، حمایت از كالای ایرانی،

اجرا نكردن برخی سیاست ها، تولیدكننده را دلال می كند

اجرا نكردن برخی سیاست ها، تولیدكننده را دلال می كند

ایزو وب: یك اقتصاددان می گوید باید از كالای ایرانی حمایت شود بدین سان كه برای كالاهای وارداتی كه تولید مشابه دارند تعرفه سنگین وضع شود، مردم تشویق به خرید كالاهای ایرانی شوند جلوی رانت عده ای گرفته شود، در غیر این صورت تولید نمی صرفد و تولیدكننده دلال می شود!


ابراهیم رزاقی در گفت وگو با ایسنا، درباره مبحث پشتیبانی از كالای ایرانی كه توسط مقام معظم رهبری بعنوان شعار سال ۱۳۹۷ انتخاب شد، اظهار داشت: پشتیبانی از كالای ایرانی به آن معنا كه به استقلال برسیم هم در اندیشه امام خمینی (ره) است هم در قانون اساسی و غیره. امام خمینی (ره) بارها فرموده اند كه اگر استقلال اقتصادی نداشته باشیم استقلال فرهنگی و سیاسی هم نخواهیم داشت. شعار انقلاب ما هم استقلال، آزادی جمهوری اسلامی بوده است. با این حال پس از رحلت امام خمینی (ره) دولت هایی كه بر سر كار آمدند چندان خویش را مقید به پشتیبانی از كالای ایرانی و در نتیجه حفظ استقلال نمی دانستند.

وی ادامه داد: در سال های اول انقلاب صنایع آذرآب، فولاد و مس رشد كرد و همینطور صنایع كوچك به وجود آمدند، ولی چون مسئولان ما اعتقاد چندانی به تكیه بر اقتصاد داخل كشور نداشتند به مرور زمان به سمتی رفتیم كه صنایع ما رشد نكرد. در دولت پنجم و ششم كه سیاست های تعدیل اقتصادی در دستور كار قرار گرفت و این سیاست ها منجر به افزایش بیكاری شد، به بی عدالتی دامن زد و چنین وضعیتی نارضایتی اجتماعی تولید كرد. در نظر بگیرید وقتی دولت ها در عملكرد خود ناموفق می شوند مردم آن را از چشم كل نظام می بینند.

این اقتصاددان چنین اضافه كرد كه بعضی مسئولان ما از آمریكایی ها و اروپایی هم بیشتر خویش را مقید به بازار باز می دانند! در نظر بگیرید كه انگلستان چگونه انگلستان شد و آمریكا چه طور پیشرفت كرد و آلمان چگونه توانست گوی رقابت را از دیگر كشورها بروباید همه این ها توانستند در سایه پشتیبانی از كالای داخلی خود پیشرفت كنند و هر زمان كه لازم بوده سیاست های حمایتی اعم از سیاست های تعرفه ای وضع كرده اند.

رزاقی با انتقاد از سیاست هایی كه منجر به افزایش واردات در ایران شده است، اظهار نمود: وقتی برای تولیدكننده تولید به صرفه نباشد ترجیح می دهد پول خویش را در جهت واردات كالا به كار گیرد، اكنون وضعیت به گونه ای شده كه تولید كننده انگیزه ای برای تولید ندارد. از جانب دیگر وقتی تولید خوب كار نكند به كارگر هم حقوق كافی پرداخت نمی گردد. به اوضاع كارگران توجه كنید هر روز فقیرتر می شوند، نصف جمعیت ما زیر خط فقر هستند و خیلی از فقرا خرج امرار و معاش خویش را نمی توانند بدهند.

وی در ادامه سخنانش چنین توضیح داد: اكنون عده ای می گویند كه چرا باید مانع رقابت كالای ایرانی با كالای خارجی شویم، این در شرایطی است كه كالای ایرانی نیاز به حمایت دارد تا قدرت پیدا كرده و بتواند با كالای خارجی رقابت كند.

این اقتصاددان افزود: در بحث پشتیبانی از كالای ایرانی باید جلوی واردات افسارگسیخته گرفته شده، در برابر توزیع رانت مقاومت شود، از ثروتمندان مالیات متناسب گرفته شود، جلوی فساد گرفته شده و صداوسیما و سایر اركان تبلیغاتی در جهت تشویق مردم جهت استفاده از كالای ایرانی اقدام نمایند، در غیر این صورت تولید برای تولید كننده نمی صرفد و تولید كننده دلال می گردد.

رزاقی همینطور با انتقاد از سیاست های خصوصی سازی در سال های اخیر اظهار داشت: در سال های اخیر اموال دولت به عده ای واگذار شد و بدین سان عده ای بودند كه یك شبه ثروتمند شدند و منابع كشور را در دست گرفتند. این سیاست منطقی نبود و افراد بسیاری بودند كه بنابراین یك شبه پولدار شدند. این در شرایطی است كه زحمتی برای آن نكشیده بودند و بدین سان تفاوت ناعادلانه ای میان آنها و سایر اقشار جامعه بوجود آمد.

به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، مقام معظم رهبری بعد از تحویل سال ۱۳۹۷ سال جاری را سال پشتیبانی از كالای ایرانی نامگذاری كرده و تاكید نمودند كه وظیفه مردم و مسئولان این است كه امسال از كالاهایی كه در داخل كشور تولید می شوند حمایت كنند.




1397/01/26
14:34:07
5.0 / 5
2291
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , كالا , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
ایزو وب
ISO Web