چاره ای برای حل بلاتکلیفی واردات آیفون وجود دارد؟

چاره ای برای حل بلاتکلیفی واردات آیفون وجود دارد؟

ایزو وب: به گزارش ایزو وب، با گذشت چندین ماه از ممنوعیت وارد آیفون ۱۴، یک مقام مسئول به تازگی برای رفع بلاتکلیفی این برند پیشنهاد کرده که میتوان یک تعرفه معقول برای واردات آیفون ۱۴ در نظر گرفت تا هم عایدی داشته باشد و هم تکلیف وضعیت تجاری آن مشخص شود.



به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، از تابستان سال ۱۳۹۹ بود که مبحث ممنوعیت واردات گوشیهای بالاتر از ۳۰۰ یورو بعنوان چاره ای برای مشکل واردات و کمبود گوشی مطرح شد؛ مسؤلان در آن بازه زمانی در رابطه با علل ممنوعیت واردات گوشیهایی مانند برند اپل این گونه توضیح دادند در حالی که درگیر جنگ اقتصادی و کمبود منابع ارزی هستیم و برای تأمین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی و دارو مشکلاتی وجود دارد، منطقی نیست که برای واردات کالاها و ازجمله گوشیهای لوکس ارز نیمایی مصرف شود.

بنابراین از اوایل پاییز سال قبل مبحث رجیستر شدن یا نشدن این برند در هاله ای از ابهام قرار داشت تا این که اعلام گردید واردات رسمی و تجاری آیفون انجام نخواهد شد؛ نکته قابل توجه این بود که در این زمان آیفون ۱۴ فقط از راه رویه مسافری یا سو استفاده از این روش به صورت قاچاق وارد کشور می شود که باز هم از این طریق رجیستر نمی گردد، در نهایت با گذشت چند ماه از این وضعیت با ابلاغیه سازمان توسعه تجارت به گمرک ایران ورود آیفون ۱۴ و مدلهای پس از آن بعنوان کالای همراه مسافر و یا پستی از آغاز اسفند سال جاری ممنوع اعلام گردید.

اگرچه دلیل ممنوعیت واردات این گوشی کاملا مشخص نشد اما برخی معتقد بودند امکان دارد امکان اتصال به اینترنت ماهواره ای دلیل این امر باشد؛ موضوعی که البته کارشناسان آنرا تأیید نکردند. کارشناسان اعتقاد دارند که بحث اتصال آیفون ۱۴ به اینترنت ماهواره ای (استارلینک) واقیعت ندارد و قابلیتی که این گوشی تلفن همراه دارد اینست که کاربران می توانند در شرایط اضطراری آن هم نه در همه کشورها مانند آمریکا پیام کمک به شماره های اضطراری ارسال نمایند تا با یافتن موقعیت به کمک فرد بروند.

به دنبال این اتفاق همچنان افرادی هستند که به این برند علاقه داشته باشند اما به علت بالا بودن هزینه آن به سراغ تهیه و خرید نسخه فیک و کپی آن که بسیار از نظر ظاهری شبیه به مدل اصلی آن است می روند. با بررسی سایت های فروش آنلاین و فروشگاه های فروش موبایل میتوان مشاهده کرد بسیاری به صورت دست فروشی به فروش این گوشیها که گفته شده قیمتش یک پنجم نسخه اصلی آن است، اقدام می کنند. اغلب این گوشیهای فیک ساخت کشورهایی مانند تایلند، چین و فیلیپین هستند اما چگونگی ورود آن به کشور هنوز معلوم نیست اما به علت وفور بالای آن در بازار، به نظر می آید واردات این گوشی مسافری نیست و به صورت قاچاق هم وارد کشور می شوند.

اما برخی مسؤلان مانند وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم با ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ موافق نبوده و معتقد بود موبایل وسیله زندگی مردم است، هرگونه محدودیت امکان دارد مشکلاتی برای مردم ایجاد نماید، پس حداقل باید در این حوزه اطلاع رسانی شود. در این عرصه عدم شفافیت وجود دارد و از وزارت صمت می خواهیم که این مورد را روشن کنند.

زارع پور تاکید می کند از ممنوعیت واردات موبایل استقبال نمی کنند، چونکه گوشی تبدیل به جزء لاینفک زندگی مردم تبدیل گشته است و باید به سمت تولید موبایل های تولید داخلی رفت. حال با گذشت چندین ماه از این مورد به تازگی دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه یک پیشنهاد برای رفع بلاتکلیفی آیفون ۱۴ عرضه کرده است. او می گوید با عنایت به تصمیم مجلس در خصوص این که حداقل سود گمرکی موبایل های بالای ۶۰۰ دلار، ۱۵ درصد و عوارض کالای مسافری حداقل دو برابر این رقم است، میتوان یک تعرفه معقول برای واردات آیفون ۱۴ در نظر گرفته شود تا هم برای دولت عایدی داشته و هم تکلیف وضعیت تجاری مشخص شود.




1402/03/16
09:38:17
5.0 / 5
345
تگهای خبر: آنلاین , اقتصاد , بازار , تجاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
ایزو وب
ISO Web