جلیلی در مناظره اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ۱۴۰۰

جلیلی در مناظره اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ۱۴۰۰

به گزارش ایزو وب دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ساعت ۱۷ امروز؛ سه شنبه هجدهم خرداد ۱۴۰۰ با مبحث فرهنگی، اجتماعی و سیاسی برگزار گردید.


به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، سعید جلیلی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در ابتدای مناظره دوم در پاسخ به این سؤال که چه برنامه ای برای تقویت اعتماد مردم به دولت خود دارید، اظهار داشت: اگر می خواهید اعتماد مردم جلب شود حتما باید رفتار مسؤلان درست شود. فرهنگ سیاسی غلط در نظام اداری و اجرایی ما یکی از موانع کشور است که این به این جناح و آن جناح یا یک دولت مربوط نیست و موضوعی فراگیر است. کسانی چه از رقبا چه از دوستان امکان دارد گرفتار این صدمه باشند. اگر فرهنگ سیاسی غلط را پاک نکنیم ظرفیت های کشور متوقف می ماند.
وی افزود: اگر نمایش جای کار واقعی را گرفت نمی توان انتظار جلو رفتن کارها را داشت. چونکه کشور با نمایش اداره نمی گردد. اگر مرتب به جای این که نتیجه کار را بیان کنید فرایند کار را توضیح دهید که مثلا چقدر سفر رفته اید ولی اینها نتیجه نداشته باشد، باعث می شود کارها پیش نرود. اگر به جای کار ریشه ای، کارهای نمایشی انجام شد مشکلات باقی می ماند. اگر اقدامات مسؤلان در زندگی مردم ملموس نباشد، معلوم می شود کار نمایشی بوده نه واقعی.
این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: تیری شلیک می کنید به هر جا برخورد کرد می گویید همانجا هدف بوده است، می گویید فلان توافق را کردیم تا تحریم ها برداشته شود اما وقتی تحریم ها دو برابر شد، می گویید جام اخلاق را بردیم. اگر تصمیم ها بموقع گرفته نشود، کشور معطل یکی دو تصمیم شود و چند شغله بین مسؤلان رواج داشته باشد، کارها پیش نمی رود. اگر فرهنگ سیاسی اصلاح گردد خیلی امور به سادگی شکل می گیرد، اما اگر این فرهنگ اشتباه به نسل بعد رفت، شرایط بدتر می شود.

***
جلیلی در بخش نقد دومین مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری ضمن اشاره به این که یکی از اشکالات ما فرهنگ سیاسی است که کار نمایشی و تعارفی را انجام می دهد، اظهار داشت: امروز درباره انتخاب رئیس جمهور حرف می زنیم. کسی که می خواهد ماشین دولت را راه بیندازد. این نوع مناظره ها و سوالات و پاسخ ها آیا می تواند به مردم کمک کند؟ خیلی از مباحثی که مورد توجه مردم است، اصلا داخل بحث ها نمی آید. مثلا درباره آینده روستاییان تا هم اکنون از من سوال نشده است یا موضوعات مهم دیگر مثل بانوان، جوانان، ورزش و آموزش و پرورش.
وی افزود: نامزدها مجبوراً از فرصت سه یا پنج دقیقه ای خود استفاده کنند ولی این کمکی به مردم نمی نماید. برای دستیابی به جهش کشور ما باید اولویت های خویش را بدانیم. این که من برای مناظره دعوت کرده ام، برای این است که مردم بتوانند بهتر انتخاب کنند. خواهش من از نامزدها این است که اگر موافق هستند مناظره بعدی این شکلی نباشد. نمی خواهیم که تست هوش بگیریم. همه باید نظرات خویش را درباره مسائل کشور بگویند و بحث کنند.
این نامزد انتخابات تصریح کرد: ۸۰ میلیون مخاطب ما هستند و آنها باید بدانند که کدام مبحث در اولویت است و حرف نامزدها را در مورد اولویت ها بشنوند و انتخاب کنند. اگر ما از انتخابات پرشور و حضور حداکثری صحبت می نماییم، باید به این مورد توجه گردد.
وی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور باید کسی باشد که بتواند با اقتدار و قوت دولت را اداره کند. لازمه جهش کشور این است که رئیس جمهور بگوید چه برنامه هایی برای دستگاههای مختلف دارد و چه مطالباتی دارد و مردم هم از او پاسخگویی بخواهند. رئیس جمهور آن فرد نیست که اینجا چند حرف تند بزند.

