی از این است كه این شركت ها ۲۲ میلیون تن به ارزش ۱۲ میلیارد دلار صادر كردند.

دبیر كل انجمن صنفی كارفرمایی صنعت پتروشیمی افزود: از جانب دیگر بخشی از صادرات شركت های پتروشیمی به عراق و افغانستان بوده كه برپایه توافقات پایه پولی ما از این كشورها ریال دریافت می نماییم. به عبارت دیگر در قبال صادراتی كه به این كشورها داریم ارزی دریافت نمی نماییم كه بخواهیم وارد بازار نماییم.

مهدوی افزود: به صورت كلی شركت های پتروشیمی چهار میلیارد و ۸۰۶ میلیون یورو ارز در اختیار داشتند كه از این میزان سه میلیارد و ۳۲۱ میلیون یورو را عرضه كردند.

شركت های پتروشیمی برای مواد اولیه در بازار داخلی كف عرضه دارند

وی در ادامه در مورد انتقاداتی كه از جانب تولیدكنندگان در مورد عدم عرضه مواد اولیه توسط شركت های پتروشیمی مطرح می شود، اظهار داشت: از یك طرف به شركت های پتروشیمی گفته می گردد چرا ارز به كشور وارد نمی نماییم و از سویی دیگر به ما انتقاد می كنند كه مواد اولیه را در اختیار تولیدكنندگان نمی گذاریم.

دبیر كل انجمن صنفی كارفرمایی صنعت پتروشیمی افزود: تقاضا از ابتدای سال ۱۳۹۶ تا بیستم شهریورماه در بورس كالا دو میلیون و ۶۲۲ هزار تن بوده كه این میزان در مدت مشابه سال ۱۳۹۷ به هفت میلیون و ۷۰۴ هزار و ۵۷ تن رسیده است. در واقع تقاضا ۳۰۰ برابر بالا رفته است.

مهدوی با تاكید بر این كه تقاضای ۳۰۰ برابری در بورس كالا نشان دهنده رانت است، اظهار نمود: هرجا كم می آورند می گویند چرا پتروشیمی، مواد اولیه نمی دهد. این در شرایطی است كه شركت های پتروشیمی بعضی از كالاهای حساس مانند پت را صادر نكردند.

به گفته وی، بورس واقعی نیست و یك مشت دلال در آن معامله می كنند.

دبیر كل انجمن صنفی كارفرمایی صنعت پتروشیمی با تاكید بر این كه شركت های پتروشیمی با بورس كالا مخالف نیستند، اظهار داشت: ما قصد نداریم از بورس خارج شویم، اما تقاضا داریم بورس را واقعی كنند. قراردادهای بلندمدتی ببندند كه ثبت گردد.

بورس هم وجود مشكل را پذیرفته است

مهدوی افزود: میزان معامله از ابتدای سال ۱۳۹۶ تا ۲۰ شهریورماه همان سال یك میلیون و ۲۰۰ هزار بوده كه این میزان امسال به یك میلیون و ۵۳۱ هزار رسیده است، در واقع میزان عرضه ما ۲۶ درصد بیشتر بوده است، اما باز هم اگر مشكلی تولید می گردد می گویند تقصیر پتروشیمی ها است، اما كسی نمی گوید ۳۰۰ درصد تقاضا برای چیست.

دبیر كل انجمن صنفی كارفرمایی صنعت پتروشیمی از عرضه ی چاره ای برای جلوگیری از رانت در بورس اطلاع داد و اظهار داشت: یكی از طریق حل ها این است كه هر كسی در بورس خرید می كند محصول به آدرس خودش ارسال شود بنابراین بعضی از انبارها پر شده است، چونكه برخی افراد نتوانستند آدرس را عوض كنند.

وی افزود: بورس كالا هم با ما موافق است و می گوید مشكل داریم، اما آنها دستوری عمل می كنند. هم اكنون ظرفیتی كه در بهین یاب ثبت شده هشت برابر كارخانه هایی است كه تولید می كنند.




1397/06/21
13:11:39
5.0 / 5
2427
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بانك , بورس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
ایزو وب
ISO Web