***
جلیلی در بخش سوم این مناظره در دفاع از دیدگاه های خود با اشاره به اینکه نقش رئیس جمهور فراتر از دستگاه هاست اظهار نمود: در بعضی موضوعات رئیس جمهور باید مأموریت تعریف کرده و دستگاه ها را هم افزا کند و پیشبرد مبحث را پیگیری کند که آیا به نتیجه رسیده است.
وی ضمن اشاره به تمایز کار نمایشی با کار واقعی اظهار داشت: ۵۰ درصد جامعه را بانوان می سازند. در این هشت سال از حقوق خانم ها صحبت شده اما نتیجه آن حدودا هیچ بوده است. ۱۸ طرح و برنامه را دولت آورده اما نتیجه آن چه بوده است؟ زنان سرپرست خانوار چه امکانات بیشتری به دست آوردند. چه ابتکاراتی برای اشتغال خانم ها بوجود آمده است؟
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان نمود: کار واقعی برنامه و پیگیری جدی می خواهد، برخی مأموریت ها تعریف شده، اما حتی یک مرتبه هم جلسه تشکیل نشده و پیگیری نشده است. در این زمان هزاران و ده ها هزار خانم سرپرست خانوار یا بد سرپرست بودند که دولت وظیفه داشته برای آنها برنامه تهیه نماید. آمار طلاق نسبت به ازدواج افزایش پیدا کرده و برای حل آن برنامه نیاز داریم. طرحی برای زنان روستایی تعریف شده با بودجه حدود ۵۰۰ میلیون تومانی با عنوان آگاه سازی زنان روستایی از حقوق خود که جمعیت مخاطب آن ۵۱۰ نفر بودند؛ اینها کار نمایشی است نه کار واقعی.

***
جلیلی در بخش دوم مناظره تلویزیونی روز سه شنبه در پاسخ به سوالی در مورد برنامه خود برای طرح سلامت جامعه اظهار نمود: مبحث سلامت فقط در ارتباط با یک وزارت خانه نیست. ۱۰ عامل خارج از وزارت بهداشت در امر سلامت اهمیت دارند. ازاین رو رئیس جمور باید مبحث را بفهمد و دستگاه ها را به درستی در این حوزه هماهنگ کند.
وی افزود: در اوایل انقلاب طرح های مختلفی درباره سلامت اجرا شده است که یک طرح شبکه بهداشت در ابتدای انقلاب بود که درست و دقیق اجرا شد و آثارش تا به امروز وجود دارد و حتی کشورهای غربی از آن الگو گرفتند. یک طرح نمایشی هم بود یعنی همین طرح تحول سلامت که خاصیتی نداشت و هزینه ها را افزایش داد.
وی با تکیه بر این که فهم مسئله در زمان خود اهمیت دارد، تصریح کرد: در هر طرح در ارتباط با سلامت باید وزارت بهداشت محور باشد اما سایر دستگاه ها هم نفع دارند. به صورت مثال بیکاری و استرس بر سلامت مردم ضربه می زنند. ما سالی یکصد هزار مجروح بر اثر تصادفات جاده ای داریم که مستقیم به وزارت بهداشت مربوط نیست اما در امر سلامت مردم موثر است. برای همه اینها باید برنامه داشت. در این سال ها در جهان هزینه های سلامت به علت تکنولوژی پیشرفته افزایش طول عمر و تغییر الگوی بیماری ها افزایش پیدا کرده است. اگر مسئله را درست نفهمیم هشت سال کشور در مسیری پیش می رود اما متوجه می شویم که مسیر غلط بوده است.

***
جلیلی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره مهم ترین اولویت در سیاست خارجی اظهار داشت: عرصه روابط بین کشورها نقاط اشتراک و اختلاف دارد. نقاط اشتراک تعامل و نقاط اختلاف تقابل است و این هنر دولت هاست که این نقاط اشتراک را تبدیل به تعامل کنند و نقاط اختلاف را مدیریت کنند.
وی اضافه کرد: ۲۰۰ کشور در دنیا وجود دارد اگر سیاست مان تعامل سازنده با جهان باشد، تمام فرصت ها را بررسی می نماییم. اشکال دولت این است که معطل چند کشور هست یک روز به بهانه fatf و یک روز برجام و.... شما باید این هنر را داشته باشید تا فرصت را از دست ندهید و با کسانی که تعامل دارید تعاملات را شکل دهید، در همسایگی شما و در جهان اسلام و در منطقه می تواند باشد. چه برنامه ای برای ان هست؟ باید مجموعه فرصت ها از ۲۰۰ کشور را بالفعل نماییم. این که می گویند برخی می خواهند بروند کاخ سفید را حسینیه کنند، این ها موهوم است؛ با این لولوهای الکی کار را سخت نکنید که آنها خودشان به زمین خوردند.
وی اضافه کرد: بایدن می گوید ایران وارد عرصه جدیدی از بازی شده که صحنه جدیدی تعریف می کند، ان را بخوانید. ما امروز فرصت های بزرگی داریم و می توانیم. در بحث تعاملات اقتصادی فرصت هایی هست. ما می توانیم کارهای بزرگ نماییم حتی در بحث تحریم ها و با ابزار اقتصادی دشمن را پشیمان نماییم.

***
جلیلی در جمع بندی اظهارات خود با اشاره به اینکه هشت سال گذشت و در کشور در این زمان کندی و توقف وجود داشت، اظهار داشت: نقش رئیس جمهور برای درک درست مسئله، تشخیص پاسخ و انتخاب رویکرد مناسب بسیار مهم می باشد. یک رویکرد این است که کشور را به زور اداره کرد و برخی دوستان می گویند نمی گردد اما باید در چهار سال آینده کشور جهش پیدا کند و حاضرم با کسی که این را قبول ندارد مناظره و بحث کرده و از دیدگاه خود دفاع کنم تا مردم انتخاب درستی داشته باشند. هدف من هم کارهای ژورنالیستی نیست.
وی افزود: جهش به برنامه نیاز دارد نه این که معطل شویم که fatf فلان شد یا نشد. کشوری با این اقتصاد بزرگ نباید معطل اینها باشد بلکه باید برنامه داشته باشد. در مجمع تشخیص مصلحت گفتم کشور را معطل fatf نکنیم. خود دوستان گفتند بگذارید که اعلام نشود شما مسئله را درست متوجه نمی شوید و وقتی رویکردتان اشتباه است، جواب نمی گیرید.
وی با ذکر مثال در مورد کولبران اظهار داشت: دو رویکرد حداقلی یا حداکثری در این حوزه وجود دارد. من در مرز بانه و باشماق با کولبرها صحبت کردم. همان کولبرها پس از دو سال ۵۰۰ میلیون صادرات با تعاونی ای که درست کردیم، داشتند. تعاونی نخ کاران در روستایی در بوشهر مصادره شد و کسی که آنرا خرید تجهیزات آنرا قطعه قطعه کرد. دولت اینجا چه کاره است؟ رئیس جمهور باید جهت استفاده از ظرفیت های کشور جهت جهش برنامه داشته باشد.
جلیلی در انتها اظهار داشت: در بخش قبلی صحبت هایم درباره طرح زنان روستایی عدد ۵۰۰ میلیون دلار را ذکر کردم که رقم صحیح ۵۰۰ میلیون تومان است.



1400/03/18
22:41:38
5.0 / 5
598
تگهای خبر: آموزش , آینده , اقتصاد , تجهیزات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
ایزو وب
ISO Web